2015. augusztus 1., szombat

Cukkini tekercs



Cukkini idény van. Ahol dolgozom, a kertben az egyetlen kis cukkini palánta nagyra nőtt és folyamatosan ellát minket a termésével. Azzal a növénnyel, amivel egyszerű dolgozni, amiből rengeteg féle étel készíthető, amiről azt tartják: egészséges.
Már két napja kigondoltam ezt a receptet, ma el is készítettem. Előre tudtam, hogy ízletes lesz majd, hiszen minden alapanyag nagyszerű. De hogy ennyire finom lesz...! 

Hozzávalók (5 db-hoz):

fél nagyobb cukkini # 5 szelet sonka # 5 szelet sajt # só, bors # a panírozáshoz: lenmagliszt, szezámmagliszt, kókuszreszelék keveréke (a mennyiség attól függ, mennyit vesz fel a tojás, nekem is még az eredetileg előkészítetthez kellett utána hozzátennem), 1 tojás # a sütéshez sertés-/kókuszzsír

Elkészítés:

# A fél cukkinit jól megmostam, megtöröltem, késsel 1 mm vastag, kb 5-7 cm hosszú szeleteket vágtam belőle (egy tekercshez 4 szelet cukkinit használtam). Úgy forgattam a növényt, hogy a magház ne kerüljön a szeletekbe. A szeleteket sóztam, borsoztam.
# 4 cukkini szeletet egymásra tettem, először egy szelet sajtba, majd ezt egy szelet sonkába forgattam. Megtűztem egy fogvájóval, hogy könnyebb legyen panírozni.
# A panírozáshoz egy tányérba tettem a száraz dolgokat, egy másik tányérba a tojást, amit villával felvertem.
# A tekercseket egyenként először a lisztes keverékbe forgattam, a két szélén is alaposan, aztán a tojásba, majd újra a lisztes keverékbe.
# Forró zsíron egy serpenyőben sütöttem meg, közepes lángon. Egy-egy oldalnak kb. 4-5 perc kell.

Köret nélkül, paradicsom salátával tálaltam. Mennyei és laktató (de nem nehezen eltelítő) étel.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése