2015. szeptember 4., péntek

A narancsbőrről (Bánkuti Gabriella)"A narancsbőr több összetevő miatt alakul ki, megpróbálom egyszerűbben "konyhanyelven leírni".

1. adottság és öröklődés- igazából örökölni nem tudjuk, de a hajlamot igen, tehát, akinek érzékenyebb az emésztése és a kötőszövetei a hormonháztartása miatt lazább, ott könnyebben észrevehető és könnyebben kialakulhat a narancsbőr. Karban tudjuk tartani megfelelő súlyzós és kardió edzés arányával. Itt meg kell állnom egy ponton, mert azt fontos tudni, hogy a kardió edzés és a súlyzós edzés során teljesen más energianyerési folyamatok mennek végbe a szervezetbe, tehát, ha a kettőt keverjük úgy a leghatásosabb. Ezért érdemes kardió blokkot betenni az edzésterv elejére, végére, sőt a gyakorlatok közé is betenni pl.: 5p intervall típusú blokkot, hogy a pulzustartományunk állandó mozgásban legyen. Sokan elrontják azzal, hogy sokat kardióznak, de nem súlyzóznak, ami a szöveteket kifeszíti, így plöttyek lesznek, igaz vékonyak, csak sajnos az izom is leég a testről. Tehát lehet valaki 50 kilósan vékony és plötty, a sok kardiótól és lehet 50kilósan izmos és feszes a kardió és súlyzós edzés megfelelő arányától.

2. étkezés- a sok finomított élelmiszerek, tartósítószer, e-betűk, adalékanyagok a cukor nagy része a májban lebontódik, de egy idő után a szervezet képtelen lebontani és, ha nem méregtelenítünk, nem iszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, ráadásul folyamatosan bombázzuk magunkat ilyeneket tartalmazó élelmiszerekkel, akkor nem tudja a szervezet hova tenni, de valamit tennie kell vele. Mivel a szervezetünk védeni akarja magát, nem tud mit tenni, becsomagolja egy zsírsejtbe és elraktározza. Mit kell tehát tennünk. Liszt-cukor-tejtermékek elhagyása javasolt, ezen kívül kerüljük a tartósítószeres-konzerv-üveges- finomított, előrekészített- transz zsírokban gazdag ételeket. Napi szinten együnk sok gyümölcsöt, és zöldséget, legalább annyit, mint húst. A húsban is egyébként nagyon sok hormon és egyéb dolog van, ennek a mellékhatásaként találhatsz apró fehér pöttyöket a kézfejed lefeszítése során a tenyereden. Ha ilyet tapasztalsz az mind méreganyag, tehát nem árt átgondolni az étkezésed és újratervezni.

3. vérkeringés- ezeken a területeken a vérkeringés ellátottsága nem megfelelő, többet kell rá edzeni, vagy érdemes külső vérkeringést serkentő krémek használata. pl: paprikakrém Én mondjuk 1x kentem magamra ilyet, de soha többet, azt hittem leég a bőröm. A masszázs is megfelelő, vagy kozmetikai segítség. Biztos van rá valami szuper gép. Ettől függetlenül, ha nem eszünk megfelelően és nem sportolunk halott ügy az egész.

4. méregtelenítés elősegítése- L-carnitinnal, CLA, HCA használatával, termogenikus zsírégetőkkel, méregtelenítő teákkal

5. sok folyadék fogyasztása, napi 3-4 liter, szénsavmentes víz, gyógytea

Konklúzió: kardió és súlyzós edzés együttese, megfelelően kialakítva +megfelelő étkezés, sok zöldség és gyümölcs +Vérkeringés felfokozása +méregtelenítés elősegítése +sok folyadék

Hozzáteszem csodaszerek nincsenek, aki hajlamos rá, annál vissza fog térni, ha az életmódját nem változtatja meg!"


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése