2014. június 11., szerda

Esti humor



Szerda (menü, két edzés)










Étek hétfőn:
R: (még kint) sonkás rántotta (2 tojás), kávé.
T-E-U: (a buszon) 3 szendvics.
V: (itthon) sonkás rántotta (3 tojás).
+1: 1 szendvics.
(Részletek, edzés itt.)

Étek kedd:
R: rántotta sonkával, 3 tojással, 1 paradicsom, kávé.
T: 20 szem mandula.
E: spenót, 1 tojás.
U: (a 2. edzés után) 10 szem mandula,1 adag fehérjeturmix, picur narancs, marék málna, 2 szeletke kenyér.
V: tonhal saláta.
(Részletek, edzés itt.)


Nagyon jól aludtam, korán ébredtem, magamtól. Így aztán nem volt kérdés, meglesz-e reggel a futás. Futócipő fel, irány! Most nem egy nagy kört mentem, hanem a képen látható körből négyet. Laza 6.5 km-t kocogtam. Igazság szerint aerobra készültem, de tényleg benne lehet a 'bugi' a lábamban, mert nem tudok neki megálljt parancsolni...

Tusi, reggeli G-ral, piac, ügyintézés. A piacon beszereztem 2 kiló meggyet, azt sikerült még ebéd előtt kimagoznom. Lefagyasztottam adagonként, imádom, jó lesz ez később, ha már nem lehet kapni. Majd ebéd, mosogatás, mosás. És a nemszeretem dolgok egyike: átnéztem és feltöltöttem a fűszeres üvegeimet, kiválogattam a zacskósakat. Sajnos ezt időről időre meg kell tenni, egy-két dolog szavatossági ideje lejár. 

Mire a mosógép végzett, én is kész voltam a mai második edzéssel. Les Mills Pump and shred volt. De ma csak a felsőtest részeket csináltam a bemelegítés után, majd az EAP-os box kombit még hozzátettem a végéhez. Itt már durván volt fogcsikorgatás: alig tudtam már tartani a karjaimat, nem ám még dolgozni is velük. De aztán kibírtam, utána egy nagyot nyújtottam.

Itt fél hat körül volt egy zivatar, legalább kicsit lehűtötte a levegőt és elverte a port.

               

Étek, szerda:
Futás után 1 adag fehérjeturmix.
R: 3 pufi rizs, 3 szelet sonka, kávé.
T: cseresznye.
U: (a második edzés után) marék dió, marék málna, pöttöm narancs, 1 adag fehérjeturmix.
V: rántotta (3 tojás), 1 paprika.





Heti edzésterv itt.
Heti menüterv itt.

Edzéstipp otthonra: Total Body Workout 2 (teljes test, video)



Functional Training (video) itt
Jump Rope Circuit Workout (ugrókötél) itt
Military Boot Camp itt
30 Minute Full Body Workout (30 perc teljes test) itt
Arms-Legs Circuit itt
Edzéstipp otthonra 33: Melissa Bender 30 Day Challenge (30 napos program videokkal) itt
Edzéstipp otthonra 32: Taralynn McNitt ajánlásásval itt
Edzéstipp otthonra 31 (+30 tipp) itt
Edzéstippek otthonra (26) gyűjtemény itt
Nagy túlsúlyhoz itt
Core challenge itt
Nike itt
Ha nincs időd itt
Shaun T-től itt

Csirkemell Csáky módra

"Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 db tojás
4 db tv paprika
4 db paradicsom
2 evőkanál pirospaprika
őrölt kömény

ételízesítő
étolaj

Elkészítése:

A zöldségeket kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk. A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk.
Egy fej vöröshagymával, egy kanál pirospaprikával 3 db paprikából, 3 db paradicsomból és az 5 db tojásból olajon tojásos lecsót készítünk, és hagyjuk kihűlni. A maradék hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, őrölt köményt, 1-1 db kockára vágott paprikát és paradicsomot. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel. Sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Amíg a pörköltalapunk párolódik, betöltjük a csirkemelleket. Mindegyik hússzeletre tojásos lecsót halmozunk, felgöngyöljük és összetűzzük. A tekercseket a pörköltalapba tesszük, és kb. 30-40 percig főzzük fedő alatt, az elpárolgott vizet pótoljuk. Időnként óvatosan forgassuk meg a tekercseket.

Diéta alatt fogyasztható?

Igen, de ilyenkor érdemes a tojássárgáját minimalizálni (1-2 maradjon), és a zsiradék olívaolaj legyen." forrás

Hús-vér motiváció 42

...................................................................................................................................................................
"A folyó ès a szikla összecsapásából mindig a folyó kerül ki győztesen- de nem az erejének,hanem a kitartásának köszönhetően!"
...................................................................................................................................................................

1. bejegyzés N-ről itt
2. bejegyzés N-ről itt


1. kép: 2011.
3. kép: 2012.

Megszületik egy kislány, felnő, férjhez megy, gyereke születik. Az alakja megváltozik, akad itt-ott egy kis felesleg. No de hát egy asszony, egy anyuka már lehet kicsit húsosabb, biztos család, no meg ott van már a gyerek. Tipikus történet, ugye? N-vel is ez történt, már ami a történet elejét illeti. Csakhogy ő nem elégedett meg a hagyományos "asszony szereppel". Szerinte egy feleség, egy anya is lehet csinos, sportos, izmos. És milyen jól gondolta! Edzett hát, odafigyelt az étkezésre, és egy szuper jó formát ért el 2012-re. A kisfia ma már óvodás, és N. gondolt egy nagyot: elkezdett tanulni. És mit is tanulhatna egy mozgást, sportot szerető csajszi: edzőnek készül! Ezzel együtt pedig elkezdett terembe járni, aminek nagyon hamar meglett az eredménye: meseszépen izmosodik! Saját edzéstervet követ, heti háromszor edz: mell-bicepsz-fenék, hát-tricepsz-has, váll-láb edzései vannak. Mindent óriás sorozatban végez (négy különböző gyakorlat egymás után, pihenő nélkül). 

Lányok, anyukák! Lehet gyerkőc mellett is jól kinézni. Csak nézzétek meg N. képeit, az újakon ezt a büszke, elégedett mosolyt! Mert méltán lehet büszke önmagára, aki nem elégszik meg azzal, ami van, hanem képes tenni magáért, az álmaiért!

N., szeptemberben edző leszel. Sok kitartást kívánok a tanuláshoz, további szép alakulást! Köszönöm, hogy példát mutatsz nekem is és szerintem még sok más nőnek is!







További 41 Hús-vér motiváció itt.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha