2022. január 7., péntek

Pp, azaz péntek-purc

Majdnem 2.5 hónap kihagyás, egy műtét és az utána történő felépülés, és egy mindeközben közbejött vírusfertőzésen való elhúzódó, 3 antibiotikum-kúrás gyógyulás után hétfőn mentem először dolgozni. Már az első nap irtó hosszú volt, főleg, hogy még napköziztem is, kegyetlenül elfáradtam agyban is, fizikailag is. A kedd és a szerda egyre fárasztóbb volt. Igyekeztem fejben összerakni magam, nagyon nehéz volt. Csütörtökön "nyitós" voltam, reggel 6-ra mentem.


Ekkor már rendesen kimerült voltam és a műtét helye is érezte, hogy ez így sok.

A hőháztartásom teljesen megzakkant. Hétfőn, az első napon úgy rendesen hideg volt az épületben, és én nem fáztam. Csütörtök reggel se volt meleg, és nem fáztam. Itthon a 23 fokban képes vagyok vacogni...


Csütörtökön dobozoltam, de előtte is a csomagolt-dobozolt kajcik voltak porondon. 


A mai naphoz már nem tudom, honnan szereztem az energiát. Ma könyvtári nap volt (pontosabban élményközpontos), amíg vártam, hogy a csapat megérkezzen, sétáltam kicsit a Dunánál. -5 fok volt, itt sütött a nap, kellemesebb volt, mint a házak között az árnyékban.




Még átmentem M-hoz, bolt, haza, és azóta semmit, azaz s e m m i t  nem csináltam, a blogbejegyzés után megyek is aludni. Nem gondoltam, hogy ennyire kipurcant majd az első hét, de a munka is sok volt, hirtelen jóval többet kellett talpon is lennem, mint eddig, kimerültem rendesen. (Ez a mai lépésszám.)


Az nagyon jó érzés, hogy sok gyerkőc örült nekem. És hogy ma is úgy jöttem haza, hogy mentem kifelé a folyosón, a gyerekek épp jöttek be, jött F., elbúcsúzott, megölelt, aztán léptem egyet, a következő prüntyő is megölelt, jó hétvégét kívánt, egy-két lépés, új ölelés és "Tschüß, auf Wiedersehen!", így ment, amíg ki nem értem.

És itthon is azért haladgat, ami folyamatban van 1-2 hónapja. Ezért a dologért nagyon hálás vagyok. És habár (jesszus, szinte minden mondatot "és"-sel kezdek...) sokan bíznak benne, hogy vége lesz az "ol.tás-mizériának", én valahogy nem tudok reménykedni ebben, így a legrosszabb esetre felkészülve folyamatosan munkát keresek.

Holnap hétvége. Sok a dolog itthon, mégsem fogom beállítani az ébresztőt. Kihasználom, hogy van lehetőségem megtenni ezt.