2015. június 9., kedd

Hétfő, kedd (Mo. 14/1-2.)


Hétfő
Étek
Mozgás
 -
 - (hazaút Ausztriából)





Kedd
Étek
Mozgás
 4km séta
E: paradicsomos sült hal, pár falat krumpli, saláta 





Napi happy:

Imádom a reggeli fényeket :)








Ez egy régi ruha, csak ugye mániám volt őrizgetni mindent a szekrényben, mert hogy "jaj, hát még ezt nem vehetem fel", "ó, hát még nincs ehhez jó alakom", blablablaaaa. Ez a ruha 38-as. Addig őrizgettem, amíg ma felvettem és nagy. Lifeg rajtam mindenhol. Azért ebben mentem Pécsre, és egy rettenet kényelmes, könnyű ruha, remélem, valaki majd átszabja nekem kisebbre.


Dr S-sel ma összefoglaltuk, mit csináltunk eddig, honnan indultam és mit értem el. Gratulált, megdicsért, megkérdezte, mi legyen a továbbiakban. Elmondtam, még mit szeretnék és ha így megy tovább, hamarosan csak akkor megyek hozzá, ha valami nagy gondom lesz :) Mivel irtó fáradt vagyok (csak tegnap este értem haza két hét folyamatos meló után Ausztriából) és még haza kellett vezetnem, no meg mert Dr S. is mondta, hogy valamivel azért jutalmazzam meg magam, beültem egy kávéra :)


Imádtam a pécsi 20 fokot és szitáló esőt! (Mohácsról 31 fokos kánikulában indultam.) Augusztusban születtem ugyan, de a nyár nem a kedvencem. Hőmérséklet szempontjából. A 20-22 fok nekem tökéletesen elég lenne nyáron is.

Hosszú idő után ma énekeltem. Csak úgy, magamnak. Egyik kedvenc musicalem kedvenc dalait. Hááát eléggé rekedtesen-hamiskásan ment az elején, de a hangszálaim még emlékezhetnek arra, hogy valaha jó hangom volt, mert egész ügyesen belejöttek :)

Habár jól működik az amerikai ketós módszer, most is azt mondom, hogy akinek nem létszükséglet (pl. a cukorbeteg unokaöcsémnek sajnos az), annak nem szabad, hogy a makrók, az étel határozza meg a mindennapjait. Akkor sem, ha fogyni szeretne. Mert aki túlzottan rágörcsöl a -bármilyen- témára, az eleve stresszeli magát, ami pedig nem segít, hanem leginkább ront a dolgokon. De ugye csak a saját nevemben beszélhetek, tehát: a héten megint nem fogok számolgatni. Nem adatokat szeretnék enni, hanem ételt. Mindent, amit szeret és fel tud dolgozni a szervezetem. Mindig finomakat eszem és sosem vagyok éhes, úgyhogy nagyon jó nekem. 

A hétre több dolgot terveztem. Pl. azt is, hogy kevesebbet tervezek :) És hogy ne legyen tervezett a tervezet, az Univerzum besegített, ugyanis elkevertem a tervezett terveket. (Tényleg fáradt vagyok...) Viszont nálam rendesen működnek a pozitív megerősítések, gyakran mondogatom, hogy "Minden számomra fontos dologra emlékszem", így a terv egy része megvan a fejemben. Más lesz ez a mostani itthoni két hét, mint eddig volt, no de csak sorjában. Majd beszámolok róla.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Keto csoki

Így kezdődött. A húgomnál voltam, aki a világ legfinomabb kávéját készíti. Csakhogy ez a világklasszis mellé egy ideje csokikanál jár. Keto csokikanál!


És még sokféle formája van, amikben rendre készíti a szebbnél szebb csokikat. Nekem "csak" szivecskés formám van, ami az ízén ugye nem változtat :)


Ahogy készítettem:

- 6 ek kókuszzsír
- 1 csapott ek eritrit
- 1 csapott ek kakaópor

A zsírt megmelegítettem, beleszórtam az eritritet és a kakaóport, összekevertem, formába kanalaztam, lefagyasztottam.

(Nekem 14 db lett.)

1 db tápértéke: 45 kcal, 0g F, 0g CH, 5g zsír

Fűszerezhető, lehet bele pl. rum aromát tenni, de így natúran is mennyei :)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha



Keto batyu


Hozzávalók (1 db-hoz):

- 1 tojás
- 1 csapott ek szezámmag liszt
- 1 szelet sonka/bacon
- 1 szelet sajt
- fél főtt tojás
- 1 ek kókuszzsír

Így készült:

- A tojást a liszttel összekevertem.
- Közben egy serpenyőben a sonkát mindkét felén átsütöttem.
- Kivettem a sonkát.
- Ugyanebbe a serpenyőbe kerül a zsír.
- Ha forró, beleöntöm a tésztát, palacsintaként megsütöm.
- Kiveszem a serpenyőből, egy tányérra teszem.
- Még forró, amikor rákerül az egyik felére a sajt szelet fel, majd a sonka, majd a főtt tojás szeletekben, majd megint sajt.
- Az egészre ráhajtom a palkó másik felét.
- Majd még egyszer félbehajtom.
- Ezt késsel félbe vágom.

100g-ban: 276 kcal, 16g F, 1g CH, 23g zsír

1 adagban: 364 kcal, 22g F, 1g CH, 30g zsír

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Bölcs


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha