2018. április 15., vasárnap

76. nap

Dobozoltam négy napra. Közben házimunka.


R: habos keto kávé, vajas-sós-paprikás kenyér
E: sült oldalas, káposztasaláta, marék mandula, 1 fehérjeszelet



Mozgás:
- súlyzós
- 9km

Dobozolás

A jövő hét roppant húzós lesz. Egyszerűen semmire nem lesz majd időm, aludni fogok hazaesni, másnap reggel pedig újra munka. Ráadásul ez egy hat napos munkahét. Minden nap minden étkezést vinnem kell magammal, azt csak remélem, hogy megenni is találok időt. Ezért aztán ma összedobtam az étkezési tervet és amit csak tudtam, dobozoltam.


# Sütöttem egy adag kenyeret.

# Sült pizza, egy új fajta és egy olyasmi, mint múlt héten, csak az is sütőben.

# A lottó szeletet és a keto kávé alapot csak egy napra, holnapra készítettem, mert a kávéhoz csak egy kis üvegem van, a süti fagyasztott, azt csak reggel kikapom a fagyóból, bele a dobozba, amire eszem, kiolvad.

# A mandula sima ügy.

# A szendvics is csak két napra készült, a kenyeret, mivel nincs benne mesterséges anyag, le kell fagyasztanom, különben megromlik 2-3 nap után. Kedden és szerdán este készülnek majd a másnapi szendvicsek (a kávé alappal együtt).

# A pizzák jól ellesznek a dobozban.


Legközelebb csütörtök este kell dobozolnom péntekre és szombatra.


További dobozolós bejegyzések itt.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Pizza

Tíz perces pizza itt.
Sajt alapú pizza itt.
Pizza itt.



Hozzávalók:

# 100g reszelt mozzarella
# 1 ek vajkrém
# 2 ek mandulaliszt
# 1 tojás
# só

Elkészítés:

# A mozzarellát megolvasztottam.
# Hozzákevertem a többi összetevőt (kanállal).
# Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, kanállal a kívánt formára egyengettem.
# 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöttem.
# Ekkor kivettem, rátettem a feltétet, további 5 percig sütöttem.


Nekem ez 2 adag pizza tészta. A két adag tészta tápértéke: 70 kcal, 6g zsír, 3.6g fehérje, 1.4g CH.


Ötlet itt.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

11. hét eredmény

A 10. héten kísérletet tettem az IF-gal (Intermittent Fasting/időszakos böjtölés). Ez az egész annyit tesz, hogy a nap hosszabb részében (12-16 óra) nincs evés, van egy időablak (12-8 óra), amiben az ember eszik. Én a 16:8-ast választottam, egyszerűen azért, mert reggelente ritkán vagyok éhes. Nem csináltam tökéletesen, mert néhány reggel mozgás után ittam egy (vegán) fehérjét, ez pedig már megtöri a böjtöt (vannak elméletek, amelyek szerint az 50 kcal vagy kevesebb még nem töri meg a böjtöt, szerintem megszakítja, hiszen inzulinválaszt vált ki a szervezetből még az 50 kcal-nyi étel/ital is). Szóval nem volt reggeli, csak ebéd és vacsora.

Ezen a héten (11. hét) változtattam az IF-beállításon. Az előző héten délben ettem először és vacsorát, utána kezdődött a 16 órás "böjt". Most reggeli volt és egy délutáni étkezés, azaz reggel 8-tól délután 4-ig volt az evős ablak, délután 4-től reggel 8-ig a "böjt". A 8 órás evős időablakban meg kell enni az egész napi mennyiséget (mindegy, mikor kezdődik a böjt 16 órája és az evős 8 óra). (Mindez sokkal bonyolultabb leírva, mint csinálni.)

Az étkezésben maradt a keto.

Most kivételesen kiszámolt makrók alapján terveztem az étkezést. Pontosabban megvolt a kajaterv, aztán megnéztem a kalóriabázison, jó-e ez így a makrók tekintetében, kell-e még valami pluszban. Nem minden nap, egyszer, amikor összeállítottam a heti étkezési tervet.


1400 kcal, 85g fehérje, 14g CH, 106g zsír

Az edzésben annyit változtattam, hogy a hétre 3 súlyzós napot terveztem, a többin lehet bármi és futás. Vasárnapra teljes pihenés volt a terv.

Meglepődve tapasztaltam, hogy már a második nap reggelén változást mutatott a mérleg. (Mivel kísérletezek, most mérem magam naponta.) Aztán a 3. napon is, a negyediken is, folyamatosan. Pénteken tartottam egy csaló étkezést, és igaz volt a mondás, miszerint egy rossz étkezés nem teszi tönkre a terveidet (de egy jó étkezés sem tesz fitté): szombat reggel a péntekit mutatta a mérleg.

Eredmények:

Az eheti:


A 11 hetes:


Rengetegen rengeteget kérdeztek a kinézetemmel kapcsolatban is. Hogy tényleg így nézek-e ki, nem vagyok-e 80 kiló és kövér. Hogy tényleg ezen recepteket használom-e, tényleg azt tornázom-e, amit írok, mi a trükköm. A blogolvasók közül többen személyesen ismernek, látnak, mivel össze-összefutunk. Ha hamis, agyonszerkesztett képeket tennél föl magamról, azonnal kiszúrnák. A család is. Sokan megfőzik a receptjeim alapján az ételeket, és bizony én is úgy készítem. Ez a blog elsősorban a naplóm, nem reklámozok, nem adok el semmit, egyetlen fillér bevételem nincs belőle, nem fűződik érdekem vele a pénzhez, a hazugsághoz sem. 

Őszintén megírom a testem változásit is. Régen fotóztam magam, hiszen eget rengető változás a plötyiségemmel sem volt, azóta sincs. Önmagamhoz hasonlítom magam, és tudom, hogy kis odafigyeléssel, fegyelemmel, következetességgel milyen tükörképet érhetek el, mi a nekem megfelelő.

Kilóban mínusz 6 tizenegy hét alatt, ebből a fele stagnálás. 

A tornákat érzem, a karomon kezd látszani is. Pahla edzései nagyon lightosnak néznek ki, de néha komolyan a tüdőmet kiköpöm. Futás? Szerelem.

Az úszógumiból van még egy mini maradvány, a hasamon-combomon több, de az sem vészes (tudom, hogy sokan örülnének a tükörképemnek, mert írjátok). Egyébként az alkarom és a vádlim is nagyon szépen fejlődik.

Nem cél a kocka has, nem szeretnék fitnesz modell lenni. Egy egyszerű, 43 éves nő vagyok, aki azon dolgozik, hogy jobb formába kerüljön. De nem ez tölti ki az életemet. (Tegnap este még a terv szerint hátravolt 3 km futás, de inkább ültem a teraszon és hallgattam a madarak csicsergését a kis arborétumomban. A lelki béke, a belső csend sokszor többet ér, többet segít a fogyásban, mint bármilyen étrend vagy torna.)

Nem a kilók fogyása lelkesít elsősorban, hanem az apró változások. És hogy mindezt különösebb erőfeszítés nélkül el lehet érni. Dobozolás, torna, fegyelem, no nasi. Ha van trükk, akkor ez az.

Ezen a héten 52.5 km futi, idén összesen 578 km.

0. nap itt

(Low carb)
1. nap itt
2. nap itt
3. nap itt
4. nap itt
5. nap itt
6. nap itt
7. nap itt
1. hét eredménye itt

(Nem low carb)
8. nap itt
9. nap itt
10. nap itt
11. nap itt
14. nap itt
2. hét eredménye itt

(Nem low carb)
15. nap itt
16. nap itt
17. nap itt
18. nap itt
19-20. nap itt
21-22. nap itt
3. hét eredménye itt

(Nem low carb)
23-25. nap itt
26. nap itt
27. nap itt
28. nap itt
29. nap itt
30. nap itt
31. nap itt
32-34. nap itt
35-39. nap itt
40. nap itt
41. nap itt
6. hét eredménye itt

(Nem low carb)
42-43. nap itt44. nap itt
45-46. nap itt
47. nap itt
48. nap itt
49. nap
7. hét eredménye itt

(Nem low carb)
50. nap itt
51-52. nap itt
53-55. nap itt
8. hét eredmény itt

(Low carb, keto)
56-57. nap itt
58. nap itt
59. nap itt
60-61. nap itt
9. hét eredmény itt

63. nap itt
64. nap itt
65. nap itt
66. nap itt
67. nap itt
68. nap itt
69. nap itt
10. hét eredmény itt

70. nap itt
71. nap itt
72. nap itt
73. nap itt
74. nap itt
75. nap itt
76. nap itt

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha