2022. február 4., péntek

Péntek

Karantén 4. nap. Továbbra is jól vagyok. A köhögés átment felszakadóba, ha éppen összegyűlik (általában hajnalban és ébredéskor), az melós, ezen kívül semmi extra.

Tegnap majdnem a teljes délelőtt ráment arra -táppénz ide vagy oda-, hogy küldjek anyagot a suliba a két kolleganőmnek, akik szegények most helyettem is dolgoznak. Ma délelőtt a hiányzóknak küldtem a megszokott felületen ugyanezt.

Ez a karantén "ajándék" olyan szinten, hogy tudok kicsit pihenni, ha szükségét érzem, és tudok kicsit pakolászni.

Most nem dobozoltam/dobozolok előre, hiszen tudok akár minden nap is főzni, de mivel szerdáig nem mehetek boltba (se), már összeírtam és "leadtam" a listát. Jövő hétre már megint megy majd a dobozolás.

A műtét miatt október közepén felfüggesztettem az Egészség Akadémiát. Az Antistressz ment már novembertől (csak nagyon alap szinten, mert a hasam akkor még sok mindent kellemetlennek érzett). Ma elkezdtem az egész akadémiát a kályhától. A jó felénél tartottam már októberben, viszont annyira szuperek voltak a témák, az előadások, hogy szívesen veszem újra az anyagokat. Sosem árt, ha az ember tisztában van a teste alapvető működésével, mert így másfajta nyitottsággal tud viszonyulni magához, a fájdalomhoz, a testérzetekhez és egyéb érzetekhez. És napi szinten visszavezetem az Antistresszt, mert fantasztikusan jó, kikapcsoló, lazító, igazi test- és lélekmasszázs.

A képen a mai ebéd: sült lazac, rizs, párolt zöldség, kis pesto...


... és a vacsora: tükörtoji, paprika, kenyér (akciós a pur).