2020. december 21., hétfő

Hétfő

Pénteken volt a szünet előtti utolsó tanítási nap. Már iszonyú fáradt voltam. És görcsöltem egész nap. 10/9.5-ös. Mivel összesen öten vagyunk felnőttek a suliban, tartottunk magunknak egy mini kis ünnepet. Halászlé, jelképes ajándékozás. Fullos koktéllal alig tudtam ülve tartani magam a széken. 


Szombaton a délelőtt még gyógyszeres-szenvedős volt, estére már bírtam szerek nélkül.

Vasárnap anyuék. Segítettem kicsit a karácsonyi előkészületekben. Mami kiakasztotta a húgom -akkor még kis- fiának az egyik karácsonyi ajándékát a szekrénykulcsra. A nagymamák mindent megőriznek. Amit nem tárgyként, azt a szívükben.


Csütörtökön voltam dokinál a görcseim miatt, ő kért vérképet. Én meg beutalót és időpontot a laborba. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Február 12-ére kaptam volna, de az nagyon késő. M. protekcióval szerzett nekem beutalót, ma reggel mehettem érte. Azzal a laborba, onnan egy másik papírral fizetni, vissza a laborba. A fizetős papírommal soron kívül behívtak, és 2 óra múlva kezemben (vagyis az eeszt-n) volt az eredményem. Nem meglepő, mert szerencsére így szokott lenni, és örülök is neki, mert sine morbo. Nem indultam rögtön haza, szédültem, így ültem még egy kicsit a kocsiban. Otthon aztán próbáltam meggyőzni a 10/5-ös "hasfájásomat", hogy igazán nincs görcsölésre oka, hiszen -legalábbis- a vérképem nagyon szuper.

Délután be kellett mennem a városba ügyeket intézni. Mivel máshogy nem megy, így kénytelen vagyok maszkot húzni. Szemüveg, maszk, kint hideg, bent meleg, hát nagy botorkálás az egész, de szerencsére eddig mindenki mindenhol nagyon kedvesen arrébb rakott, ha útban voltam, segített, ha kérdeztem. A bioboltban a tejfehér szemüvegem lejjebb toltam, fölötte néztem a polcot. Mandulaliszt kellett. Oké, megvan. 680 Ft, hát drága, de kell (meglepit szeretnék belőle). Fizetek. Az eladó: 3680 Ft-ot kérek. Hát sokkot kaptam, belém szorult a szó, fizettem és távoztam. (Ezer éve használtam utoljára mandulalisztet, tudom, hogy akkor sem volt olcsó, hát most sem az.)

Sikerült egy kivétellel mindent elintéznem. Még kiváltottam és átvittem M. gyógyszerét, és megfőztem 2 napra. Csak ebédet. Rakott krumplit. Hogy egyszer végre igazi, hagyományos, anyu-féle rakott krumpli legyen, vettem egy kis kolbászt bele. Itthon láttam az összetevőket...



... de mostanában a legbagatellebb dolog a (szőlő)cukor a kolbászban...

A haladással egészen jól haladok. Amikor elviselhető a hasam, akkor halad(gat)ok, és sok kicsi sokra megy. Ha a Jóisten is úgy akarja, hamarosan meglesz a 2020 km.