2013. október 24., csütörtök

Recept: Marhasült vörösboros hagymamártással

A neve bonyolultabb, mint az elkészítése ;-)



- A húst csöpp kókuszzsírra tettem egy serpenyőbe, mindkét oldalát fehéredésig sütöttem nagy lángon.
- Közben sóztam, borsoztam, natur vegetáztam.
- Fél fej fokhagymát szeleteltem rá.
- Áttettem egy nagy lábosba (ha van olyan nagy lábosod, amiben lehet sütni is, mehet rögtön abba az elejétől), és felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
- Fedő alatt közepes lángon főztem.
- Félidőben egy nagy fej hagymát vágtam rá (nem kockázva, hanem vékonyra szeletelve).
- Kicsit később kapott kábé 2 deci vörösbort.
- Amikor a hús megpuhult (szerintem ez egy kőkorszaki mamut lehetett, iszonyat sokáig tartott a dolog), visszatettem a serpenyőbe, kapott még zsírt és átpirítottam. (Nem égettem oda :-) )
- A boros hagymát hagytam a lábosban, kis lángon elfőztem róla a folyadékot, magától szépen besűrűsödött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése