2013. január 4., péntek

Italy story

2008-at írtunk. Tavasz volt, gyönyörű. Én éppen Olaszországban dolgoztam, egy szálloda konyháján voltam mosogató, kisegítő, salátakészítő; szaunatakarító, és vasárnaponként szobalány.
 
Kegyetlenül meleg volt a konyhán, mint mindig. Álltam a helyemen, mosogattam. Tele volt az étterem, sok volt a meló, a szakácsok mindenért engem ugrasztottak. De közben haladnom kellett a mosogatással is, mert kellettek a tiszta főzőedények, a tálaláshoz a tányérok, evőeszközök. Azonnal. Gyere ide! Fogd meg! Öt vegyes, három kukoricás fehér szósszal, négy cékla, egy tonhalas zöld szósszal! (Mármint saláta, amit azonnal el kellett készítenem.) Alig hogy kész voltam: Hozz fel egy tortellinit! Gyorsan! Rohantam hát le a csigalépcsőn az alagsorba, a fagyasztó cellába. Berobogtam, odanyúltam a tortellinis polchoz, és akkor hirtelen csatt, csönd és sötétség. Először nem tudtam, mi történt hirtelen, de ahogy szörnyen gyorsan nagyon fázni kezdtem, leesett: az önbehúzós ajtó becsukódott mögöttem, és lezárta magát. Kegyetlenül kétségbeestem ott a minusz 18 fokos, két méterszer három méteres, vak sötét cellában. Hihetetlen, de egy kábé 50 fokos konyhából egy minusz 18 fokos fagyasztócellába kerülve az izzadtság roppant gyorsan hideglelést okoz, hát még az, ha az ember rájön: az ajtó kívülről nyílik. Így időm nemigen volt gondolkodni, tiszta erőmből ordítani kezdtem és ütöttem-vágtam az ajtót, ahogy csak bírtam, miközben próbáltam tapogatózni is: hátha nyílik valahogy. Egyetlen mázlim az volt, hogy az egyik szakács -mivel nem volt ugye fent a kisegítő- leszaladt valamiért a másik cellába, és észrevette, hogy dörömbölök. Holt nyugiban nyitotta ki az ajtót.  Én az ijedtségtől, az ordítástól és a dörömböléstől csapzottan ugrottam ki onnan, lesimítottam a hajamat, és átkoztam magam, amiért gimi után tanítónak mentem, nem pedig a MacGyver képzőbe.
 
kép

Később megtudtam, hogy van egy biztonsági vésznyitó az ajtón belül is. Mindenesetre jobb később mint soha...

Napi menü

Edzés: itt
 
Reggeli: 2 kenyérke, 4 szelet sonka, 30 g paradicsom, 30 g paprika.
 
 
Tízórai: 30 g zabkása, 2 kiwi
 
 
Ebéd: itt

 
Uzsonna: itt
 
 
Vacsora: PP (2 tojás fehérje felverve fél adag protein porral. Töltelék: fél adag protein por vízzel krémesre keverve.)
 
 
Összesen: 1400 kcal
Folyadék: 3 liter

Hús-vér motiváció 31 (előtte-utána kép)

Itt írtam arról (színesre katt), hogy a blog indulása óta centikben, kilóban, látványban mennyi a változás. Most pedig találtam egy egy évvel ezelőtti képet összehasonlításként. Ekkor kezdtem az életmódváltásosdit, és ez életem első "előtte" fotója. Tisztán emlékszem rá, hiába telt el háromszázvalahány nap, mennyire ideges, izgatott voltam az önfotózástól. Szabályosan rosszul voltam, amiért ezt a bálnaságot megörökítem, amiért ez a test nyomot hagy memóriakártyán, hogy újból szembesülhetek vele a számítógépen... Nyomasztott, zavart rettenetesen, nem akartam megcsinálni, de nagyon nem. Látni sem bírtam magam, utáltam ezt a sok hájat és ezt a tehetetlen csajt. De tudtam: szembe kell néznem a ténnyel: most ilyen vagyok. El kell fogadnom, hogy most így nézek ki. Tudatában kell lennem annak, hogy ez a kiindulópont. És szeretnem kell azt a lányt, aki most ilyen, mert ez a lány az, aki eldöntötte: ebből elég! Nincs több szégyenkezés! Nincs több nadrágból oldalt (is) kibuggyanó úszógumi! Elég volt a próbálkozgatásokból, a 2 nap diéta- 3 nap zabálás koncepcióból! Megcsinálom! Most!
Elkészült a kép, amit ma már szívesen megmutatok bárkinek. Mert az a csaj tényleg komolyan gondolta. Az a csaj tényleg jól néz ki már. Az a csaj lefogyott 20 kilót, 2012-ben olyan 6-8-at. Kifogyott a ruhatárából :) És halad továbbra is az úton a célja felé.
 
Nekem senki ne mondja, hogy jó kövérnek/hájasnak/túlsúlyosnak (...) lenni. Számomra legalábbis borzalom volt. A tavalyi év egyetlen életmódváltásos percét sem bánom, nem bánok egyetlen izzadtság cseppet sem, nem bánom a kegyetlen izomlázakat, nem bánom, hogy nem ehettem mindig azt és annyit, amit és amennyit épp kívántam volna. Megerősödtem testben és fejben is, és nagyon büszke vagyok arra a csajra, aki az első képen szerepel! Igen: büszke vagyok magamra. Mert helyettem senki nem csinálta volna meg. Csakis én vagyok az, aki tehetek magamért.
Ha én meg tudtam csinálni, bárki meg tudja tenni!


Hús-vér motiváció 37 itt
Hús-vér motivációk (gyűjtemény) itt
Hús-vér motiváció 35 itt

Az uzsonna kétszer

Adott a mai napi uzsonna: alma, grapefruit, turmix.
Hiszti nincs: ezt írtam elő, ezt eszem.
De az aaannyira snassz már, hogy fogom az almát, elrágcsálom, fogom a grape-et és elmajszolom, aztán megiszom a turmixot...
Na, itt jön az én boszi agyam, ami sokszor áldás: nem ármány, nem varázslat: alma (kicsit máshogy szeletelve mint eddig), grapefruit (máshogy felvágva mint eddig) és turmix (1 adag csokis fehérjepor kevés vízzel csokikrémmé keverve). :)))

Recept: Kefíres csirkemell édesburgonya pürével

A 150 g apróra vágott csirkemellet és az 50 g megpucolt, feldarabolt édesburgonyát kis tepsibe tettem. Picit megsóztam, került rá sok bors, sok fokhagyma, és szárnyas fűszersó (totál natúr, bioboltos). Kevés vízzel felöntöttem, alufóliával lefedve sütőben kábé fél óráig sütöttem, olyan 20 perc után alufedő nélkül. Majd a krumplit kivettem, villával összetörtem, a püré ennyi. A húst serpenyőbe tettem, kapott 1 dl kaukázusi kefírt, amivel összerottyantottam, és kész is.

Tervek

Oké. Azt vallom: minden, amivel találkozunk az életben, értünk van. És azt is vallom: a "gondokat", "problémákat" lehetőségként kell felfogni. A mai naptól kezdve újból élhetek a kreativitásomnak. Ugyanis előre láthatóan két lehetőségem van, már ami a jövőt illeti. Az egyik: kapok egy telefont, ahol közölnek egy időpontot egy hatalmas újdonsággal kapcsolatban ---> ez esetben csak annyit tudok tervezni, hogy csomagolok fehérjeszeletet, egy csomag fehérjeport, az edzéseket viszem a laptopon és dvd-n. A másik: nem jön telefon ---> hétfőn dolgozni megyek az iskolába, ahonnan már kaptam is emailt a heti munkarendről, így legalább nagyjából be tudom lőni az étkezési és edzési lehetőségeket.
 
kép

Tehát az első eshetőségre készülve összepakolom a csomagomat. A második lehetőségre készülve készítek gyorsan egy hetes étkezési és edzéstervet. Mivel tegnap kimostam, megfőztem mára (...), ma hajnalban kivasaltam, végeztem a szanálással, megvolt az edzés is, konkrétumnak csak a mosogatás és a porszívózás (...) maradt (persze ember tervez...), indulhat a csomagolás és a tervezés.

Bölcs

Megtudtam, a B.Ú.É.K. üzenetem ! Kíváncsi vagy, te te is ?
Az alábbi linkre kattintva megtudhatod : https://www.facebook.com/Moricka.es.Pistike/app_324056264373649
/Slash/

Edzés: ZWOW #5

1. Bemelegítés

2. Zuzka - ZWOW #5 (6 körben)

kép: Pinterest

10 biceps curls + push press
30 mountain climbers
10 sumo deadlift and high pull
5 competition burpees
3. http://youtu.be/6nQHqlLpakM (10 körben)

4. Nyújtás

Mivel nincs kézi súlyzóm, az első gyakorlatot gumikötéllel végeztem (zöld). Nincs kettlebellem sem, 2 db 5 kilós súlyzótárcsát összefogva végeztem a 3. gyakorlatot.
Leszakadnak a karjaim és a combjaim, de ez így jó, :)
Haladok, haladok, minden egyes nappal közelebb vagyok ahhoz, hogy ne szégyenkezzek a strandon (sem)! :)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció

(itt)

A nem tudom nincs a szótáramban, :)

Belső csend: Egységtudat


Ötlet

Via (Farkas Lívia, www.urban-eve.hu) javaslatára van egy lapom, ahova egy héten egyszer felírom azokat a dolgokat, amik jók voltak a héten vagy emklékezetesek, legyen ez akármilyen apróság. Ha rossz kedvem van, ha feszült vagyok, vagy ha csak egyszerűen eszembe jut, fogom a lapot, és elolvasom. Egész apró dolgok is lehetnek ezek, amikre jó emlékezni, amiket jó felidézni, és amiket, ha nem írná fel az ember, nagy részben elfelejtene.  Részlet a 2011-es évből:
 
# csodaszép, egyedi, szinte a semmiből, csupa meglévő dolgokból készült adventi koszorú # új konty # isteni gombaleves # végre kiszanáltam az irodás fiókomat # házi méz a piacról, nyami # A Titok című film #
 
Ugyanez a dolog egy másik verzióban, ezt ma reggel találtam. Egy befőttes üvegbe lehet gyűjteni színes kis papírlapokon a kellemes dolgok listáját.