2015. augusztus 9., vasárnap

Laza gyümölcsleves

Hozzávalók:

# bármilyen (lehetőleg idény-) gyümölcs (amit most használtam: alma, szeder, ribizli, sárgadinnye) # víz # (szükség esetén ízlés szerint folyékony) édesítőszer # cocomas kókusztej vagy kókuszsűrítmény # fahéj (rúd, de ha nincs, jó az őrölt is), szegfűszeg


Elkészítés:

# A gyümölcsöket megmostam, a sárgadinnyéből egy szeletkét vágtam, levágtam a héját. 
# A gyümölcsök egy lábosba kerültek. Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, a fahéjjal és a szegfűszeggel, egy csepp édesítővel felforraltam. (Nem főztem.)
# Levettem a tűzről, hozzáöntöttem kevés hideg vizet.
# Amikor majdnem teljesen kihűlt, annyi cocomas-t adtam hozzá, hogy szép színe legyen a levesnek.
# Hűtve tálaltam.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése