2019. május 17., péntek

Kettő és egy éve, avagy terasztól jobbra és balra

Pontosan két éve ezen a napon munka előtt futni voltam. Előző este dobozoltam. És okosan ettem.
Hogy hogy volt ez rá két évre, azaz ma? Munka előtt elpakoltam, elmosogattam, felsöpörtem. Előző este főztem egy mappa tojást, most ez a leggyorsabb módja a dobozolásnak. Abból tettem hármat egy zacskóba reggelire. És okosan ettem (egyébként egész héten).

Majdnem pontosan két éve (május 22-én) véletlenül a futócipőmben mentem dolgozni. Emlékszem, mennyire tetszett a gyerekeknek, és arra is, mennyire kényelmes volt egész nap abban trappolni. Az a nap óta vagy futó- vagy túracipőben dolgozom.

2017-ben a 20. héten 945km-em volt, tavaly 764, most a 20. héten 804km haladásnál járok.

Már ötödik éve lakom az arborétumomban. Fák, röpködő bogarak, madarak. Rigó, cinke, bagoly, harkály... Idén kaptam a terasz mellé jobbra egy méhrajt.



Napok óta figyeltem egy rigót: leszáll csőrében bogárral a teraszom előtti fűzfára, onnan szorosan a fal mellett elrepül. Ma utánanéztem, hova, talán látom a fészkét. Nem fogjátok elhinni: a teraszom bal oldalán a falban van a rigófészek! Eddig két fiókát láttam csőrtátogatva a lyuknál, persze mire lefotóznám, behúzódnak. De a lyukat azért lefényképeztem.


Sőt lentről látni: a nagyszoba falnál kívül van egy másik fészek is a falban. Bent büdös bencék, legyek, volt már denevérem is, azt hiszem, lassan beépülök az arborétumba. Vagy az belém? :)