2015. augusztus 14., péntek

Motiváció


* Tudom és akarom. *

Így aztán a reggeltől délután fél 5-ig tartó városban ügyintézés és házimunka után, még a hűtő leolvasztása előtt megyek és mozgok picinykét :)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha



LCHF (Low Carb High Fat)



Can low-fat, wholegrain-based diets cause high cholesterol? Absolutely. 

Chris and Lynn were low-fat, ate no meat, and plenty of whole grains for about 40 years...yet they both always had high cholesterol.

They didn't eat any junk food, they ate vegetables, nuts, bread, pasta, rice, lentils, beans, and also some eggs, cheese and seafood.

They also both exercised regularly.

They had blood tests done twice a year, and they were always disappointing. They both had high cholesterol and high triglycerides. They felt badgered by their doctor to go on cholesterol-lowering drugs. They started the drugs, but a week later read "The Great Cholesterol Con," by Dr Malcolm Kendrick, and then ditched the drugs. They also ditched their doctor and found a new one.

That was around three years ago. Chris says, "We discovered LCHF, bought all the books, chucked out all the carbs and seed oils. Stocked up on coconut oil, butter, cream, avos, salmon, low carb vegs, nuts.

"Our blood work six months later was perfect, our doc was flabbergasted.

"We are now slim, ultra healthy, mentally sharp and sleep like babies. We swim more than two Kms daily and our times keep dropping.

And here is the best part....

"Happy ending: our doc is now a convert and he looks fifteen years younger."


(Christine Cronau)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Csütörtök (Mo. 14/11.)

A. volt nyaralni nálam. Mert hogy a nyaralás nem csak azt jelenti, hogy külföldre utazunk. Legalábbis nekem. Kedden A. hazautazott. Este pedig jelentkezett a húgom, kérdezte, melyik nap megyek fel hozzá Budapestre. Én pedig megkérdeztem: "Mi lenne, ha te jönnél?". Így jött. Szerdán. A három órás utazásából öt órás lett: meghibásodott a busz, mentesítő járattal jött tovább. De este tízre itt volt, a "tábori program" pedig azonnal kezdődött: kimentünk a városból egy világításmentes övezetbe hullócsillagot nézni és láttunk is! Mindketten libabőrösek lettünk az élménytől, -stílusosan- csillagos ötössel kezdődött a nyaralás.

Iszonyatosan meleg volt. Éjfélig beszélgettünk.

Tozzi pihenni jött. A két gyerkőce az apukájukkal nyaral Szekszárdon, Tozz már megcsinálta otthon, amit tervezett, ki akart kapcsolódni. Erre pedig tökéletes a hatalmas albérletem, a teljes ellátást nyújtó nővére (azaz én) és Mohács és környéke is. 

Irtó meleg volt már reggel. Sok program szóba jött lehetőségként, de egyértelműen a víz mellett döntöttünk. Így elmentünk Dunaszekcsőre, a Duna-partra. Pár falat nasit vittünk csak (én töpit), vizet, törölközőt. És persze a fotoaparátokat. Mindketten szeretünk fotózni, kattintgattunk hát rendszeresen.



Mivel Tozz Budapesten él, én Mohácson, ráadásul ugye minden hónap felét Ausztriában töltöm, iszonyatosan ritkán találkozunk. Kettesben pedig... ősidők óta nem voltunk már. A parton alig lézengett valaki, de lehettek volna akárhányan: mi csak lubickoltunk, fotóztunk, beszélgettünk, nevettünk, sétáltunk, kagylóztunk, kavicsoztunk.


A helyi Halászcsárdába hívtam meg Tozzt ebédelni. Én halászlevet ettem, nagyon finom volt.

Aztán átmentünk a Timcsi Teázóba, ott finom a kávé. És van árnyékos terasz is. Ott is hatalmasat beszélgettünk.

Majd Mohácson folytatódott a fotózás-beszélgetés-vihorászás, sétáltunk -az árnyékban- a parton.

És persze szelfiztünk, kattintgattunk, pihegtünk.

Amint tudtam, hogy hozzám utazik a húgom, már készítettem is a jeges kávéhoz való "fagyit". Tudtam, hogy nem hagy alább a kánikula, sejtettem, hogy jól fog esni. És Tozz még nem kóstolta. Így amint hazaértünk, indult a mandula. Tozz szerint olyan voltam, ahogy készítettem, mint Stahl Judit, mert hogy kommenteltem az egészet.


A lényeg: egész jól sikerült, 10-ből 10 pontot kaptam rá.




Este M. meghívott az Irish Pubba minket. Ott is jót lazultunk, - nem előre megbeszélve - egymáshoz öltözve. És utána sétáltunk még öt km-t.

R: vajas-sós-paprikás lenmag kenyér, kávé, tea.
E: halászlé.
V: jeges kávé, 1 szelet Tozz süti, töpörtyű.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha