2016. december 18., vasárnap

Töltött paprika




Hozzávalók (2 adaghoz):

# 2 nagy vagy 3-4 kis kaliforniai paprika # 250g darált hús # 1 közepes vöröshagyma # 2 tk paradicsompüré # 2 tk víz # só, bors# csöpp folyékony édesítő # kis marék reszelt sajt # kis zsiradék

Elkészítés:

# Az apróra darabolt hagymát zsiradékon üvegesre pároltam.
# Hozzáöntöttem a húst, sóztam, borsoztam, jól átsütöttem kevergetve.
# A paprikák tetejét késsel levágtam. A magházat kivettem. A szépségek egy enyhén olajjal megkent tepsibe kerültek.
# Megtöltöttem őket a hússal, a kalapjukat feltettem.
Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütöttem, amíg kezdtek megsülni a paprikák (kb 15 perc), majd 150 fokon még 5-10 perc kellett nekik, addig elkészült a szósz.

# A paradicsompürét a vízzel kis lábosba öntöttem. 
# Hozzákevertem csöpp sót és egy csepp folyékony édesítőt.

# Tálaláskor a töltött paprikákat kevés reszelt sajttal szórtam meg.


Gyors és nagyon finom!


Töltött paprika itt

Töltött paprika másképp 1. itt

Töltött paprika másképp 2. itt

Töltött paprika másképp 3. itt




Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha