2012. október 13., szombat

Hegymászás

Életem egyik hatalmas élménye volt, amikor Olaszországban dolgozva egy nap elmentem egy hegymászó túrára. Sosem voltam még ilyen magasan: 2400 m-re mentünk fel. Lenyűgöző, semmire sem hasonlító élmény. De beszéljenek a képek :)
 


 







 





 

Uzsonna és vacsora

Heti menüterv (kalória és makro adatok) itt.
 
Uzsonna:
tonhalsaláta
 
 
Vacsora:
fokhagymás csirke, rizs, saláta
 

Bölcs

Edzés

Már jó ideje végeztem, de még mindig túlműködik a gravitáció: leszakadnak a karjaim, de tőből! :))

LMP: Pump and shred

Les Mills PUMP AND SHRED. Start shredding while you build endurance and churn through fat stores with each repetition. The REP EFFECT is in full effect here. (45 minutes)

undefinedHát ez most annyira, de annyira jó volt!!! Juhhú, mélyen guggoltam, kitartottam, emeltem, megtartottam, és már a 3. percben izzadtam, mint egy ménes :)
 
Imádom ezt a Pump and shredet, jó a zene, szuperek az edzők, isteniek a gyakorlatok. Nagyon hamar elmegy az idő, a has rész olyan volt, mintha az 5 perc helyett csak 1 lett volna.
 
Eszement jó a végén a nyújtás, ügyesen leviszi a pulzust és pontosan ott nyújt, ahol szükség van rá ezen edzés után. :)
 
 
Na, még egyáltalán nem nagy szám, de kezd alakulni a hátam (normális képet nem tok fotózni..., de igyekszem). A LMP edzés egy isteni módszer a nagy izomcsoportok fejlesztésére (hát, láb), ami nekem dolgozik, ugyanis minél több izmom van, annál több energiát tudok elégetni általuk, így -mivel kalóriadeficitben étkezem- egyre jobban tudja a zsírt lebontani a szervezetem (a deficit ellensúlyozására). Torna és nyújtás közben érzem már az izmokat a lábamon és a combomon is a zsír alatt. Nehéz dió ez az utolsó 3 kiló zsír. De tudod mit? Innen üzenem az agyamnak, hogy eldöntöttem: nem nehéz dió! Az utolsó 3 kiló zsír simán lemegy, karácsonyra ezt kapod tőlem, testem. Hallottad, tudatalattim? :)))
 

Mi lett volna, ha...

... elhiszem, hogy ilyen a genetikám?
... elhiszem, hogy nekem úgysem sikerülhet?
... maradok a régi étkezési szokásaimnál?
... a sport helyett a sorozatokra szoktam volna rá a tv-ben?
... minden apró kudarcnál, megtorpanásnál feladom?
... nem tartok ki az elhatározásom mellett?
... tettek helyett kifogásokat keresek?
... hallgatok a kisördögre és melléeszek?
...
...
...

Ez.
Maradtam volna ilyen:





De igaza van az ismerősömnek, aki azt mondta: most sokkal jobb! :


 
És hogy még jobb legyen, húztam edzeni! :)

Recept: Sütőtökös húspogácsa


(2 főre, 2 napra)
450 g darált hús, 300 g hámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt nyers sütőtök, 200 g nagy lyukú rezselőn lereszelt, pucolt sárgarépa, 150 g apróra mixelt vöröshagyma, 3 tojás, 50 g apró szemű zabpehely, aprított petrezselyem, rengeteg bors, só (a fűszerek tetszés szerint variálhatók, ki mit szeret, tegy bele), csípős curry por. Összekevertem kézzel, majd kanállal forró serpenyőbe szedtem és formára nyomkodtam. Elég volt egy csepp (kb 1 kk) oliva olaj az egész adag kisütéséhez. nagyon friss, nagyon finom, a sütőtököt nem lehet kiérezni belőle, mégis az egész valami különleges ízharmóniát varázsolt a tányérra.
 
1 darab:
90 kcal
4.3 g F
8.4 g CH
4.3 g zsír

Piszkos anyagiak

(jolbankolni.blog.hu)
 
Aki ismer, pontosan tudja, hogy nem vet fel a pénz. Azt is tudja, hogy sőt... Mégis ezerszer megkapom, még többször hallom kifogásként, hogy "Ja, hát fogynék én, de nekem arra nincs pénzem...", "A fogyókúra drága...", "Életmódváltás? Majd, ha nyerek a lottón!" ... Ha anno én így álltam volna neki, még most is 79 kiló volnék...
 
(nyugdij.tulelo.hu)
 
Arról rég leszoktam, hogy győzködjek másokat arról, hogy de igen, meg lehet csinálni pénz nélkül is, de arról is leszoktam, hogy tanácsot adjak annak, aki nem kéri, vagy akinek már 10-szer adtam, de továbbra is csak a kifogásokkal jön. Sőt már nem akarok senkit sem meggyőzni arról, hogy miért jó váltani, miért jó sportolni, jól kinézni, örömmel a tükörbe nézni, bikinit felvenni, magabiztosabbnak, büszkébbnek lenni, esetleg példát mutatni. Mindenkinek megvan a saját élete, mindenki előtt nyitva a kapu egy másik világba, de mindenkinek magának kell átlépnie rajta. Akinek jó így, arra meg áldásom adom.
 
Biztos, hogy pénz kérdése az, hogy az ember csak kicsivel kevesebbet egyen? Mert hogy a fogyás gyakorlatilag matematika: kevesebb energiát kell bevinni, mint amennyit felhasználunk. A szükséges fennmaradó/hiányzó enerdzsít a szervezet lebontja zsírból. (Ha emellett nincs sport, akkor is megindul a fogyás. Sporttal az eredmény látványosabb, gyorsabb, értelmesebb.)
 
Pénz kérdése, hogy ne egyél mindenhez kenyeret? Na ugye, hogy még spórolhatsz is! ;-)
 
Pénz kérdése este bekészíteni a másnapi kaját?
 
Pénz kell ahhoz, hogy üdítő/szörp helyett vizet igyál?
 
Pénz kérdése a boltban ránézni a címkére?
 
Pénz kérdése egy szelet csoki helyett inkább egy almát enni?
 
Pénzbe kerül, hogy ha nem is minden nap, de néha ne kocsival/busszal menj az 5 percre lévő boltba, hanem gyalog?
 
Folytathatnám, de nem teszem. Mert aki változtatni akar, az változtatni fog. Akinek meg jó így, annak szívből sok boldogságot. Amit tudok: én megcsinálom. Én végigcsinálom. Pénz nélkül. :)
 



Bölcs

3. hónapforduló, LMP 6. hét eredmények

Ma három hónapos a Boszorkánykonyha. Egy blog életről és módról, zsírról és vesztésről, izomról és építésről... 40400 oldalmegjelenítéssel. Köszönöm! :)


Ha gyerekkoromban azt mondja valaki, hogy egyszer naplót fogok vezetni arról, hogy életmódot váltok, arról, hogy hogyan igyekszem megreformálni a táplálkozásomat, arról, hogy minden nap mozgok, biztosan kinevetem. Mozogni mindig szerettem, imádtam kézilabdázni már általános iskolában, de kínkeserv volt minden egyes tesióra, mert iszonyat Gombóc Artúrnak éreztem magam. Pedig gyakorlatilag kövér nem voltam, csak olyan kis zsufa, duci, dundi, pufika. Volt sok jó tanárom, de a tesisekkel nem volt ekkora mázlim. Egyszerűen kijelentették pl. kötélmászáskor, hogy meg sem kell próbálnom, nekem úgysem menne, így aztán én még soha életemben ki sem próbáltam a kötélmászást. Gimiben sem engedtek sok gyakorlatnak nekiállni, pl. szekrényugrásnál, pedig imádtam a szekrényt, repülni a dobbantóról. Akkor már azért ki mertem néha nyitni a számat, és megcsináltam azt, amire ránézésre képtelennek tartottak. Emellett feszülős kis tornadresszt húzni a nagy hasamra... Brrr. És a combjaim már akkor is nagyon zavartak (pedig csak 2008 körül hájasodtak el rendesen). A nagyszüleim (akiket imádok) viccesen-kedvesen "Stämmbili"-nek (tuskócska, sváb) neveztek. És én állítom, hogy ez a sok negatív külső megerősítés a saját önmagamról alkotott képpel összeadódva olyan zavart idézett elő a buksimban, amit még mindig nem tudtam teljesen levetkőzni. De le fogom. :)
 
ÉÉÉS igenigenigeeeen!!!!!!!!!!!!!!!!! Megmozdult a fránya mérleg!! Minusz 20 dkg ma reggelre!! Ki kéne dobni, isten bizony! :) De tény: amíg kicsit is zavart, hogy stagnálok, maradt is a kijelző stabilan. Tegnap eldöntöttem: no para, hisz minden oké (és tényleg az volt), mára megmozdult a mutató. Na, innen végképp nem fogok többé parázni a súlyomon, ha közben centiben minden rendben!!! Juhhééé, azért lejtettem egy örömtáncot!! :)
 
Minden okom megvan az elégedettségre. Számszerűsítve:
 
Magasság: 164 cm 
A blog indulásakor
2012.08.06.
1. hónap
2012.08.14.
2. hónap
2012.09.12.
3. hónap
2102.10.13.
Változás összesen
súly (kg)
63.8
62.6
61.3
60.4 :)
- 3.4 kg
mell alatt (cm)
79
78
76
76
- 3 cm
derék
80
77
75
74
- 6 cm
csípő
87
86
82
81
- 6 cm
bal comb
58.5
57
56.5
55
- 3.5 cm
jobb comb
58.5
57
56.5
55
- 3.5 cm
bal vádli
36
36
35
35
-1 cm
jobb vádli
36
36
35
35
-1 cm
bal combtő
60
58
57
56
-4 cm
jobb combtő
61
59
57
56
-5cm
Képiesítve:
Kicsit változott a hátam:


Beleférek a motivációs nadrágomba (azért van önkritikám, még nem hordom a nacit, majd csak minusz 4 combcenti múlva):
 

Hajrá, kiscsaj, hajrá mindenki, 2013-ban bícsbádi!! :)

Hús-vér motiváció 4

Most, hogy a munkahét alatt nem reggel fogok edzeni, hanem munka után, óriási szükségem van a motivációra. Hogy elkezdjem az edzést, hogy végigcsináljam. Nagyon szeretem nézegetni a fitness modellek képeit, de emellett hatalmas töltetet ad, ha köztünk élő, olyan emberek változásait is láthatom, akikkel szinte napi kapcsolatban vagyok, akik küzdelmei a szemem előtt zajlanak, akikkel megbeszélhetem az edzős-kajás dolgokat.
Az egyik ilyen N., aztán B., és A. is (N.-ről itt olvashatsz, B.-ról itt, A.-ról itt).
És K. is megengedte, hogy a blogra is feltehessem az előtte-utána képét, amivel szerintem nem csak engem tud motiválni. :)
K. egy tüneményes nő, akinek a változásáról tisztán beszél a kép: az elsőn 64 kiló, a másikon 51. Edzés, kajára figyelés, kitartás. Eredmény? No zsír, lapos has, csodavékony combok.
Nekem is sikerülni fog!!! :)
 
 
Facebook oldal: Boszorkánykonyha