2015. június 20., szombat

Péntek, szombat (Mo. 14/12-13.)


 PÉNTEK
Étek
Mozgás
 R: málna, töpörtyű
 túra (6km)
 E: natúr zöldségek, húsgolyó, pár falat krumpli

 V: töpörtyű



 SZOMBAT
Étek
Mozgás
 R: -
 séta (7 km)
 E: rakott cékla, uborka saláta, 1 kókusz golyó
 Freeletics 14/5.: IRIS
 V: ld. ebéd, csak kevesebb (kókusz golyó nélkül)


          



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Rakott cékla



Hozzávalók:

- friss cékla
- tojás
- házi füstölt kolbász
- cocomas kókuszsűrítmény
- só
- natúr vegeta
- cheddar sajt
- csöpp zsír

Elkészítés:

- A céklát meghámoztam, felszeleteltem, előfőztem.
- A tojást megfőztem, szeleteltem.
- A kolbászt felkarikáztam.
- A sajtot lereszeltem.
- Egy kis tepsit picit kizsíroztam.
- Rétegeztem: cékla, tojás, kolbász.
- Ezt leöntöttem kevés cocomas-szal, megszórtam a fűszerekkel.
- Újabb cékla, tojás, kolbász réteg.
- Újra cocomas és fűszerek.
- A tetejére került a sajt.
- Lefedve 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb. 20 percig, majd fedő nélkül addig, amíg a sajt megpirult.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Áfonyás piskóta




Hozzávalók (8 szelethez):

- 5 tojás
- fél cs sütőpor
- 1 púpos ek gesztenyeliszt
- 2 púpos ek útifűmaghéj
- 1 ek eritrit
- 50g áfonya

Így készül:

- A hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
- Kenyérsütő formába öntjük (mert ez kis adag), amit előtte sütőpapírral kibélelünk.
- Előmelegített (villany) sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük (nekem most kb. 35 perc volt).

1 szelet tápértéke: 64 kcal, 5g F, 2g CH, 4g zsír


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha