2013. november 14., csütörtök

Új fejezet / 2. szakasz / 18. nap

Azt hiszem, jól látom, hogy nincs miért aggódnom. Az Új fejezet első szakasza jól működött. Van még rajtam minimális zsír, de már nem zavaró, és majd az is lemegy. A kövér, dundi szó már nem állja meg a helyét, a kis pufi, meg az olyan dögönyöznivaló kifejezések sem igazán helytállóak. Emlékszem, anno, 79+ kilósan, tenyeres-talpasan mennyit álmodoztam erről! Hogy én egyszer majd normálisan fogok kinézni. Hogy egyszer majd felvehetek csinos ruhát is. Hogy de jó lesz, ha egyszer engem is észrevesz valaki! Ez volt a cél, és most ez lett egy kiindulópont. Évek munkája volt, de megcsináltam. És boldog vagyok, hogy ország-világnak megmutathatom például ezt a fotót. Azt mondják, hogy a külső megváltozása belső változással is jár. Hogy az ember határozottabb lesz, magabiztosabb, megnő az önbizalma. Ez rám csak minimális mértékben igaz. Nem ment gyorsan, amíg ezt a formát elértem, viszont az agyam nem követi megfelelő ütemben a változást. A fotókon látom, hogy minden a legnagyobb rendben, nagyon sokan, szó szerint napi szinten megdicsérnek, megjegyzik, milyen jól nézek ki, féltenek, hogy ne fogyjak már tovább. Ez jólesik, de nem kívülről kellene várnom a megerősítést, hanem saját magamnak kellene igenis nagyon büszkének lennem, határozottnak, magabiztosnak, tudnom kellene és elhinnem, hogy ez a csaj a fotón ugyanaz, mint aki itt ül és gépel, egy kitartó, szorgalmas, ügyes boszi. Akinek semmi de semmi szégyellnivalója nincs, ha ezt a pulcsit felveszi és kimegy benne az utcára. Azt hiszem, hogy amikor az önbizalmat osztogatták, a sor legvégén kulloghattam, vagy tán be sem mertem állni a sorba... Dolgoznom kell még ezen nagyon sokat, hiszen megérdemelném, hogy élvezzem is a kemény munkám gyümölcsét...

Ha az Új fejezet 2. szakasza is olyan sikeres lesz, mint az első volt, akkor meg aztán már igazán nagyon komolyan vállon kell veregetnem magam. De ahhoz, hogy sikerüljön, elsősorban rendet kell tennem a fejemben.
 
Írtam már korábban, hogy biztosra akarok menni, így megy a hagyományos csirke-rizs-zöldség étrend. De ha ismersz, vagy ha régebb óta olvasod ezt a blogot, tudod, hogy nem szeretem a húst. Néha sikerül annyira finomra elkészíteni (embertelen sok fűszerrrel), hogy nagyon jól megy egy darabig, de ma megint eljutottam oda, hogy letuszkolom csak a kaját. Oké, hogy az a lényeg, hogy tápanyagot vigyünk be, de nem tudom, mennyire jó ez. A kaja letuszkolás.
 
Mai kis ùtravalò...Szèp estét Emberkèk! ;)
 
Mondtam én ilyet? Említettem egy szóval is, hogy feladom?
 
De tuti: nem fogom tudni sokáig csinálni ezt a diétát. Nem gyakran, de hiányzik az édes íz, és a sós is. A gyümölcs is. És nem akarok sóvárogni. Nem sütin akarok élni, de néha nagyon benyomnék mondjuk egy kókuszos-cseresznyés pitét. Vagy egy banánt. Vagy áfonyát, epret... Egy (1!) kocka csokit. Persze betervezve. Egyetlen módon lennék hajlandó bármit, akár húst hússal enni: ha jönne az én áhitott személyi edzőm, előírná az étrendemet, edzene velem, és jönnének az eredmények :) De addig is jövő héttől változtatni fogok az étrenden. Nem lesz szemét kaja, az hót ziher :)
 

Edzés

 
Ma reggel órára keltem, mert hosszú edzést terveztem. És meg is csináltam.
 
 
 
1. LMP / Pump and burn: bemelegítés, guggolások, mell, láb és hát, has, nyújtás. Mindez (a nyújtás kivételével) súlyzóval, 5 perces blokkokban.
 
2. LMP / Hardcore abs: 20 perc kőkemény has.
 
3. 45 perc aerob: helybenfutás, közepes intenzitással.
 
A mellkas edzés ma nagyon nem akart menni. De összeszorítottam a fogaimat, szó szerint csikorogtak, már toporzékoltam a lábaimmal, de csináltam tovább, izzadtam, fujtattam, de nem tettem le a súlyzót. Tudom, hogy nem az 58 gyakorlattól fogok fejlődni, hanem attól az utolsó 2-től, amikor nem teszem le a rudat.
 
Az edzésterven kicsit módosítottam. Ahol csak lehet, napi dupla edzés megy, egyszerre. Ugyanis amikor a minap átnéztem az étkezési naplóimat (amikben sok adat van, az edzéseket is vezetem), egyértelműen kitűnt, hogy akkor alakultam mindig a legtöbbet, amikor vagy napi két edzést nyomtam, vagy a napi egy edzés hosszabb volt, de legalábbis intenzívebb.

11.11-
(Mo.)
H
(hazaút)
K
SZ
CS
P
SZ
V
Edzés
LMP
-
Pump challenge
Hardcore abs
Pump challenge
Hardcore abs Flow
Pump and burn,
Hardcore abs
aerob 45p
-
Pump and burn
Hardcore abs,
aerob 45p

 
Reggeli: 40g zabkása, 1 adag fehérjepor.
 
És bármily fura: imádom a zabkását, a szervezetem viszont már nem. Ha zabkását eszem, utána teljesen elálmosodom, olyan furán nyom a gyomrom, lelassulok, képtelen vagyok gondolkodni. Mintha benyugtatóztak volna, mindez egy furcsán rossz közérzettel társulva. Mivel a holnapi kajám ugyanaz, mint a mai, megpróbálkozom ugyanezekkel az alapanyagokkal, csak arilepényként. Ha attól is ez a hatás lép fel, kénytelen leszek kiiktatni a zabot az étrendemből...
 
 
Tízórai: 100g csirke, 40g rizs, 1 paprika.

 
 
 Ebéd: 200g csirke ( fél hagymával és csípős curryvel megbolondítva ), 40g rizs, 225g karfiol.


Uzsonna: 130g tonhal (+ fél hagyma, 7 olivabogyó), 100g vegyes saláta. (És marék mogyi, meg egy mócárt golyó.)

 
Vacsora: 2 tojás, 3 tojásfehérje.
 
Folyadék: másfél liter víz.
 
Ma ki sem mozdultam a lakásból, szanáltam, pakoltam, rendszereztem, takarítottam. Rengeteg felesleges cuccot képes felhalmozni az ember. Megszabadultam a maradéktól, ami még a múltkori szortírozásból maradt. A lelkünk szerintem ugyanilyen. Pedig onnan is jobb kidobni a fölösleges dolgokat.
 
A blog Facebook oldalán a héten megosztottam egy ötletet, Via ötlete arról, hogy az év végéig miket lehetne megvalósítani (www.urban-eve.hu). Én azt terveztem, hogy az év hátralévő 47 napján
  • fele annyit fogok internetezni mint eddig
  • minimum 47 percet mozgok minden nap (ebben benne van az is, hogy pl. kocsi helyett gyalog megyek a boltba)
  • minden nap tanulok egy új német szót vagy mondatot
  • 10 perccel előbb megyek aludni
  • minden nap válaszolok 1 emailre (na, ezzel nem végzek 2014-ig, de legalább haladok)
  • minden nap megválok egy tárgytól/ruhadarabtól, ami túl kicsi, túl nagy, ezer éve csak fekszik a polcon, amire nincs szükségem, másnak viszont jól jöhet.
Hogy tartsam magam a fogadalmamhoz, hamarosan gép kikapcs (a kajámat már bedobozoltam holnapra), szótár előkészítés, az emailt megírtam, és a szanálás a nap folyamán letudva: jöhet a pihentető és izom mikroszakadás-gyógyító alvás!

Mellbevágó motiváció

Volt egyszer egy ember, szakálla volt kender... De most nem erről szeretnék írni :)
 
Ha az ember lefogy, és ha mindezt okosan csinálja, és zsírból fogy, akkor a zsír a test minden területéről lemegy, a mellről is. Nőknél ez sokszor nagy fájdalom, hogy eltűnnek a melleik. Meg lehet nézni sok 30-50 kilót leadottnál, és méginkább így van ez azokkal, akik kemény súlyzós edzéseket végeznek. Szinte minden versenyzőnek, fitnesz modellnek plasztikázott melle van.
 
Nekem már többen megjegyezték - nők és férfiak egyaránt -, hogy hogy csinálom, hogy maradtak még melleim, és hogy ráadásul nem csüngő bőr az egész, hanem feszes is. Tudatosság nem volt a dologban, de ami tény: szerintem erre lehet mondani, hogy genetika valamilyen szinten. A másik dolog szerintem a Les Mills Pump edzések, ahol sosem marad ki a "Chest" edzés. A tegnapi blokkban is szerepelt, és igaz, hogy 5 perc az egész, de ma is szörnyű izomlázam van tőle.
 
Azt is hozzá kell tegyem, hogy kövéren-zsírosan meglehetősen nagy melleim voltak, amiknek csak nagyon rövid ideig örültem mint "a nőiség egyik szimbólumának", mert inkább zavart, nehéz volt, akadályozott a mozgásban; amikor pedig anno futni kezdtem, igazán nem bántam volna, ha valamivel kisebbek.
 
Most nagyon arányos részei a testemnek, de ha mégis fogynának még, nem bánnám. Igaz, hogy Goethe azt mondta a Faustban: "Ich sehe, dass wir nichts wissen können", Churchill pedig azt, hogy : "Soha ne mondd, hogy soha", mégis azt hiszem, a mellplasztika lesz az a dolog, amit biztosan kihagyok az életemből. A mell edzés pedig az, amit biztosan nem :)