2013. október 24., csütörtök

Új fejezet / 74. nap / Paleo étterem, lángos, marhasült :)

Kora reggel indultunk Pécsre. Nem reggeliztem (egyszerűen nagyon ritka, ha éhes vagyok reggel), délelőtt csak vizet ittam, és pár szem szőlőt ettem.
 
Végetért egy hosszú tortúra első része Pécsett. Ezt megünnepelendő sétáltunk egy nagyot, az idő amúgy is fantasztikusan napos, meleg volt, az ősz színei gyönyörűek voltak ma.
 
 
Felfedeztük a Csicsóka éttermet, K. meghívott egy paleo menüre, hát jó volt nagyon.
 

Ebéd: gulyásleves, dióval töltött alma paleo csokival.


 
Uzsonnára ma is lángost készítettem, magamnak, mert K-nak nem ízlik (több maradt nekem). ;-) Ma sajt nélkül, csak fokhagymával, sóval ettem.

 
A vacsora marhasült volt, vörösboros hagymamártással.
 

Recept: Marhasült vörösboros hagymamártással

A neve bonyolultabb, mint az elkészítése ;-)- A húst csöpp kókuszzsírra tettem egy serpenyőbe, mindkét oldalát fehéredésig sütöttem nagy lángon.
- Közben sóztam, borsoztam, natur vegetáztam.
- Fél fej fokhagymát szeleteltem rá.
- Áttettem egy nagy lábosba (ha van olyan nagy lábosod, amiben lehet sütni is, mehet rögtön abba az elejétől), és felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
- Fedő alatt közepes lángon főztem.
- Félidőben egy nagy fej hagymát vágtam rá (nem kockázva, hanem vékonyra szeletelve).
- Kicsit később kapott kábé 2 deci vörösbort.
- Amikor a hús megpuhult (szerintem ez egy kőkorszaki mamut lehetett, iszonyat sokáig tartott a dolog), visszatettem a serpenyőbe, kapott még zsírt és átpirítottam. (Nem égettem oda :-) )
- A boros hagymát hagytam a lábosban, kis lángon elfőztem róla a folyadékot, magától szépen besűrűsödött.

Paleo ajánló

Már korábban írtam, hogy mivel Pécsett volt dolgom szinte naponta az elmúlt két hétben, szeretném felkeresni a Csicsóka éttermet, mert ott lehet paleo menüt kapni. Ma jött el az alkalom: csodálatosan napfényes őszi időben sikerült egy kedves, barátságos, szép helyen paleo ebédet ennem anélkül, hogy előtte a tűzhely mellett kellett volna ácsorognom. Gulyásleves volt és dióval töltött alma paleo csokival. Drágább a hagyományos menünél, de csak le kellett tennem a kis hátsómat, megennem, aztán tovább sétálnom.
 
Hagyományos leves: gulyásleves (krumplival), én krumpli nélkül ettem. Szuper, hogy nem egy tányérral hoztak, hanem egy tállal, be is vágtam a magam részét :-)
 

 
 
Paleo második: hmmm, nagggyon finom volt!


Hagyományos második: magos csirkemell, sült krumpli, savanyú uborka.


Pécs, Szent István tér 7.
Szívesen ajánlom.