2023. április 15., szombat

Szombat

 
A szervezetem legújabb attrakciója az, hogy nem tudok aludni. Ez már napok óta tart. Kényelmetlen az ágy, nyom a lepedő, kemény kőnek érzem a párnát, a takaró merev, mintha egy fóliasátorban feküdnék... Amikor hazaérek délután, majd leesek a székről, olyan fáradt vagyok, aztán este 7 körülre "átlendülök a holtponton" és egyszerűen nem jön álom a szememre, csak a gondolatok, na azok seregestől...

Mai reggeli (M. jóvoltából):


Ebéd anyunál (ezt is M. készítette):


Kicsit anyunál. Csodás virágai vannak, ez az egyik, még Hőgyészről mentett (a fotó olyan kis lagymatag, mint én mostanában...):


Holnap Gyönk-Hőgyész futam. Mond esőt vasárnapra, de remélem, nem lesz olyan zivatar felhőszakadással, mint az előbb volt itt Mohácson.

Péntek

 Szombaton írom ezt, mert tegnap, amire hazaértem a suliból, annyira fáradt voltam, hogy szó szerint semmire nem voltam már képes. Roppant sűrű nap volt, sűrű hét...


Népismeret projekt:


Puzzleból képek készültek, kékfestő ruhák, rozmaring és kalap színezések.


Jövő pénteken Trachttag, akkor lesz kész a kis német népismeret "kiállítás" a folyosón. (A két bal oldali "barna" kép családi, mamikám is rajtuk van.) (És melengette a szívemet, amikor anyagot kerestem a neten és a saját munkámba botlottam, amit mások is használnak.)


A terasz-kiskert is új palántákkal bővült, remélem, sikerül majd a hétvégén elültetnem.