2013. február 11., hétfő

Napi menü

Reggeli: 50 g kukoricapehely, 2 dl (laktózmentes) tej
 
 
Tízórai: Banán snack

 
Ebéd: Rakott zöldség

 
Uzsonna: 150 g saláta

 
Vacsora: 30 g zabkása 1 adag fehérjeporral

 
Ünnepi ráadás: protein palacsinta

 
1246 kcal, 83 g F, 126 g CH, 39 g zsír

Százezer!!!

itt



Egyszerűen hihetetlen!
Az én kis egyszerű (de nagyszerű ;-)) Boszorkánykonyhámat 7 hónap alatt százezren (100000!!!) látogatták meg! Most nem hitetlenkedek, hanem nagyon örülök neki! Köszönöm szépen minden egyes érdeklődőnek! Meg is ünneplem egy protein palacsintával! csokissal, az a legjobb!
Juppiiii!
:)

 

Edzés 02.11.

Hááát, nem vagyok valami nagy izompacsirta... No meg önmagam hátát sem egyszerű fotózni...

Bemelegítés
1. Fellépés padra bal lábbal (mindkét kezemben 5-5 kg-os súly)
2. Fellépés padra jobb lábbal (mindkét kezemben 5-5 kg-os súly)
3. Karemelés előre (mindkét kezemben 5-5 kg-os súly)
4. Ugrókötél
5. Karemelés oldalra (mindkét kezemben 5-5 kg-os súly)
6. Ugrókötél

40 mp munka, 10 mp pihenő, 4 kör.

Januári motivációk

Január 1. itt
 


Január 3. itt



Január 4. itt



Január 4, saját hús-vér motiváció, 1 év munkája képekben itt

undefined



Január 5. itt

Január 6. itt

Január 7. itt

Január 8., hús-vér motiváció, Zs., akire nagyon büszke vagyok és nagyon felnézek! itt



Január 9. itt

Január 10. itt

Január 11. itt

 
Január 12. itt
undefined
 
Január 13. itt
 
Január 14. itt (videó)
 
Január 17. itt
 
 
Január 18. itt
 
Január 19. itt
 
undefined
 
Január 23. itt
 
Január 25. itt
 
Január 27. itt
 
 
Január 30. itt 

Ajánló: Sült csirke fűszerkeverék

 
Azért tudom ajánlani, mert
- kipróbáltam, finom,
- 85 Ft,
- kevés kell belőle,
- nem tartalmaz adalékanyagokat:

 
Összetevők: só, paprika, majoranna, bors, rozmaring, fokhagyma, mustármag, gyömbér.
Bioboltban szerzem be.
(Ez a csomag jön velem Ausztriába hétfőn.)

Motiváció

(itt)
 
 
Amióta egy hete itthon vagyok, csak rohangálok, mint pók a falon, utazom, intézkedem. ma fogorvosnál is voltam, egy lyuk tátong a jobb felső ötösömön, és meglehetősen fáradt vagyok. Most jönne az, hogy izé meg bigyó, hogy jaj, szegény én és társai. De el sem kezdem a kifogásokat keresni, hanem előkészülök az edzéshez.
Mert bizony az, amit ma teszek, határozza meg a holnapomat, ahogy P. mondaná: a Jóisten csak ezt a napot adta.
Úgyhogy gyerünk!

Tipp: Kerek fenék köredzés

"Aki kerek feneket akar, annak összegezve a teljes recept:

1. Rendszeres súlyzós edzés teljes testet munkába állító alapgyakorlatokkal.
2. Nem árt, ha figyelembe vesszük, hogy a megfelelő étrend nélkül nehéz eredményeket elérni. Figyelj a makrotápanyagok megfelelő bevitelére, étkezz tisztán, tartsd alacsonyan a testzsír százalékod!
3. Végezd el az alábbi köredzést heti kétszer!

köredzés, fenék gyakorlatok, farizom, gyakorlatok fenékre, kerek fenék, edzésterv nőknek
 
10 ism. Guggolás súllyal ()
Fontos kiegészítés: az a cél, hogy minél mélyebbre ereszkedj le, fél guggolás az nem guggolás! Akkor lesz igazán fenék-gyilkos, ha mélyen lemész, megtartod a mozdulatot az alsó ponton pár pillanatra (elszámolsz 3 Mississippi-ig:)), majd egy dinamikus mozdulattal feljössz a kiindulópontba. A terhelés megválasztása ne menjen a kivitelezés rovására… viszont nem ér alábecsülni sem a képességeidet! Ha herótod van a guggolástól, akkor megengedem, hogy a felhúzással kiváltsd. Nesze Nektek!;)
20 ism. Padra fellépés (oldalanként 10 ismétlés, de ne sajnáld, mehet ez kézisúllyal!) ()
30 ism. Guggolásból felugrás
40 ism. Bolgár (egylábas) kitörés (oldalanként 20 ismétlés) ()
50 ism. Csípőemelés

1-2 perc pihenő. Aki nem bír magával, annak mehet itt 50 felülés aktív pihenő címszóval.
 
Ez egy kör. És mivel egy kör nem kör, így edzésenként azért ne adjatok 3 alá... Heti többször is elvégezheted! Használjatok bátran plusz terhelést, ha szabályosan megy a gyakorlat, akkor nem kell félni a nehéz súlyoktól, mert a kerek hátsó bizony izomból lesz!"
 

Vasárnap- újratöltve

Ugye hajnalban Budapestre utaztam a tesómhoz és két tündéri gyerkőcéhez. Volt beszélgetés, játék, móka, kacagás, szánkózás...
 
Gazdálkodtunk okosan.
(Tudtátok, hogy ebben a játékban már nem forint a pénz, hanem euró?? Az eszem megáll...)
 



 
Ebéd után szánkóztunk.


A tesóm kölcsönadta a szánkózós ruháit, és hát ember és ismerős legyen a talpán, aki így meg tud minket különböztetni. Ha nem tudom, hogy én vagyok a következő képen, simán azt mondom, hogy a hugicám. De még a gyerekek is mondták, pedig ők közelről láttak :)


 
És este a Népligetben még ez is sikerült: buszsofőr lehettem pár pillanatra! :)))
Köszönet érte Mankának! :)

Bölcs

"Ne hallgass arra, hogy mások szerint milyennek kéne lenned. Mindig a belső hangra figyelj, arra, hogy te milyen szeretnél lenni."
 (Osho)
"Ne hallgass arra, hogy mások szerint milyennek kéne lenned. Mindig a belső hangra figyelj, arra, hogy te milyen szeretnél lenni." (Osho)
itt

Recept: Banán snack

Úgy megihletett a fogászati diagnózis, hogy így született a mai tízóraim:
Fogtam 4 szelet 850 g) banánt, kis lyukat fúrtam rá, amit megtöltöttem mogyoróvajjal (4 g). A banánszeleteket belemártottam kakaóba (4 g kakaópor, csipet xillit, kevés víz összefőzve). A kakaós részt megszórtam puffasztott amaránttal (kevesebb mint 1 g). Kész.

Diagnózis

itt

November óta fáj az arcüregemben valami. Biztos voltam benne, hogy nem arcüreg-gyulladás, mert jópárszor volt már, és ez másféle fájdalom. Decemberre biztosan tudtam: a fogammal van valami. Végre elkerültem fogorvoshoz, aki egy röntgen után megállapította: gyulladt gyökércsúcs, csonthártya-gyulladás. Ezért lüktet, fáj az egész bal arcom, ezért van az, hogy néha teljesen feldagad. Nem hitte el, hogy nem szedek fájdalomcsillapítót. Már pedig gyógyszert csak akkor veszek be, ha már fetrengek a fájdalomtól. Ez meg még "csak" "najdnem fetrengős". Pontosan azt csinálta, mint a képen: fúrt egy lyukat, tűvel kitisztította a gyökércsatornát. Egyelőre csak egy kicsi lyukat kaptam, és fecskendőt tűvel, hogy ha eldugul, át tudjam mosni (?!), holnaptól szabin van, én meg jövő héten megyek vissza Knittelfeldbe, így 3 hét múlva folytatódik a kezelés. 

 

"Periostitis: Az állcsontok (maxilla, mandibula) csonthártyája alatt kialakuló -leggyakrabban akut lefolyású- gyulladás. A csonthártya a csontot szorosan körülölelő kötőszövet eredetű vékony hártya. Leggyakrabban a szuvas fogon, annak gyökércsatornáján keresztül, ritkábban a fog mellett, fogágybetegség következményeként jut a fertőzéses folyamat a a gyökércsúcs körüli (periapicalis) térbe, majd innen a csonthártya alá.
Tünetek: a beteg fog gyökércsúcsa felett a nyálkahártya duzzadt, tapintásra fájdalmas, a duzzanat a környező lágyrészekre is ráterjed ( arc duzzanat, szemrés szűkebb, szem körüli szüvetek duzzadtak stb.), függően a beteg fog helyétől.
Kezelés:
Gyökérkezelés, gyökértömés. Szükség esetén gyökércsúcs resectio, esetleg fogeltávolítás.
Kezdeti stádiumban jegelés, előrehaladottabb állapotban a gennyes beolvadást segítő párakötés javasolt. A beolvadást követően helyi érzéstelenítés mellett egy kis metszés ejtésével (incisio) a felgyülemlett váladék eltávolítható. A váladék további folyamatos ürülését segíti drén behelyezése a tályogüregbe. Széles spektrumú antibiotikum szedése indokolt (Dalacin-C, Augmentin). Fájdalomcsillapítás nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel javasolt." (Forrás: itt.)

Hús-vér motivációk

 
 
 
 
(képek: itt)

Emberek. Akik gondoltak egy nagyot: változtatnak az életükön.
Nagyon tudok becsülni mindenkit, akinek van motivációja, ereje, kitartása ahhoz, hogy a tervét véghezvigye.
Egy hete jöttem haza az első ausztriai etapról, és ez az egy hét sokkal fárasztóbb volt itthon, mint a kinti két hét. Jöttem, mentem, intézkedtem, látogattam, utaztam, vezettem, minden nap későn kerültem ágyba és korán keltem. Négy edzés volt a múlt héten, és a hétre is csak négyet terveztem, mert ma meg holnap még egy csomó intézni- és rohangálnivalóm van. ímrőben eltér az eddigiektől ez az új, ingázós, 2 hét munka-két hét itthon életmód, de majd ebbe is belejövök, mint ama bizonyos kiskutya az ugatásba.
A héten hétfőn és kedden van konkrét tennivaló, a többi napra nem tervezek semmi hivatalosat, mert hétvégén megint csomagolás, sütni is szeretnék, hogy tudjak kivinni JÓ snacket, 18-án hajnali 2-kor pedig ismét indul a mandula...
Addig kajatervet is szeretnék összeállítani a kinti két hétre, most már tudom nagyjából, mire van kint lehetőségem és hogy milyen az időbeosztásom.
Most irány a város, a fogorvosi kezeléstől függ, hogy alakul a nap további része, remélem, ügyesen megúszom a dolgot elviselhető keretek között.
Emberek. Akik gondoltak egy nagyot, változtattak az életülön.
Nagyon tudok becsülni mindenkit, akinek van motivációja, ereje, kitartása ahhoz, hogy a tervét véghezvigye.
Én is szeretnék közéjük tartozni.