2014. november 12., szerda

Szerda (Ausztria 14/3.)


R: 1 tojás, 1 sz. sonka, 1 sz. sajt, 1 ek kókuszzsír, kávé.
E:  saláta (kínai kel, lilahagyma, só, tökmagolaj), tonhal "paszta" (1/2 doboz tonhal, 1.5 főtt tojás, dijoni mustár, 5 olivabogyó, lilahagyma). 2 marék kesu.
V: saláta (kínai kel, lilahagyma, tökmagolaj, só), kolbász, 1 tojásból rántotta 1 ek kókuszzsíron, párolt zöldség. 2 marék kesu.

Rájöttem, hogy nem szeretem a kesut.

Ma E. kicsit jobban volt ugyan, de nem tudott jönni vásárolni, így egyedül mentem. A pénztáros kiscsajjal (itt a Pennyben nagyon barátságosak a dolgozók) beszélgettünk pár szót, azt mondta, ő nem tudná ezt csinálni, amit én, éjjel-nappal a nénivel lenni, mindig vele, bezárva egy házban, más országban, idegen nyelven.

Egész délelőtt járt a munka közben az agyam, és habár E. majdnem végig csacsogott a közelemben, nem tudtam a jelenre koncentrálni. Délután akadt egy kis szabadidőm, elkezdtem bőgni. Na jó: zokogni. Aztán valahogy eszembe jutott a trauma drámás reggeli kis film. Egy pillanat alatt átgondoltam a dolgot és eldöntöttem: engedélyezek magamnak öt perc önsajnálás-zokogást. Jólesett, de aztán folytattam tovább a napot.

A rövidtávú memóriám eltűnt. Pl. reggel megnézem a kajatervet, mi lesz a reggeli. Kimegyek a fürdőbe, visszajövök, már nem tudom, mit olvastam. Elolvasom még egyszer, elmondom hangosan magamnak. Megcsinálom az ágyat. És már megint nem emlékszem, mit fogok enni. Ha a dolgokat leírom, akkor is így van. Ha hallom, akkor is. Mondtam is E-nek, hogy nem szép dolog, hogy nem szólt, hogy fertőző a rossz memóriája. Jót nevetett, örült, hogy ilyen szép örökséget hagyhat rám és tiszta boldog volt, hogy nincs egyedül ezzel a dologgal. És mivel zárta ezt a beszélgetést? "Ez a korral jár". (!!! :) )

Facebook oldal: Boszorkánykonyha



Gyakorlatok "integetőháj" ellen

Végezd rendszeresen ezeket a gyakorlatokat, hogy szép, tónusos legyen a karod :)
Kortól füöggetlenül végezheted, nincs kifogás!

Nem csak annak ajánlott ezeket a gyakorlatokat végezni, akinek edzetlen a tricepsze ("integetőhája" van). Akinek nincs, annak azért ajánljuk, hogy szebb, túnusosabb legyen a karja.

Mindenkinek mindenképpen megéri végeznie ezeket a gyakorlatokat!





Ha ezt a verziót nehéznek találod, hajlított lábbal könnyebb lesz, próbáld úgy!




Az elképzelés jó, de kicsit szabálytalanul csinálja. Ne a gyorsaságra törekedj, hanem a szabályos mozdulatra - Felkar mozdulatlan, alkar mozog, teljesen nyújtsd ki a kezed a fejed fölött!




Igen, ez a mozdulat is szabálytalan - Felkar mozdulatnál csak az alkar mozog és természetesen nem ekkora súllyal, hogy alig tudd kinyomni. A beállás hasonló az előző gyakorlathoz. Erre figyeljetek oda, ne legyen sérülés.



 Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Csak néhány kérdés: Trauma dráma vagy valami más ?


Szinte minden nap történhetnek nekünk nem tetsző dolgok. Közbejöhet betegség, alacsonyabb energiaszintű állapot, lehetünk szomorúak, fáradtak, letörtek. És ilyenkor sokféleképpen reagálhatunk. Sokunknál jön az önostorozás, a hibás keresése, feltörnek a miértek, amikre keressük a választ. De mi van, ha kicsit kilépünk ebből az egészből? Mi van akkor, ha...

Motiváció