2017. július 15., szombat

Szombat, nyaralás 1. nap

Délután elhoztam a húgom gyerekeit anyuéktól. Már az úton volt kaland. 😊

Kicsit furcsa, de szívet melengető az albérletben a szokásos csend után a gyerekzsivaj, a futkározás, a nevetés. 😊


Lassan kikerülnek a csomagokból a hozott dolgok. És itt van velünk Kungfu is, idén 6 éve került be a családba, azóta szó szerint világutazó lett, saját Facebook oldala is van és irigylésre méltóan sok országban és földrészen látták már vendégül.


Ma laza mohácsi program van. Az eredeti tervem szerint leültem a kis csapat minden tagjával és átbeszéltük a heti étkezést. M. szempontjai az elsődlegesek. Mert hogy ő cukorbeteg. Hipós csomag, éjjeli hipóellátásra megfelelő szénhidrát (szilárd, ha meg tudom etetni, folyékony, ha nem tud rágni), reggelik, vacsorák, ebédek -önellátó helyen konyhával/konyha nélkül/strandon... A másik gyerkőccel is ugyanúgy leültem, ugyanúgy átbeszéltük. Tudom, miket eszik meg (érdekes az étkezése, de már legalább nem fényevő), mégis szeretném, ha érezné, hogy vele ugyanúgy foglalkozom, mint M-nal. Vettem cukrot is, hogy ha azt kérne a teába, hát hadd igya. Két "különleges" kérése volt: kornspitz helyett ehetne-e hagyományos kiflit, és durum tészta helyett hagyományosat. Én rámondtam az áment.


A cukorbetegség miatt van most egy-két plusz teendő: inzulint mindenhova vinni; legyen meg M. CH (szénhidrát) beviteli lehetősége; legyen hipós csomag; legyen fagyasztott akksi (az inzulint hűteni kell ebben a melegben), folyadék is feltétlenül. És hát a fél szemem amúgy is a gyerekeken, de M-on kicsit többször, hogy mindig tudjam, hogy van. A másik fél szemem mindig P-n, amúgy is, de ő meg olyan, mint én: ő az, aki belelép, nekimegy, megkarcolja, lehorzsolja... 😃

Vacsora közben végre megtudták a programot is. Néma csöndben hallgatták, mosolyokkal, izgatott szemekkel, és az utolsó proginál nem hittek a szemüknek, sem a fülüknek, hát nem csodálom, én is izgatottan várom a csütörtököt. 😉Az estét sétával zártuk a Duna-parton. Terv volt még beülni valahova, de M. náthás és nagyon fáradtnak érezte magát, így hazajöttünk. Holnap is van nap. 😉


.....

Edzés reggel: HIIT
R: vajas-paprikás kenyérketo kávé 
E: húsleves, 2 tükörtojás, sült hús, káposztasaláta
V: rántotta, paradicsom
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Tipp: darált hús fagyasztása

Elég gyakran fogyasztok darált húst vagy abból készült ételt. Ha olcsóbb az átlagosnál, kicsit többet vásárolok belőle, és bár a fagyasztott hús nem olyan, mint a friss, mégis simán használható. 

100g-os adagokat fogok. Az első adagot beleteszem egy zacskóba, lelapítom. Csavarok párat a zacsin (lehet befőttes gumit is használni, de fölösleges), jöhet a maradék helyre a következő 100g-os adag. Lapítás, csavarás. Félbe hajtom az így keletkezett "két zacskót", kész.


Persze lehet más adagolást is választani, nekem ez a legkézenfekvőbb: ha sült darált hús az ebéd, ahhoz nekem kb 100g hús kell, de ha fél kiló húsból szeretnék pl. fasírtot sütni, akkor kiveszek 5 kis csomagot.


Az én fagyasztóm nagyon pici. Ezekkel a kis csomagokkal könnyebben elbánok: betolható/dugható kis résekbe, fagyasztós "üresjáratokba", helyet tudok spórolni, illetve nyerni így.


Tipp: kenyér, sütemény fagyasztása itt

Tipp: edzőtermi beauty itt

Tipp: hűtött áru hazaszállítása hőségben itt

Tipp: így tárolom a kolbászt itt


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Mai edzés és motiváció


Ma is megtettem egy lépcsőfokot az egészséghez, a célomhoz vezető utamon. Hamarosan megyek a gyerekekért, aztán nyaralás indul, de előtte a mára tervezett mozgás (15 perc HIIT) és a reggeli belefért. Mert így terveztem, rászántam az időt.

Nem sikerül mindig, sokszor a tervezés is elmarad, mert úgy alakulnak a dolgok.

Nem sikerül mindig, mert közbejön sérülés, betegség, talpon méhcsípés (...).

De még mindig jobb az ötödik (hetedik, harmincadik...) lépcsőfokon állva kicsit megpihenni, mint állni a lépcső legalján, soha el nem indulni, és egy életen át csak sóhajtozni, hogy de jó volna x kilóval kevesebbnek lenni; folyamatosan utálni magunkat a lustaság miatt; állandóan irigykedve fújni a másikra, amiért ő bezzeg már elindult/lefogyott/egészséges/megerősödött/jól áll neki a bikini/büszke magára (...); azzal ostorozni magunkat, hogy istenem, miért nem kezdtem már régen el, mennyivel előrébb lehetnék...

A kulcs a kezedben van. Használd!

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha