2014. július 31., csütörtök

Esti, megjegyzéses


A húgom és köztem nem egészen másfél év a különbség. Bevallom őszintén: elég kegyetlen és zsarnok nagy testvér voltam gyerekkorunkban, aztán ahogy benőtt a fejem lágya, ez megváltozott.  És valami egészen szoros égi kötelék köt össze minket. Mindketten tudjuk, hogy feltétel nélkül számíthatunk egymásra szó szerint jóban és rosszban. Sokszor érzem -fizikailag is, lelkileg is-, amit érez, tudom, hogy vidám vagy szomorú. Álmodtuk már egyszerre ugyanazt. És amikor a gyerekeit szülte, nekem is fájdalmaim voltak, több száz kilométerre tőle.

A gyerekeit egyszerűen imádom. Csuda lény mindkettő. Ritkán találkozunk sajnos és nagyon szeretünk együtt lenni. Szeretnek jönni Mohácsra, az első -G-ral közös- nyaralásunk szerintem mindannyiunknak meghatározó és maradandó élmény marad.

Régen "csak" programokat kellett nekik szervezni a nyaralásra, és volt is mindenféle: strandolások, motorcsónakozás, kirándulás, cseppkőbarlang, vízimalom látogatás, gólyamúzeum Kölkeden és még sorolhatnám.

M. tavaly cukorbeteg lett. 1-es típusú, inzulinos, hirtelen, azonnal. Így tavaly kimaradt a nyaralás. Idén viszont, jövő héten, jöhet a két lurkó pár napra nyaralni, aminek mindannyian nagyon örülünk! P. fényevő, M. cukorbeteg, én ketogén étrenden vagyok. És G. is velünk lesz, aki szintén nem teljesen hagyományosan eszik. 

A programok megszervezése előtt itt a lista, ami az elsődleges és legfontosabb:

- fél 7-kor inzulin, mérés, ha a vc (vércukor) 10 alatt, reggeli 7-kor, 50g CH, ha a vc 10 felett, reggeli 7-kor
- 9.30-kor első tízórai, 15g CH
- 11-kor második tízórai, 10g gyors felszívódású CH
- 12-kor inzulin, mérés, ha a vc 10 alatti, ebéd 12.30-kor, 60g CH, ha a vc 10 feletti, ebéd 13.00-kor
- 15.00-kor mérés, 10-es vc alatt 15g CH
- 16.00-kor mérés, 10-es vc alatt 10g CH
- 18.00-kor inzulin, mérés, ha a vc 10 alatt, vacsora 18.30-kor, ha a vc 10 felett, vacsora 19.00-kor, 50g CH...

És mindez akkor lesz így, ha minden rendben lesz. És miért ne lenne?

Szóval hálát adok az égnek minden testi és lelki gondomért, mert a cukorbetegségnél mindez sokkal jobb/elviselhetőbb!

A listát bemagolom, bár M. rettentő okos gyerek és profi módon kezeli magát. A húgom megtanít előtte mérni, mert ha nem jók az értékek, éjjel-hajnalban is mérni kell az alvó gyereknél. Ezután jön az étkezések megszervezése és a főzés. Mert bizony egy cukorbeteg gyerekkel nem lehet még egy menüre sem csak úgy beülni, itt minden gramm szénhidrát számít. Aztán jöhet a program megszervezése. Sok mozgással, mert a cukorbetegségnél ez kiemelten fontos (vércukor stabilizáló hatása miatt).

Juj, nagyon várom már a jövő hetet, sok dolog miatt. Izgi lesz, az egyszer biztos! :)

Csütörtök (Ausztria)

Motiváció itt
Ketogén étrend minta 7 itt
Belső csend itt

R: sonkás tojás (1 sz., 1 db), 1 ek kókuszzsír
E: 10 sz. kolbász, 1 ek kókuszzsír, saláta tökmagolajjal
V: gombás csirke (100g hús, 50g gomba, 1 ek kókuszzsír)
Edzés: délután Focus T25 Alpha Lower Focus + Ab Intervals.

+ mozgás: 1 óra séta E-tel, fél óra séta egyedül (el kellett még mennem a gyógyszertárba, persze nem én lettem volna, ha nem kerülő úton jövök vissza :-), egy olyan úton, amerre még sosem jártam).

Amikor elindultam, az utca elején tartottam, egy bácsi (90 éves elmúlt) a kertben feküdt egy fa alatt és segítségért kiabált. Nem tudtam felemelni (nagyon kövér), így segítséget kerestem. Találtam is egy fiatalembert, akinek sikerült felemelnie és bevezetni a házba. :-)

Szabadtéri, fedhető medence. Hm.


Felhőbe burkolózott hegyek:Tünci kis házikó:Itt vesszük E-nek a mézet, a méhésztől:

Autósiskola:


Ebben az utcában dolgozom, a sárga ház az (néha tényleg sárga ;-) )
Még 3 nap...

Belső csend

"Mi történne ha többé nem menekülnél a negatív elől? Nem menekülnél a félelem, a szorongás, a stressz elől... hanem egyenesen meghívnád őket az életedbe! Igen... jelentsd ki, hogy félelmet akarsz, szorongást, pánikot, hívd meg őket az életedbe és amikor jönnek, nyílt szívvel fogadd, érezd őket. Minél intenzívebben.
Van ebben az egészben egy hatalmas paradoxon. Mégpedig az, hogy a szorongás, a stressz, a félelem az ellenállás, a valóság letagadása, vagy a menekülési kényszer miatt alakul ki. De vajon mi van akkor, ha beengeded az életedbe mindezt? Nem csak, hogy beengeded, de külön meghívót is küldesz nekik! A megengedés fényében nem maradhat fent hosszútávon az elme által negatívnak bélyegzett állapot. Próbáld csak ki... kísérletezz vele! Mondd a félelemnek, hogy gyere, itt vagyok; mondd a stressznek: gyere, uralkodj el rajtam, szorongani akarok, meg akarom tapasztalni ezeket az érzéseket. Meg fogod látni hol a trükk: a szorongás pont azért erősödik, mert ellenállsz, menekülsz valami elől. Hagyd, hogy legyen, hívd meg az életedbe, ne küzdj ellene és nézd meg mi történik."
- Mooji


Még mielőtt ezt a gondolatot megtaláltam volna, rájöttem, hogy ezt így kell/lehet csinálni. Sokan badarságnak, pszichoszarságnak tartják ezeket a dolgokat, a blogban közzétett bölcseket és belső csendeket. Egészen addig, amíg fejbe nem kólintja őket egy nem várt esemény, amíg nem kerülnek olyan szituációba, amikor hirtelen beugranak ezek a bölcs idézetek. Talán mindenki csak akkor kezdi megérteni az Univerzum törvényszerűségeit, ha valamilyen szinten érintett lesz, ha meg kell járnia a poklok poklát, ha kap egy hatalmas pofont. Addig minden nagyon egyértelműnek tűnik. De ha itt van az idő, érdemes leülnünk magunkkal, segítséget keresni, akár például bölcs idézeteket olvasni, nálunk az életben biztosabb talajon álló, pozitív emberek véleményét meghallgatni, és dolgozni magunkon. Saját bőrömön tapasztalom, hogy a problémákat egy darabig lehet nem figyelembe venni, de eljön az idő, amikor megtelik a szőnyeg alatti tér és már képtelenség oda söpörni, amiről nem szeretnénk tudni. Azt is tapasztalom, hogy a megoldás, a kulcs legtöbbször bennünk van, ott van közvetlenül az orrunk előtt, csak észre kell venni, meg kell keresni. Nem vadsággal, nem dühösen, nem akarva, nem türelmetlenül, hanem csendben, figyelve, bizalommal. 

Ketogén étrend minta 7Keeping your tastebuds entertained while following a keto diet does not have to be a struggle.  Some low-carb, high-fat dieters find that they have the most success with their diet when they eat consistent meals on a regular basis and do not deviate from their plan.  Others find that if their diet has too much repetition it will get boring and difficult to stick to.  Whether you choose to stick to a set of staple meals that you eat every week or you’d rather spice things up, there are plenty of amazing food choices on the ketogenic diet.

One-Week Sample Keto Diet Menu

We’ve created this ketogenic diet menu to give you an idea of what the low carb lifestyle is like on a week-to-week basis.  If you are starting out on a low carb diet, or simply looking for some new menu ideas for your ongoing ketogenic lifestyle, here is a basic ketogenic meal plan for one week.

BreakfastLunchDinner
Day 1Two fried eggs with two rashers of streaky bacon.Green salad with cubed ham and grated cheese.Pork chops with oriental spices and stir fried spring greens.
Day 2Scrambled eggs with chives.Two hot dog sausages with green salad.Sirloin steak with steamed or raw spinach.
Day 3Ham and cheese omelet.Two hamburger patties with cheese and bacon.Roast pork belly with cauliflower cheese.
Day 4Smoked salmon and cream cheese roll-ups.Green salad with egg mayonnaise.Roast chicken (with the skin left on) and broccoli.
Day 5Low-Carb Pancakeswith Sugar Free Maple SyrupMozzarella and salami slices.Spare ribs and green vegetable stir fry with chili pepper.
Day 6Two sausages with poached eggs.Ground beef fried with spices and served in an iceberg lettuce “taco shell”.Turkey leg with Brussels sprouts.
Day 7Poached eggs with spinach and melted cheese (Eggs Florentine).Deep fried chicken wings on a bed of lettuce.Tuna steak with steamed green vegetables.

Ketogenic Diet Snacks

For snacking on the ketogenic diet, consider the following:
 • A small portion of nuts – we love Madi K’s Spicy Salsa Almonds
 • Pork rinds – Lowrey’s are the BEST.  Original or Hot N’ Spicy, depending on your taste.
 • Cubed cheese.
 • Quest bars!!!  Pardon our enthusiasm, but we were searching for the ultimate low-carb snack bar and we finally found it.  3-4g of net carbs per bar, no sugar or sugar alcohols, and an amazing taste.  Our favorites are Chocolate Chip Cookie Dough and Peanut Butter Supreme.
 • Celery sticks with cream cheese.
 • Low-carb Tortilla and Cheese roll-up.  You can probably find LC tortillas at your local grocery store, but do yourself a favor and order Mama Lupe’s Low Carb Tortillas.  We’ve tried tons of brands and these are so good that you can serve them to people that aren’t on a low-carb diet and they won’t notice any difference.
 • Beef Jerky – be careful because there can be a lot of hidden carbs in regular off-the-shelf Beef Jerky.  We’ve found that Old Wisconsin Snack Sticks from Amazon are super low carb and delicious.
 • Pepperoni slices.
 • Cold cuts.
 • Just The Cheese crunchy baked cheese snacks.  These are the only thing we’ve found that replace the occasional handful of Cheez-Its from the pantry.  Awesome, awesome snack.
 • Chicken wings.
 • Smoked salmon and cream cheese roll-ups.
 • Cocktail sausages.
 • Hard boiled eggs. (forrás)

Ketogén étrend: alapok itt

Ketogén étrend minta 1 itt, 2 ittitt4 itt, 5 itt, 6 itt
Ketogén étrendem (heti menüvel):
1. heti összefoglaló itt.
2. heti összefoglaló itt.
3. heti összefoglaló itt.
4. heti összefoglaló itt
5. heti összefoglaló itt

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció


Legyen a célod bármi, tévedsz, ha azt hiszed, van időd.
A nap mindenkinek 24 órából áll.
A mai nap. Mert csak ez a biztos.
Tehát ha van célod, állítsd be azt az átkozott ébresztőt, kelj fel, öltözz fel és harcolj az álmodért!