2016. július 2., szombat

Szombat


Sok minden történik bennem és körülöttem. A legtöbbről tudom, miért. Azért, mert úgy élek, ahogy. Azért, mert így gondolkodom, ahogy. Ezer dolgon kell változtatnom ahhoz, hogy más legyen, hogy olyanná kezdjen alakulni az életem, ahogy élni szeretném. Ha nem teszem, megteszi helyettem más: az Univerzum, a Sors, Isten... Leckékkel, pofonokkal, vagy egyszerűen csak azzal, hogy Földünkön létezik az idő nevű fogalom, ami számunkra itt véges, no és ketyeg az óra.  Nem csak az a bizonyos biológiai. Hanem az a rendelkezésemre álló idő is telik, amit erre a létre kaptam ebben a fizikai formában. És ha nem teszek semmit, ez huss!- eltelik.

Hozzám közel álló emberek kapnak manapság hatalmas leckéket. Akkorákat, amekkorákkal én biztosan nem tudnék megbirkózni. Nekik kell átélniük, de számomra is leckék ezek. Mert külső szemlélőként, "kívülről" sokszor tisztán látszanak a folyamatok, amik ezekhez a pofonokhoz vezettek. Látszik, ők is látták, de nem tettek semmit. Mert úgy volt kényelmes, mert úgy volt egyszerűbb, mert megelégedtek a látszattal, mert nem tanultak az előző, kisebb leckékből. Igen: ebből is lehet, sőt kell tanulnom. Mert a negatív példa is példa, megmutatja, mit, hogyan NE tegyek.

Sok minden történik bennem és körülöttem. A legtöbbről tudom, miért. Azért, mert úgy élek, ahogy. Azért, mert így gondolkodom, ahogy. Ezer dolgon kell változtatnom ahhoz, hogy más legyen, hogy olyanná kezdjen alakulni az életem, ahogy élni szeretném. 




Péntek




Mesés volt a reggel, egyszerűen mesés. Időben értem a munkahelyre, (update 2016.08.22)


"Hét éves korunkig a szüleink és a hozzánk közel álló emberek programjait szűrés nélkül tesszük magunkévá, a tudatalattiban rögzülnek. Hét éves kor után kezd kifejlődni a tudatos elme. Tizenhárom éves kor körül már teljesen az irányításunk alatt áll. Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve mi magunk választhatjuk meg mivel programozzuk a tudatalattinkat. A legtöbben azonban nem ezt teszik; a régi programok aktívak ... többnyire életük végéig. Felelősséget kell vállalnunk a programozásunkért és magunknak kell a kezünkbe vennünk az irányítást."

(Dr. Bruce Lipton)


Ma K-nal dolgoztam kilenctől, volt mindenféle megrendelés, szebbnél szebb itókák készültek. Enni nem volt idő, így munka után, otthon ebédeltem.

(update 2016.08.22)

R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé (otthon)
E: meggyleves (munka után, 5-kor)
V: 10 deka parizer (ezt megettem a többi készítése közben, mert éhes voltam), sajt, zöldség

Mozgás: 6km



És itthon a gyümis-jégkockás itókák mentek estig.


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció


Újabb csodás reggel, újra 10+ kilométer. Persze, hogy korán volt 4.30. Igen, tudtam volna még aludni, ráadásul szabadnapom van. A házimunka is megvárt. De a futás örömét, a harmatos fű, a hűs levegő érzését, a felkelő nap látványát, a már ismerősként üdvözlő kutyasétáltató bácsi köszönését és mosolyát kár lenne kihagyni. Minden reggeled lehet mesés, ha úgy döntesz. Ha meglátod benne, ami szép, ha azt látod, ami jó, ha a kellemes gondolatok mellett teszed le a voksodat. Csak rajtad múlik. Te döntesz.
Jó reggelt, szép napot! :)


Facebook oldal: Boszorkánykonyha