2016. szeptember 3., szombat

Ausztria 21/2.

Nem kell ejjel-nappal I-del lennem, amit csak tud, megcsinal egyedul, de a legegyszerubb dolgoktol is hamar elfarad. Es sokszor van, hogy valami egyszeruen nem megy. Ejjel a szobaja melletti kis -szinten gyonyoru- haloban alszom, hogy ha barmi elofordulna, keznel legyek. A haz meter szeles falakbol all, a bebifon jele egyszeruen nem jut be a kis sajat lakreszembe. Se a net. Es a telefonon is ritkan van terero.
Szoval I. szol, ha segitseg kell, de azert mindig ott a szemem, a fulem. Igy itt nincs olyan, hogy szabadido. Szerencsere H. a szomszedban lakik es viszonylag sokat jon. Es szerencsere van kert, zold, fa, bokor, tobb kis kiulo asztallal, paddal, fotelokkal.
H. ma delelott bevasarolt nekunk. Nincs abszolut semmi extra, de nem is kell. A kajalasom olyasmi, mint az otthoni, annyi kulonbseggel, hogy itt van fott dolog ebedre. Eddig H. fozott. Spagetti volt bolognai szosszal. Keves tesztat ettem, sok szoszt, mert a huson kivul nem volt benne semmi extra. Es friss salatat, iden a paprikan kivul alig ettem zoldseget, eroltetem kicsit.









Miutan elpakoltam, amit H. hozott a boltbol, azt mondta, ugyis itt van, menjek ki kicsit. Hat nem mondtam nemet, sot delutan is kimehettem kicsit. Aki apolt mar 24 oraban hetekig, az tudja ertekelni ezeket az ajandek fel orakat, amikor vegre kikapcsolhat kicsit az agy, a szem, a ful, van ter, levego... Sok dolog, ami otthon alapbol adott...
Meg 19 nap.


Ausztria 21/1.

Fel negykor indulas, 10-re erkezes. Siztendorf utolso utcaja, egy sarokhaz. Mar vart G., az ugynokseg alkalmazottja es H., a "haz jo szelleme", mert hogy igy mutattak be nekem. Amint beneztem a kapun, meg belepnem sem kellett, elamultam. Ez a haz valami fantasztikus. Egy elvarazsolt mesevilag, ahol a hatso kapu egy erdobe vezet, ami teljesen zart, de alomszeru, zold, hatalmas diofa, kovek, fa, termeszetes anyagok... Es I., vvegstadiumos tudorakos agyi attetekkel, emellett Parkinson korja is van, de szellemileg teljesen fitt, van humora, oszinte, nyilt, olvasott, intelligens no.



Elso ejjel keveset, de jol aludtam. I. is.

Meg 20 nap.