2013. január 7., hétfő

Napi menü

Ha valaki olyan, mint én, az evés terén, mármint hogy a szervezete sok-sok szénhidráttal érzi jól magát, annak a múlt heti és az eheti étrend maga a pokol. Ugyanis itt nincs 170-180 g CH egy nap, hanem olyan 100-110 körül. Érdekes, hogy a szervezetem nem reagál fizikai tünetekkel a fehérje napi mértékére. Mindegy, hogy nagyon alacsony, normál, vagy nagyon magas. A zsírról annyit vettem észre, hogy ha nagyon kevés, lassul az emésztésem, ha kicsit több, gyorsul. Szinte mindegy. No de a szénhidrát!!!  Igaz, hogy itthon voltam, eddig, úgy ettem ennyit, ma meg már dolgoztam, a vacsorát már alig győztem kivárni, majdhogynem szédölögtem az éhségtől. De már csak hat nap a kevesebb CH-ból. És csodálatosan látszanak az eredmények, így kitartok. (No meg holnapra hat étkezést terveztem, nem csak ötöt :)
 
Reggeli:
1 szelet kenyérke, 4 szelet sonka, 70 g paradicsom.
 
Tízórai:
1 pufi rizs, 1 szelet sonka, 100 g uborka.
 
Ebéd:
30 g zabkása, 1 adag vaníliás fehérjepor, 1 alma.
 
Uzsonna:
100 g csirkemell sonka.
 
 
Cseles vacsora:
Tervben 100 g rizs, 100 g csirke és 100 g saláta volt.
Ahogy ettem: 100 g csirke, 100 g saláta, 80 g (barna) rizs.

 
És a maradék 20 g rizsből tejberizs lett boszi módra (recept).

 
1400 kcal.
Folyadék: 3 liter után nem számoltam.
 
Edzés: reggel.

Recept: Gyors tejberizs boszi módra

20 g főtt barna rizst összeforraltam fél dl (laktózmentes) tejjel, hozzákevertem fél adag csokis fehérjeport.

Isteni!

(Vaníliás tejberizs recept itt.)

Megjegyzéses, elismeréses

Nagyon sok emberrel állok kapcsolatban, akik megírják-elmondják nekem, éppen hol tartanak az alakulásban, az életmódváltásban, melyik edzésprogramot végzik, merre járnak benne... Fényképeket küldenek az alakulásukról, az éppen aktuális változásokról. Kérdeznek étkezéssel kapcsolatban, mi micsoda, miért éppen a kornspitz, mit lehetne a zab helyett, mert ők nem szeretik... nagyon szívesen válaszolok a kérdésekre (amennyiben tudok) a blogon is, privát üzenetben is, emailben is. Van, akinek sikerül konkrét segítséget adnom, és ez nagyon sok örömöt tud szerezni.


kép


A blog 2012-es évében rengetegen minősítették a stílusomat, az írásaimat, a bejegyzéseket, a "programomat", nagyon nagy részben ez mind-mind pozitív visszajelzés volt. Egyetlen egy konkrét levelet szeretnék idézni, mindezt mindenféle öndicséret meg ilyenek nélkül:

"Számomra, amit írsz, az szent. Amit te eszel, azt eszek én is. Neked már akkora ismeretanyag és tudás van a birtokodban, hogy azt én már elhiszem neked. Én még nem tudnék dönteni, hogy ki ír igazat és ki nem. Amit te mondasz azt elfogadom helyesnek és aszerint eszek én is. A tornám szolidabb, mint a tied, de már rész az életemnek. Heti 3 alkalom. Köszönöm, hogy segítesz. Üdv.: Éva"
 


Belső csend: Jóvátétel


Edzés: ZWOW # 8


1. Bemelegítés

2. Zuzana Light - ZWOW # 8 (6 körben)


kép: Pinterest


3. Nyújtás

Gyors tusi, fogom a hűtőből a tegnap bedobozolt kajáimat, meg az ajtóhoz készített többi cuccost, és go dolgozni!

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció