2017. július 23., vasárnap

Vasárnap

Nagyon jó volt a héten kicsit kilépni a hétköznapokból, a húgom gyerekeit "testközelben tudni", együtt lenni azokkal, akiket szeretek. Volt rengeteg beszélgetés, élmény, kacagás.

A hőséget nehezen viselem, nagyon. Én a zoknis-kardigános, kabátos időt szeretem, olyan 18-21 fokban nagyon jól érzem magam. A mai, a lakásban mért hőmérséklet már -számomra- tényleg az elviselhetetlen kategória.


Estére azonban csökkent a hőmérséklet, most már csak 29 fok van bent. :)

Enni nem volt kedvem, főzni még úgy se, de főztem is, ettem is.



R: vajas-paprikás kenyérketo kávé 
E: sült darált hús, kelbimbó
V: rántotta 3 tojásból 2 ek zsíron, szalámi, paradicsom, 1 vajas-paprikás kenyér, keto kávé

Mozgás: -


.....


- Az étkezési és edzésterv kész a jövő hétre. (Így tervezek.)
- Holnaptól visszaáll az edzésrend, reggel teremben kezdek.
- Az étkezés olyasmi lesz, mint a 28. heti volt.
- Ismét csökkentem a jelenlétemet a virtuális valóságban: nem fogok minden üzenetre azonnal válaszolni és nem leszek mindig elérhető telefonon sem. De egy-két napon belül ott leszek, megleszek, ha kellek. 
- Eddig az volt a jellemző, hogy vagy 25 oldalt megnyitottam a számítógépen, hogy majd elolvasom. Amikor elkezdtem olvasni, az oldalon előjöttek újabb cikk ajánlatok a témában, amiket persze elolvastam, mert érdekesek. Tényleg sok minden érdekel, de talán túl sok is ez már. Ma olvasás nélkül bezártam 15 oldalt. És a hírlevelek nagy részéről is le fogok iratkozni.
- Nincs túl sok cuccom, de még mindig van sok fölösleges. Ezeket szeretném még júliusban minimalizálni.

- Júliusban és augusztusban itthon maradok. Így döntöttem, pihenni szeretnék, csak úgy lenni, élni, strandolni, edzeni.
- Nem aggódom azon, mi lesz szeptembertől. Van beadott jelentkezésem munkára, van a régi suliban egy felajánlás (bár ennek kicsi az esélye), addig is nézelődöm, és ha semmi nem jön be, megyek Ausztriába.






Így tervezem az edzést és az étkezést

  • Van egy naptáram. Egy szimpla, 150 Ft-os asztali naptár. Ebbe kerülnek a mindennapi élettel kapcsolatos dolgok: időpontok, utazás, születésnapok. Címszavakban. Sima kék tollal, bekarikázva. Így csak ránézek az adott hétre és tudom, mikor hol kell lennem, melyik nap mikor van időm bármire.
  • Az edzést szoktam először megtervezni, mert ez gyorsabban megy mint a kajaterv, és akkor tudom hozzá alakítani az edzés előtti-utáni étkezést.

Edzés:

  • Eldöntöm, hányszor szeretnék edzeni a héten. Ez nálam 5 alkalom, 4 edzőtermi, 1-2 otthoni HIIT.
  • Minden héten más a HIIT, így keresek egyet az albumomban. (Olyat keresek, ami tetszik, amit szeretek, mert így biztosan megcsinálom. Ja, és ebben a hőségben rövidet.)
  • M-sal, aki segít az edzőtermes edzésben, sikerült beszélnem, így mell-bicepsz, hát-tricepsz, váll és láb edzések lesznek, a gyakorlatok maradnak a régiek, a vállat megkaptam.
  • A teremben szoktam futópadozni is, ahhoz is keresek egy tervet a gépemen.
  • Beírom ceruzával a naptárba a tervezett edzést, a termet T-vel, a HIIT-et H-val rövidítve.
  • Leginkább reggelre tervezem az összes edzést, ha közbejön valami, a terem este 10-ig nyitva. ;)
  • Már csak tornázni kell.

Étkezés:



  • Először is lecsekkolom, mi az, ami van itthon: hűtőben, fagyasztóban, speizban.
  • A heti étkezésem kb olyanra tervezem, mint a 28. hetit, így megnézem, szerdáig mi kell még, ezeket felírom a bevásárlólistára. Szerdán és szombaton van piac, ahol a friss zöldséget -potom pénzért- be tudom szerezni. Kedd este megint csekkolok, a szerdai piaccal együtt a boltot is letudom, ha esetleg kell még valami.
  • Az edzésnapokra edzés előtt megy 2 Lottó szelet (ez szeletenként lefagyasztva vár a mélyhűtőben) és edzés után egy adag fehérje (Sportness, glutén-, tej-, cukormentes; nem ideális, de nem bírok annyi húst és halat (v)enni, hogy meglegyen a napi fehérjém).
  • A kenyerem is megnézem a fagyasztóban, mivel egy szelet van, sütnöm kell egy adagot.
  • Nem számolok makrókat, nem mérek semmit, de a sok évnyi tapasztalattal meg tudom saccolni a makrokat és hogy ettem-e eleget (mert az a leggyakoribb, hogy erre kell figyelnem).
  • Ceruzával, a jól bevált rövidítésekkel (pl. vajas-paprikás kenyér, keto kávé = vpk, kk) 1 perc alatt megy a naptárba. Oda írom, ahol van hely.
  • Ha kész, gyorsan még egyszer átfutom az egész hetet és egyeztetem a bevásárlólistával.
  • Megint 2-3 napra előre fogok főzni, dobozolok, az a biztos.

Motiváció, tervezés

Ha te csak tervezel, de sosem cselekszel, akkor az csak terv marad.

Így születnek az effajta előtte-utána képek.


Iszonyatosan meleg van. Két napja, pénteken lett vége a nyaralásnak. A szombatot mindenképp pihenésre, pakolásra, takarításra szántam. Este pedig megjött a mensi.

Mindig van alkalom arra, hogy kifogást gyártsunk, miért nem mozgunk, miért nem lesz ma edzés. A nyaralás alatt nem volt terem a közelben, de mozgás rengeteg volt: úszás, séta, medencébe ugrálás-medencéből kimászás, rengeteg lépcsőzés csomagokkal.

Iszonyatos a hőség, de hát nyár van. És tart is még egy darabig. A meleget amúgy is nagyon nehezen viselem, ilyenkor a napjaim a túlélésről szólnak. A mensi a görcsöléssel a másik fele. A kettő együtt...


És ha nem tervezel, akkor biztosan nem lesz mihez tartanod magad. A céljaid meg szépen mennek a levesbe.

Úgyhogy hiába van meleg, hiába tudnék egész nap punnyadni, szépen leülök és megtervezem az edzést és az étkezést a jövő hétre. Eleve nem tart sokáig, később pedig nagyon hálás leszek magamnak ezért a pár perc tervezésért.