2016. február 22., hétfő

Hétfő, Hartheim 22/5.

Jonnek a kerdesek: miert nem csak receptek vannak a blogon, miert nem posztolok minden nap uj receptet, miert nem dobom fel valamivel a blogot. Ez egy szemelyes blog, a naplom. Nem szamitottam ra 4 eve, amikor ebben a formaban irni kezdtem, hogy max 10 csaladtagon, baraton kivul barki is olvasni fogja. Ma mar tobb ezren jonnek erre az oldalra. Volt ido, amig szamitott ez a szam. Ma mar nem fontos. Orulok, ha valaki ide teved, megtisztelo, hogy kiprobaljak a receptjeimet, hogy sokan tanacsot kernem fogyassal-eletmodvaltassal kapcsolatban. Az eletem olyan, amilyen, arrol irok, elsosorban magamnak. Igazan megtisztelo, hogy sokan kivancsiak a mindennapjaimra. Jo a kepzeloerom, kitalalhatnek erdekes sztorikat, de az mar egy masik blog lenne. Recepteket kitalalni szuper jo, de nem megy minden nap. Amig dolgozom, foleg nem. Igy a 3 melos hetemen maradnak a kis eletkepek. Szoval ez a naplom, a recept-, edzes-, motivacio- es receptgyujtemenyem. Ez vagyok en, minden faxni nelkul.

Ejjel itt volt I., az ejszakas kisegito. 9-re jott. En meg gyorrsan megcsinaltam, amit kellett, aztan fel 10-kor becsuktam a szemem es reggel negyed 6-kor nyitottam ki. Ugy aludtam, mint akit lelottek... Most holnap este 9-ig enyem L..

Nagyon-nagyon nehez gele, de itt sem o a problema. Nem voltam, nem vagyok szerencsere az o helyzeteben, igy jem is minositem, nem mondok velemenyt. Csak annyit: L-val sokminden sokkal egyszerubben menne, ha beallitananak jeki gyogyszereket es ha a csalad hagyna, hogy vegezzem a munkam...

R: 2 vajas-paprikas gl.mentes kenyer, keto kave
E: rantotta, sonka, salata
V:

A fentieket reggel irtam. Amig L. meg agyban volt. Es dellelott, amig par percre leult. Azota megoztam a dontest ezzel a munkaval kapcsolatban. Es rajottem, hogy ennel sokkal fajsulyosabb dolgok is vannak az eletben.




Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

A túlsúly lelki okai


"Roppant mód fáraszt, hogy orrba-szájba tolják a különböző diétákat és újabbnál újabb mozgásformákat, melyek azt ígérik, hogy ez segít leolvasztani a felesleget. Nem, nem fog! Amíg benned káosz van, addig nincs az a csodadiéta és zsírégető edzés, ami megoldja a valódi, alapproblémát. Az ugyanis nagyon mélyen gyökeredzik. Mélyen a lelkedben. Vegyük sorra, hogy mik lehetnek az okok.
A túlsúly lehetséges lelki okai: 
- El akarod magad szigetelni, olyan érzelmek ragadtak benned, amit nem akarsz látni.
- Védekezés. A súlytöbblettel gondolatokat halmozol fel.
- A külső és belső világod között szakadék jött lére.
- Egoizmus. Mindennek a birtoklási vágya, így bizonyos érzéseké is, amiket nem vagy hajlandó elengedni.
- Felborult egyensúly, a környezettel, helyzetekkel szemben lázadsz, melyeket látni sem akarsz.
- Az élelmiszer, mint érzelmi táplálék. Érzelmi űr betöltése, a siker kompenzálása.
- Mind érzelmi, mind anyagi bizonytalanság, a hiány elkerülése miatt elraktározás. A hiány érzését gyerekkorra visszamenőleg kell keresni! Édesanyáddal való kapcsolatodat kell megvizsgálni, ugyanis ez a kapcsolat szimbolizálja a túlélést és táplálékot (szoptatás).
- A túlsúly lehet érzelmi sokk, vagy veszteség következménye is, a bekövetkezett ürességet nem viseled el.
- Életed célját keresed. Nehezen találod a helyedet, ezért akar a tested teret nyerni.
- Alulértékeled magadat. Mivel csak a hibákra fókuszálsz, ezért a tested még több hibával felel, még több súlyfelesleggel.
- Olyan érzésed van, hogy életed bizonyos részein korlátozott vagy. Ez vezet a test kiterjesztéséhez.
- Ha felhalmozod az érzelmeidet, és tárgyaidat, akkor a test, zsír formájában is erre törekszik.

Egy ponton ráébredsz arra, hogy milyen sokat ártottál önmagadnak a negatív gondolkodással, negatív érzelmekkel, és mennyire szigorú voltál önmagadhoz. A probléma sajnos az, hogy egészen addig, amíg nem jössz rá, milyen lelki oka van annak, hogy ilyen tekintélyes zsírréteget építettél magadra, addig nincs az a diétával kombinált testmozgás, ami használna.
Bármilyen fájóan is fog hangozni amit mondok, de tudatosítanod kell magadban, hogy elutasítod magadat. Tanuld meg elismerni az értékeidet, fejleszd az önértékelésedet, szeresd magadat és fejezd ki az érzelmeidet. Azt a tátongó űrt, amit érzel, betöltheted szeretettel, önmagad szeretetével, és pozitív gondolatokkal. Használhatsz megerősítő mondatokat is. „Saját magam és mások elfogadásával, a szeretettel, amivel körülveszem magamat, megszabadulok a kíntól, és az ilyesfajta védekezéstől.”

ÉletreValó / Nemes Kata"
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha