2017. augusztus 1., kedd

Kedd: minimalizálás maximum hőmérséklet(b)en


Reggel helyzetjelentés, reggeli. Kánikula ide vagy oda, nem mehetek minden nap strandra (időm lenne, de spórolok). Maradt az egész napos magamat locsolás. És befejeztem, amit júli végére terveztem: minimalizáltam a dolgaimat. Nem volt nehéz vagy túl nagy meló, mivel nem olyan régen egyszer már szanáltam, viszont most kicsit drasztikusabb voltam. Amit egy éve nem használtam, amelyik ruhát egy éve nem hordtam, félretettem. Ha jövő ilyenkorig a polcon lesz még, akkor megy ajándékba, caritasnak.


Szabadult fel hely is itt-ott. 


Ami javításra szorul, külön tettem, Mamikám meg tudja reparálni. Ami lyukas-áttetsző (úgy szoktam mondani: amiben nem mennék el orvoshoz), az megy a kocsiba, tökéletes lesz takarításhoz.


Aminek lejárt a 'szavideje', kukáztam. Amit lehetett, feltöltöttem. És csak egy icipici rendszerezéssel is nagy rendet lehet elérni.


Kihegyeztem a szemceruzákat, kidobtam a már éppenhogycsakszínező szempillaspirálokat, feltöltöttem a már korábban minimalizált, praktikus vihető mini fürdőszobámat.


A konyhai irodai és mindenes sarkot is ráncba szedtem.


Holnap se strandolok, viszont el fogok menni időről időre valami klímás helyre, mert már ma este 27.5 fok van a lakásban, holnap még melegebb lesz, hiába van minden nyitva egész éjjel és reggel becsukva-redőnyök leengedve késő estig. Aztán megint jöhet egy strand nap.




R: 2 vajas-paprikás kenyerem, keto kávé
Pakolás közben edzés kikapcsolódásképp.
Délután: lottó szelet, habos kávé
Később: marék mogyoró


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció: Dia



"Eddigi próbálkozásaim során mindig mindenhol a kifogásokba kapaszkodtam.

"Mindenki le tud fogyni, csak én nem..." - gondoltam százszor és ezerszer. Nem hittem el, hogy képes vagyok rá. 

Mindig győzedelmeskedett az zabálás iránti hűségem. Bármilyen bajom volt, tudtam, hogy mi ketten feltétel nélküli cinkosok vagyunk és minden helyzetben vigaszt lelünk egymásban. Ez egy komoly érzelmi megszokáson alapuló élettársi viszony volt. Csalódást, fájdalmat sosem okozott, állandó partnerem volt a tv 🖥 nézéskor, de a kedvenc 🎥💿 filmeket is végig nézte velem újra és újra. Jött velem az autóban 🚘, shoppingolni 🛍, a szupermarketben 🛒 pedig minden vágyunkat együtt elégítettük ki. 🍞🥓🍫. Imádott velem járni moziba 🍿, cukrászdába 🍰🍦, ha épp nem volt más ötlet, a gyorsetterembe 🍟🍗🍕🌭🍔. Kettőnk szerelme kimeríthetetlen és csillapíthatatlan volt. ❤️💛💚💙💜

Aztán beárnyékolta a viszonyunkat az inzulinháztartásom felborulása 📈💊 és úgy éreztem, hogy meg kell találnom a szétváláshoz vezető kulcsot. 🗝

Borzalmas szakítás lett a vége. 💔
Kettőnk különköltözése roppant nehéz volt és soha nem tudta igazán feldolgozni, hogy nélküle szeretnék boldog lenni. A mai napig összefutunk szinte mindenhol. 

Örökké ott lesz a boldog együttlétünk emléke és ha nem az eszemre hallgatnék, visszafogadnám. Sokkal könnyebb lenne vele élnem. Mindent megoldana helyettem, az élethelyzetekre folytonos megnyugvást nyújtana. De szerencsére nem az ösztönös bekódolt múltbéli cselekvésekre alapozom már az életem.

Tudok és akarok a zabálás nélkül élni. Remek párost alkottunk és örökké hiányozni fog, hiszen a zabálás egy pillanatnyi drog, de egyszer élek, ezért felül tudtam kerekedni és kiszálltam ebből a rossz kapcsolatból. Nem akartam elvenni magamatól az időt, lépnem kellett annak érdekében, hogy megtaláljam a valódi boldogsághoz vezető utat. 🚦

Úgy érzem, hogy a döntés az utolsó pillanatban érkezett, amikor még képes voltam ennek önszántamból végetvetni.

Azóta eltelt jó pár hónap!
Január 20-át tekintem új èletem első napjának! Azt gondolom, hogy a végleges megoldást örökké hajszolva, megérte bátornak lenni és egy blogolással egybekötött új korszak kezdődött!
A harc folytatódik, amíg el nem érem a kívánt célom!

Sokan kértétek, ezért részletezem ismét az étrendet és programot! ✔️🆕

🔸gluten es tejfehérje intolerancia miatt teljes zéró tolerancia a gluten tartalmú ételekre illetve tejterméket nem fogyasztok
🔸az allergia miatt növényi tejhelyettesítőket hasznalok (kokusztej, mandulatej, kokusztejszin, növényi sajtok)
🔸egyensúlyi étrendet követek: nincs kilendülés feherje vagy ch irányba, minden érkezésemben helyet kap a jó zsír (kokuszzsir, olivaolaj), 10-15 dkg hús/hal/májfélék, zöldségek kb egy arányban
🔸minden étkezés alapja a zöldség
🔸szénhidrátként gyümölcsöt, szafi lisztből sajat sütésű kenyérféléket, keményítő tartalmú (basmati rizs, quinea, köles, hajdina, glutenmentes zabpehely, édesburgonya) köreteket eszem.
🔸nem használok cukrot, búza lisztet
🔸3x étkezem a következő elvek szerint: 1 ek. jó zsír (kokuszzsir, oliva, avokado, olajos magvak), 10-15 dkg hús/hal/májfélék, 2 ek. keményítő tartalmú ch köret, zöldségek.
🔸ha úgy érzem nem volt elég, max egy 4. kisebb étkezést beiktatok
🔸nem iszom cukortartalmú üdítőket
🔸kerülöm a koffeint
🔸sport: TABATA, cross fitt, kardioként séta és infratrener, edzőteremben súly gépek es kézi súlyzók használata, g-flex
🔸min.2-3L limonádé/per nap cukor nélkul
🔸ha nem muszáj, nem édesítek, ha igen: stevia, eritrit

Kérdezd meg: Most boldog vagy Dia? 😀😋"



A kép és a szöveg forrása Dia oldala, a Duci Dívány, Dia fogyireform naplója.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha