2012. december 22., szombat

Diéta karácsonykor (?)

Hogy fogok-e "diétázni" karácsonykor? Hogy előre kiszámolom-e a makrókat? Igen. De csak azért, mert itthon leszek karácsonykor. De ha sikerül eljutni anyuékhoz a két ünnep között, nem fogok számolgatni, csak a mennyiségre figyelek.
Aki ismer, tudja, hogy lassan kereken egy éve, gyakorlatilag olyan 340 napja napi szinten figyelek az étkezésre, július óta, azaz 5 hónapja számolom minden falatom makroértékeit; és azt is tudja, hogy nemigen szoktam mellé enni. Lehetett munkahelyi névnapozás, szülinap, mindig figyeltem a keretek betartására. Anyu amúgy is régóta édesítőszerrel készíti a cukros alapanyagú cuccosokat, és mákom is van: a sütik nagy részéért egyáltalán nem vagyok oda. Hús és saláta vagy savanyúság mindig van, így a kajával sem lehet nagyot mellé lőni.
Hogy lesz-e edzés? Igen, hiszen itthon leszek. De ha eljutok anyuékhoz, most nem fogom magammal vinni a 007-es készletemet. 2-3 nap nem a világ, és ha ott lesznek a hugim gyerekei, és esetleg, ha még hó is lesz, akad majd testmozgás. Mellesleg azt hiszem, az egész éves edzés után (Insanity, EAP, Asylumok, Les Mills Pump, hibridek...) és kábé 8 kiló fogyás után ez a 2-3 nap nem oszt, nem szoroz.
Nem hízókúrára készülök. Csupán az a véleményem, hogy ha 2-3 napig nem kalóriadeficitben étkezem, az nem lesz katasztrófa. Max tartom a súlyomat. Ami nem egy túl rossz dolog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése