2017. április 28., péntek

Itthon, 1. nap


Hazatérni annyi, mint szembenézni mindazzal, amit magad mögött hagytál.


Durica Katarina



G. épségben és gyorsan hazahozott. 17 fokkal volt melegebb a munkahelyinél és ezer fokkal érzem jobban magam.



Amikor két hete kimentem, még át lehetett látni a szomszéd házakig, alig növögettek a levelek. Ma pedig csodás, dús zöldben pompáznak a lombok. Szeretem.

M. feljött, megbeszéltük, hogy főz nekem vacsorát. Kolbászos rántottát kértem, és mennyei volt, köszönöm! Sok minden történt, V-val és K-val egyeztetek még találkozót a hétvégére, átszámoltam az anyagiakat, a fél cuccom kipakoltam, másra nem vagyok ma képes, alvás lesz ebből, korai. Saját ágy, saját ágynemű, itthoni levegő... Szeretem.

Holnap sok dolgom lesz, a vasárnap -talán- lazább. Vannak terveim, de egyelőre nem tudok gondolkodni. Kell egy kis idő, amire kialszom magam és amíg az agyam regenerálódik. És van min gondolkodni. Kaptam két itthoni álláslehetőséget. Egyik sem ideális, de meggondolandó. Nem bonyolítom, nem részletezem, vagy egy órája írom már ezt a bejegyzést, majd' elalszom közben... Ha kicsit pihentebb leszek, szembenézek azzal, amit magam mögött hagytam.



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha






Otthon

Az otthon az a hely, ahol az ember saját értékrendje uralkodik. Ahol magunk döntjük el, hogyan töltjük az időnket és mit kezdünk a tulajdonunkkal. Máshol nem így van.

Atul Gawande


Ausztria 14/15., azaz a hazautazás reggele


Nem kozmetikázom: nekem ez a legszebb nap két hét után/óta.

Fent voltam hajnali 3-kor: mehetek haza! 😊
Felkeltem fél 6-kor: anyám, tényleg ma megyek haza! 😊😀

Hihetetlen, mennyi mindent kell itt az utazás reggelén gyorsan, "titokban" elintézni. Lopva, csendben, lábujjhegyen, óvatosan, amíg A. alszik. Nem tud a váltásról. A saját érdekében. Mert hogy néz már az ki, hogy én csomagolok, pakolok, hazautazom, ő meg nem mehet haza...

Ágyneműhúzás a kolleganőmnek, mosást kivinni, haj, "smink". Tusolás. A maradék cuccok csomagba. A csomagok kicsempészése a kapuhoz. A lehető leginkább nem feltűnő zugba, ha A. felébred és kijön, ne az legyen az első kérdése, hogy "Hova mész? Te mehetsz haza?!?!". Konyhapénz összesítés, öltözés, gyors bolt, hogy legyen V-éknak mára friss pékáru, ne bolttal kelljen kezdenie. (Tegnap főztem mára is.) És minden lépésnél figyelni, A. ébred-e már. Ha felkel, változik a program, akkor még ügyesebbnek kell lenni és közben ellátni a nénit.

Két-három óra még és jön a (meg)váltás. 😊