2012. október 13., szombat

Recept: Sütőtökös húspogácsa


(2 főre, 2 napra)
450 g darált hús, 300 g hámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt nyers sütőtök, 200 g nagy lyukú rezselőn lereszelt, pucolt sárgarépa, 150 g apróra mixelt vöröshagyma, 3 tojás, 50 g apró szemű zabpehely, aprított petrezselyem, rengeteg bors, só (a fűszerek tetszés szerint variálhatók, ki mit szeret, tegy bele), csípős curry por. Összekevertem kézzel, majd kanállal forró serpenyőbe szedtem és formára nyomkodtam. Elég volt egy csepp (kb 1 kk) oliva olaj az egész adag kisütéséhez. nagyon friss, nagyon finom, a sütőtököt nem lehet kiérezni belőle, mégis az egész valami különleges ízharmóniát varázsolt a tányérra.
 
1 darab:
90 kcal
4.3 g F
8.4 g CH
4.3 g zsír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése