2017. augusztus 23., szerda

Kedd, szerda

Kedden, azaz tegnap csodaszép túra volt a Mecsekben.


És sok minden más is, nem hiába: ha az ember tervez, akkor van mihez tartania magát. A sávozás egyszerű és gyors módszer, volt ma is, hogy át kellett variálni, de az is két pillantás. Hatalmas segítség, hogy előre tervezem az étkezéseket is. Ha tudom, hogy vinni kell valamelyik napi étkezést, azt már a tervben előre jelzem magamnak (egy sorkiemelővel áthúzom az étkezés betűjelét, pl. a T-t, ha ez épp a tízórai. Ezt már reggel (vagy előző este) dobozolom, a kilövőállásra készítem (ha hűtős, akkor egy papírra felírom, hogy ne felejtsem otthon). Ha közben programváltozás van, két perc alatt összedobom, dobozolok és viszem magammal. A túrára is jött velem az uzsonnám.


Ma (azaz szerdán) egész nap jöttem-mentem, szerveztem, főztem, közben itthonról dolgoztam, telefonok, emailek, tanmenetek... Reggel megvolt az edzés is. Hatkor keltem (megengedtem magamnak, hogy ma ilyen sokáig aludjak 😉). Pár perccel már elmúlt este kilenc, amikor is a gépet már ki kellett volna kapcsolnom... Nem baj, majd gyorsabban mosogatok. 😊 


Holnapra az étkezések dobozolva, a hűtősök reggelig a hűtőben. Kilövőállás kész, csak fogom a motyómat és indulhatok. Holnap (is) nagyon hosszú napom lesz, több helyszín, sok vezetés, munka is, kis család is... De most tényleg megyek, vár még az esti rutin, aztán alvás. Az ébresztő már beállítva 05.00-re.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Mai edzés: váll-bicepsz-tricepsz ✅

- bemelegítés

- mellről nyomás 3x8
- bicepsz állva egyenes rúddal 3x8
- Arnold-nyomás 3x8
- bicepsz Scott-padon 3x8
- oldalemelés (egykezes súlyzókkal) 3x12
- bicepsz állva fordított fogás 3x8
- döntött törzsű oldalemelés 3x12
- tricepsz nyújtás (egykezes súlyzókkal) 3x12
- letolás csigán 3x15

- nyújtás

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció: döntés


Naponta rengeteg döntést hozunk: hánykor kell kelni, mit vegyek fel, melyik úton menjek, kávét vagy teát iszom, mit kell elintézni, kell-e mosni vagy mit kell venni a boltban... Sok kérdésre rutinból megvan a válasz. És vannak dolgok, amikben nem döntünk. Pedig fontos lenne. De nem döntünk, mert így szoktuk meg, sőt azért sem, mert ez a kényelmes, a megszokott. Vagy nincs rá pénz, hiányzik az energia, nem jut rá idő. Így hát feladjuk: nekem ez úgysem menne, ez nekem túl drága, nincs időm főzni magamnak... Egy hegy megmászása vagy egy maraton teljesítése is egyetlen lépéssel kezdődik. Egy kis lépéssel. A közeli boltba kocsi helyett lehet menni biciklivel vagy gyalog. A harmadikra lift helyett lépcsőn. Chips helyett lehet egy marék bogyós gyümölcsöt enni. Fagyi helyett ihatsz egy ásványvizet citromkarikával és jéggel. Aztán jöhet a második lépés. Kereshetsz magadnak motivációt. Valakit, akivel jó beszélgetni, akivel megbeszélheted a célodat, akinek büszkén elmesélheted, hogy megtetted az első lépést. Támogató közösséget találhatsz az interneten. És közben olvashatsz, tanulhatsz, fejlődhetsz, és egyre könnyebben hozod majd meg a mindennapi döntéseket, amik végül célba juttatnak. Nem mondom meg, miben, hogyan dönts, mert nem ismerem a célodat, nem tudom, hogy havi egy könyvet szeretnél elolvasni, szeretnél-e megtanulni egy új szakmát, esetleg életmódot váltanál-e... Amit tudok: az élet most van, most történik, az idő pedig halad. Ha változtatni szeretnél, ma kezdd el, most. Ne 'majd', ne 'holnap', ne 'majd hétfőn', ne várj a jó szerencsére. Csak határozd el: ezentúl így/ezt csinálom. A sok kis döntés után ez egyre könnyebb lesz majd. És áldani fogod az eszedet, hogy nem vártál még egy napot/hónapot/évet. Dönteni az életedről csak te tudsz. De mindenki tud. És érdemes is.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha