2013. január 25., péntek

Motiváció

 
 
Fura, hogy ezek a mai motivációk most nemcsak az edzésről és kajatartásról szólnak, hanem arról is, hogy mennyire nem egyszerű, ha az ember lyánya gondol egy nagyot, és külföldre megy dolgozni, egy idegen országba, idegen nyelven beszél, egy idegen család mindennapjaiba beilleszkedni kényszerül. Viszont tudom, hogy ez így jó most. Tudom, hogy jobb vagyok, mint hittem, hogy erősebb vagyok, mint amilyennek látszottam, hogy többet bírok, mint gondoltam.
És igen: az edzést is, a kaját is, az ittlétet is meg tudom csinálni. Visszaszámolok ugyan egyelőre, de tudom: jól döntöttem.
Viszont ahhoz, hogy továbbra is minden oké legyen, most el kell magam tenni holnapra. Mert reggel korán kelek, és kipróbálom az új edzőtermet: a fürdőszobát :)

Felfedezés

Az az élet-mód-váltásos kis bosziagyam mindenben edzés-lehetőséget keres, és ma felfedeztem, hogy a fürdőszobám az alsó szint vizesblokkja fölött van. Ráadásul van benne egy jó vastag szőnyeg is. Következtetés: ugrókötél-imitációhoz, taposáshoz, minimális ugráláshoz kiváló "edzőterem"! Annyi helyem nincs, hogy például négyütemű fekvőtámaszt csináljak benne, de sokminden máshoz egyszerűen nagyszerű! Így ki tudom egészíteni a gumiköteles edzést egy kis kardioval :) Juhééé, hát egyből sokkal jobban érzem magam! :)

Knittelfeld rezidencia

A munkahelyem egy aranyos, öreg családi ház, aminek az egész felső szintje az enyém:
A nappali:
 
 
 
 
Hálószoba: (franciaággyal, szekrénnyel)

 
Folyosó, hatalmas terasz:
 
Konyha:

 
Fürdőszoba (balra van egy kád és egy szekrény is):

 
No és a kilátás!!!:
 



Napi menü 01.25.

Reggeli:
40 g zabkása, 1 adag fehérjepor, 1 narancs.

Tízórai: -

Ebéd:
4 halrudacska, 50 g főtt krumpli, cékla.

Uzsonna:
Fél fehérjeszelet, 50 g sajt.

 
Vacsora:
50 g sajt, 1 paprika.

 
És lent a nénivel vacsizok 1 almát és 1 szelet sajtot. Mert mindig azt mondja, hogy nem eszek eleget, és anyukám majd sírni fog, ha hazamegyek, hogy milyen sovány a lánya ;-)
 
1237 kcal, 82 g F, 109 g CH, 51 g zsír.
 
Most kicsit magas a zsír, de ez eddig sem volt gond. A többi -azt hiszem- a körülményekhez képest elég szépen sikerült :)

Ötzi sztori 3

Kedden kirándulni vitt a néni lánya, Sissy, amíg ők orvoshoz mentek. Judenburg. Aranyos osztrák kisváros, a Mura csodaszép, és a hegyek is. Bementem a postára, mert stickem már volt az internethez, azt meg tudtam venni itt, Knittelfeldben, a Lidlben, de kellett egy Ladebon, amivel fel lehet tölteni ajrócskákkal. Egy agyonfestett postai alkalmazotthoz kerültem sorra. Elmondtam, mit szeretnék, mire a hölgy:
- Fogalmam nincs, miről beszél! És különben is, tudnom kell, melyik szolgáltatóhoz akar csatlakozni! Aztán ha rossz Bont adok, akkor meg megy a reklamáció, mert nem tudom visszacserélni!
Csak néztem, és sajnáltam, hogy bal lábbal kelt. Ekkor odalépett hozzá egy férfi, és finoman eligazította, hogy a hölgy (én) jól mondta, mit szeretne, és attól, hogy ő (postás hölgy) nem tudja, miről van szó, nekem van igazam, és legyen kedves kiszolgálni. Mint kiderült, a főnök volt. Ekkor a postás nő felvette a legszebb mosolyát, totál kedvesen kiszolgált, és negédesen elmagyarázta (amit én már a tájékoztatóból tudtam), hogy kell feltöltenem a cuccost.
 
Öti sztori 1 és 2 itt

Bölcs

A szeretet az univerzum legerőteljesebb energiája. Amikor az életedet kitölti a szeretet, harmóniába kerülsz mindennel és mindenkivel. Mindannyian a szeretet kiapadhatatlan forrásai vagyunk, ám ezt újra és újra meg kell tapasztalnunk ahhoz, hogy az ellenkezőjét állító régi mintáink leomolhassanak, és szabadon áramolhasson ez a csodálatos energia. Amikor ez megtörténik, ténylegesen csodákkal telik meg az életed.
itt
 
A szeretet az univerzum legerőteljesebb energiája. Amikor az életedet kitölti a szeretet, harmóniába kerülsz mindennel és mindenkivel. Mindannyian a szeretet ki...apadhatatlan forrásai vagyunk, ám ezt újra és újra meg kell tapasztalnunk ahhoz, hogy az ellenkezőjét állító régi mintáink leomolhassanak, és szabadon áramolhasson ez a csodálatos energia. Amikor ez megtörténik, ténylegesen csodákkal telik meg az életed.

Edzés

itt

 
Gumiköteles edzés 2. nap
 
A korán kelés után megmotiváltam magam (itt), és nekiálltam a mai adagnak:
 
Bemelegítés
1. Láb-, comb-, farizom (10 kör)
2. Kis farizom (2 kör)
Nyújtás
 
Ahhoz képest, hogy itt rengeteget ülök (I love my real new life ;-), és a lábaimat csak a délutáni kis sétához használom, egész jól ment a láb edzés. Nem mondom, hogy nem szakadtak szét az izmaim, de hát ugye az emberi test terhelésre született, nem popóhízlalásra, így terheltem is, ahogy csak tudtam.
 
Aztán gyors tusolás (a fürdőszobában legalább jó meleg van), öltözés, és van még egy kis időm 8-ig, a munkakezdésig.
 
Nagyon halkan kell edzenem, mert öreg a ház és nem akarom az alsó szinten lakó nénit zavarni; de mint már sokszor mondtam: a lehetetlen tényleg nem létezik. :)

Motiváció


 
Hú, rendes izomlázm lett a tegnapitól ma reggelre a karjaimban, de hát gyakorlatilag 3-4 napig nem terheltem egyáltalán...
Edzeni hajnalban, délután a pihenő alatt avagy este 10 körül lenne lehetőségem. Este hulla vagyok, délután nemkülönben, hajalban pedig igaz, hogy nehéz felkelni, de aztán már minden oké. Ezért döntöttem a reggeli edzés mellett. Ráadásul így biztos, hogy nem marad el az edzés.
Kezdődhet is a mai, és most igazán kíváncsi vagyok, hogy ha az itteni 2 hét után megmérem magam, mi lesz az eredmény. :)