2018. május 17., csütörtök

A kukásautó törvénye

"Egy napon egy férfi a repülőtérre tartott egy taxiban ülve. Ahogy szabályosan haladt a taxi, egyszer csak egy fekete autó vágott ki elé hirtelen a parkolóhelyről. A taxi vezetője beletaposott a fékbe és csak pár centiméterrel sikerült elkerülnie az ütközést.
A másik autó vezetője az öklét rázva ordítozott, míg a taxisofőr csak rá mosolygott és barátságosan integetett neki. Ugyanolyan jókedvű volt, mint azelőtt, és kifejezetten kedvesen viselkedett a vele ordítozó férfival.
Az eset után a taxi utasa értetlenkedve nézett a sofőrre: „Miért csinálta ezt? Az az ember kis híján összetörte az autóját, és mi is megsérülhettünk volna. Ráadásul mindezek után még ő ordítozott.” Ekkor a taxisofőr elmagyarázta utasának a “kukásautó törvényét”.

Nagyon sok ember olyan, mint a kukásautó – rengeteg szemét, frusztráció, keseredettség, düh halmozódik fel bennük. Ahogy egyre jobban eltelnek a szeméttel, valahol ki kell adniuk magukból azt. És időnként pont Te leszel az, akire rázúdítják a bennük lévő szemetet. Ne vedd a szívedre, ez nem rólad szól. Csak mosolyogj, maradj nyugodt és kedves, aztán menj tovább. Ne cipeld magaddal tovább az ő szemetüket, hogy aztán Te is másra öntsd ki később.
Legközelebb, amikor konfliktushelyzetbe kerülsz, emlékezz a kukásautóra! Ha fontos számodra az az ember, akitől a szemetet kaptad, akkor segíts neki! Érezze, hogy megérted és támogatod őt, bármilyen nehéz is eleinte. Ha pedig nem fontos számodra, akkor csak mosolyogj és legyél barátságos – ezzel nem fog tudni mit kezdeni 🙂 –, aztán folytasd az életedet és koncentrálj azokra, akik közel állnak hozzád. Ne legyél kukásautó!"

365 gyakorlat 365 napra


A holnap az első üres lap egy 365 oldalas könyvben..... írj jót :)

Személyes megjegyzés: még jobb, ha ma kezded. ;)

365 gyakorlat 365 napra.