2021. november 1., hétfő

Hétfő

 A sors szövevényes utakon, eseményeken, váratlan “meglepetéseken” keresztül igazabb útra térít mindannyiunkat, még ha ez sokszor fájdalmas is.

Ha kevesebb “sérüléssel” szeretnénk kilábalni a nehéz periódusokból, a legjobb amit tehetünk, hogy magunk hozunk tudatos döntéseket, ahhelyett, hogy megvárnánk, míg az Univerzum az orrunkra koppint.
Ennek érdekében összegyűjtöttem 13 olyan kérdést, amelyek segítenek kicsit jobban összerakni a képet, mi is “hiányzik” az életedből, és – az izgalmasabb kérdés… vajon miért.
Gondosan, őszintén ízlelgesd a válaszaidat, ha gondolod, akár le is írhatod őket….
1. Tudatos döntéseket hozok annak érdekében, hogy megvalósuljon az életemben az a harmónia, amire annyira vágyom?
2. Tapintatosan, türelmesen kommunikálok az emberekkel?
3. Képes vagyok úgy tenni másokért, hogy valóban értük teszem, nem pedig azért, hogy “jóságosnak” érezhessem magam?
4. Ha kapok valamit, amire nagyon vágytam, képes vagyok megosztani másokkal úgy, hog ne várjak el cserébe semmit?
5. Képes vagyok igazán örülni mások örömének?
6. Felismerem a jeleket, ha az Univerzum üzenni próbál nekem, min kell dolgoznom, hogy önmagam jobb változata lehessek?
7. Időt és energiát szánok arra, hogy bennsőségesek legyenek az emberi kapcsolataim, ugyanakkor teret adok a másik embernek az egyedüllétre is?
8. A szavaimmal, tetteimmel, döntéseimmel egy békésebb világot építek, másokat inspirálva a közös jó építésére?
9. Képes vagyok felismerni a tévedéseimet, hibáimat, és feladni a vélt vagy valós igazamat, hogy mások igazának is esélyt adjak?
10. A panaszkodást felecseréltem a kitartó igyekezetre?
11. A céljaim elérésekor és azt követően önelégültség és öntömjénezés helyett képes vagyok hálát és alázatot gyakorolni?
12. Szeretem magam annyira, hogy felszínes örömforrások mellett elkötelezetten dolgozzak egy életen át mindazért, ami boldogabb, jobb emberré tehet?
13. Mélyen megértem, hogy a búcsúzás – akár rövid időre, akár örökre – nem jelenti a világ végét, hiszen minden nap új nap virrad, és akármi történjék is velem, mindig számtalan új út áll előttem?
Minél több kérdésre felelsz igennel, annál biztosab lehetsz benne, hogy jótékony, szerető, konstruktív közegben vagy, és a lehető legjobb irányba halad az életed.
Ha pedig sok kérdésre kellett “nem”-el válaszolnod, ne búsulj, ne szégyenkezz, és végkép ne érezd magad “vesztesnek”. Ahogy Róma,
az Örök Város sem egy nap alatt épült fel (sőt, a mai napig is épül), az Igaz Ember szellemi, lelki és materiális stabilitása, gazdagsága is élet(ek) munkája. "

Forrás: https://www.facebook.com/photo?fbid=275091891284755&set=a.125917082868904