2012. december 22., szombat

Napi -jövős-menős- menü

Reggeli: édes bűnbeesés (recept itt)
356/10/69/11

 
Tízórai: 10 g sajt, 4 karika kolbász, 1 hanuta, 30 g chips
367/3/28/23

 
Ebéd: tányérka zöldségleves,


joghurtos-sajtos csirke (80 g csirke, 10 g sajt, 10 g tejföl volt most, recept itt), cékla (100 g).
390/32/19/7


 
Uzsonna: 1 U1 csokis puding volt az akciós pulton).
124/3/11/6
 
Vacsora: 20 g mandula, 20 g mazsola.
174/4/16/10
 
Összesen: 1444 kcal/53 g F/150 g CH/57 g zsír
Folyadék: 2.5 liter

Diéta karácsonykor (?)

Hogy fogok-e "diétázni" karácsonykor? Hogy előre kiszámolom-e a makrókat? Igen. De csak azért, mert itthon leszek karácsonykor. De ha sikerül eljutni anyuékhoz a két ünnep között, nem fogok számolgatni, csak a mennyiségre figyelek.
Aki ismer, tudja, hogy lassan kereken egy éve, gyakorlatilag olyan 340 napja napi szinten figyelek az étkezésre, július óta, azaz 5 hónapja számolom minden falatom makroértékeit; és azt is tudja, hogy nemigen szoktam mellé enni. Lehetett munkahelyi névnapozás, szülinap, mindig figyeltem a keretek betartására. Anyu amúgy is régóta édesítőszerrel készíti a cukros alapanyagú cuccosokat, és mákom is van: a sütik nagy részéért egyáltalán nem vagyok oda. Hús és saláta vagy savanyúság mindig van, így a kajával sem lehet nagyot mellé lőni.
Hogy lesz-e edzés? Igen, hiszen itthon leszek. De ha eljutok anyuékhoz, most nem fogom magammal vinni a 007-es készletemet. 2-3 nap nem a világ, és ha ott lesznek a hugim gyerekei, és esetleg, ha még hó is lesz, akad majd testmozgás. Mellesleg azt hiszem, az egész éves edzés után (Insanity, EAP, Asylumok, Les Mills Pump, hibridek...) és kábé 8 kiló fogyás után ez a 2-3 nap nem oszt, nem szoroz.
Nem hízókúrára készülök. Csupán az a véleményem, hogy ha 2-3 napig nem kalóriadeficitben étkezem, az nem lesz katasztrófa. Max tartom a súlyomat. Ami nem egy túl rossz dolog.

Ajándék :)

Tényleg nem tudom felsorolni, mennyi apró és nagyobb ajándékot kaptam az elmúlt egy héten.
Ma kesztyűt, ami másnak természetes, de nekem sokáig nem volt kesztyűm. Viszont van egy őrangyalom, aki nem bírta elnézni, hogy télen kesztyű nélkül flangálok.
Meleg, bélelt, szinte fűtött kesztyű...  Köszönöm, Mank! :)


Recept: Édes bűnbeesés

 
Egy kis tálba kevés vanília aromát öntöttem (1 ek), hozzá fél dl (laktózmentes) tejet, és villával hozzákevertem 5 g sajtkrémet. A határesetes kenyérszeletekből (határesetes=ha most nem használom el, dobhatom ki) kis pohárkával kör alakú szeletkéket szúrtam ki, amiket beáztattam (csak az egyik felén) a tejes keverékbe, majd serpenyőben zsiradék nélkül sütni kezdtem. Közben felszeleteltem 100 g banánt kb 1 centis karikákra, ezek is a serpenyőbe kerültek a kenyérkék mellé. A banán hamarabb kész, közben azt kivettem, kistányérra tettem. Amikor a kenyérkék alja jó pirosra megsült (nem fordítottam meg a serpenyőben), tányérra tettem őket. Mindegyik kapott egy kis nutellát (ajándék nutellának ne nézd a makróit- ez vicc volt, mert mértem, néztem, összesen 10 g), rá a banánszelet, majd a tetejére egy leheletnyi csökkentett zsírtartalmú tejszínhab (összesen 5 g) került. (Ötlet: itt.)
 
356 kcal, 10 g F, 69 g CH, 11 g zsír