2013. október 26., szombat

Új fejezet / 76. nap / Mennyei kaják, mozi...

Mennyeieket ettem, sokat rohangáltam-csomagoltam, és este moziban is voltam :-)

Kora reggel piaccal indítottunk, zöldség, tojás megvan.

Isteni reggeli: hagymás-sonkás (2db) tojás, saját fenséges kenyérke, tejeskávé.

 
Tízórai: natur narancslé.

 
Ebéd: petrezselymes-kakukkfüves csirke ragu leves karalábéval,


 
és a tegnap elkészített guba. Hát ez valami lenyűgöző ízélmény volt.

 
 

 K-nak babfőzeléket főztem.


Uzsonna: 2 meggyes-mákos-diós paleo sütike kávéval. Mostanában ez az egyik kedvenc kajcim, hihetetlenül finom és nagyon laktató.


Uzsi után átugrottam az albérletbe, átöltöztem, csomagoltam az osztrák útra, majd moziba mentünk. :-)
 
 
A film előtt K. meghívott egy kávéra.
 
 
Ő pedig pizzát evett.
 

 
Aztán jöhetett a Szupercella Stalloneval és Schwarzeneggerrel.
 
 
Ezelőtt februárban voltam moziban, jó volt újra. A film nekem nagyon tetszett, igazi kikapcsolódás volt, érdekes témával, 1-2 meglepő fordulattal és 2-3 nagyon jó poénnal. Semmi extra, semmi túljátszás, semmi erőltetés, csak egy jó film.
 
Hazavezettem (csak 80-nal, egyszerűen nem látok sötétben..., komolyan), aztán jött a vacsora: zöldfűszeres sült csirkemell, vegyes saláta. Nacccerű volt :-)
 

 

Most, hogy belejönnék a pihenésbe, vége a mókának: holnap végleges pakolás, hűtőleolvasztás, takarítás, egyebek, aztán hétfőn Knittelfeld újra.



Reggeles, megjegyzéses


- Az itthoni 2 hetem úgy sikerült, ahogy előtte gondoltam: rohangálás, intézkedés, kórház, izgulás.
- Első héten kajatartás szendvicses-kistatyóból evős megoldással, a második héten főleg az éhségérzetem követése, és paleos vonal.
- A kaja-edzés-pihenés szentháromságból a pihenés valósult meg legkevésbé, a második héten konkrét edzés nem volt, de akadt aerob napközben, és súlyzós is a teli hátizsákok-szatyrok súlyzókészlettel, lépcsőzéssel.
- A két hét alatt gyakorlatilag nem voltam otthon, néha hazaugrottam ruháért, fél konyháért, étkezési naplóért... Teljesen konkrétan naponta csomagoltam, bepakoltam, kipakoltam, már úgy éreztem magam, mint egy hátizsákos boszicsiga. Tegnap is hazaugrottam, bedobáltam a ruhás csomagomat, ugyanis hétfőn hajnalban utazom vissza E-hez Ausztriába.
- A kaját Ausztriára nagy részben megfőztem-sütöttem, azt majd vasárnap kiegészítem és bepakolom a hűtőtáskába.
- Iszonyat sokat vezettem a két hét alatt. Imádok vezetni. És hálás vagyok, amiért végigcsináltam anno a 2. olasz hosszú szezont is, amiből meg tudtam venni az én kis négykerekű ékszerdobozomat. Mert ha ezt a két hetet busszal kellett volna végigcsinálnom, az nagyon keserves lett volna.
- Mára semmi mást nem terveztem, mint egy reggeli tojás beszerző futást a piacra, a kajaterv összeállítását kintre, és délután mozi lesz, K. meghívott, és nagyon kíváncsi is vagyok a filmre.
- Az edzésterv kész.
 
A hét nagy tapasztalata, hogy terézanyumat elküldtem melegebb éghajlatra. Még vissza-visszanéz, de mindig bátorítóan integetek neki, hogy menj csak, jobb ez így. Hiszen Boszi-Mici néni kétlaki élete így is nehéz: a munkám miatt egy idős, beteg ember napirendje szerint élek két hétig, egy házba "bezárva", ideje legalább itthon egy kis életnek, nem mindenáron megfelelésnek, egy kicsit önmagamnak lennem.
 
Aminek még nagyon örülök: tartom magam a büdzsétervemhez. Idén már csak kétszer megyek ki dolgozni, december 9-től január 6-ig itthon leszek, meg kell spórolnom egy havi keresetemet arra az itthoni 1 hónapra. Eddig szuper ügyesen csinálom. Igen: jár ez egy csomó lemondással és azzal is, hogy nem azt eszem, amit szeretnék, de nem panaszkodom. Ez most egy ilyen időszak.
 
Szintén jó kis tapasztalat, hogy két gyurmaköteg hogy tud létezni úgy, hogy mindkét gyurma formája megmaradjon, mégis beleférjenek egy dobozba. Azaz mennyire nem egyszerű (így a 40 felé közeledve) együtt lakni valakivel, mert bizony időbe telik az összecsiszolódás.
 
És a hét nagy élménye a légkeveréses sütő. Amíg az albérletben a gáz sütőben egyenként, órákig kell megsütnöm pl. 3 kiló húst, 2 kenyeret és 1 sütit, addig itt egyszerre befért minden, és sokkal hamarabb meg is sültek a finomságok. Egy háziasszony a fél konyhai életét meg tudja ezzel spórolni! :-)
 
No megyek, elkezdem összeállítani a kajatervet, mert 7 óra van, hamarosan indulok a piacra, hogy még kapjak friss, házi, kapirgálós tojást.