2014. augusztus 16., szombat

Szombat


Tegnap egész nap pörögtem. Házisárkány módra. A nyaraltatás után volt tennivaló a lakásban, sütöttem-főztem, és estére rettentően elfáradtam. 
Ma délelőtt sem volt lájtosabb a program, de délután G. meghívott egy könnyed kis kikapcsolódásra: moziba. A galaxis őrzőire, 3D-ben.
Az első képen épp hatalmas elszántsággal veszem elő a retikémből a bolygóközi fegyveremet :) Na jó, nem ám, de amikor megláttam a képet, ez jutott eszembe. Meg az, hogy ez a felső úgy áll rajtam, mintha mellnagyobbító műtéten estem volna át. Oké, magyarul úgy nézek ki benne, mint egy tehén. Így aztán bármennyire is szuper, hogy beleférek (még Olaszországban vettem, 2008-ban, akkor a karomra jött csak fel, de én már akkor tudtam, hogy egyszer bele fogok férni!), megy a garázsvásárba...

Szóval A galaxis őrzői. Nem túl érdekes sztori, de annál zseniálisabb fantázia figurák, karakterek, képi megjelenítés. Gyakorlatilag egy laza kis kikapcsolódás, sok-sok meseszerű, de irtó fantáziadús akcióval, izgalommal, nem volt unalom, végig pörgött az egész történet. Volt néhány igazán jó poén is benne, olyan is, amin hahotáztunk és még a könnyem is kicsordult. Ja, könny. A Boszi beül egy ilyen filmre, és mit csinál az első öt percben? Bőg. A főszereplőnek ugyanis meghal az édesanyja. Én meg még mindig annyira érzékeny vagyok, hogy ettől patakokban folytak a könnyeim. Bele ebbe a szép kis felsőbe a melltartóm kellős közepébe... No de vágtatott tovább a történet, jött a többi szereplő, egy csomó ismert színésszel.

Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord)
Lee Pace (Ronan the Accuser)
Bradley Cooper (Rocket Raccoon hangja)
Vin Diesel (Groot hangja)
Zoe Saldana (Gamora)
Dave Bautista (Drax, a Pusztító)
Karen Gillan (Nebula)
Benicio Del Toro (The Collector)
Michael Rooker (Yondu)
Djimon Hounsou (Korath the Pursuer)
Glenn Close (Nova Prime)
John C. Reilly (Corpsman Dey)


Űr Lord, Groot (humanoid növény, leginkább fa), Gamora (a zöld szajha -hihi, ha megnézed a filmet, ez jó poén lesz), Mordály (a többszörösen átalakított mosómedve) és Drax, a bosszúvágyó egy közös cél (a gömb visszaszerzése és rossz kézbe jutásának megakadályozása) érdekében csapattá, majd barátokká kovácsolódnak és természetesen megmentik, amit meg kell. 

Végig nagyon jó a zene, a látvány egészen az utolsó percig magával ragadó. Végig 3D-ben. Szívesen ajánlom annak, aki egy kis kikapcsolódásra, nem szokványos képi elemekre, jó humorra vágyik.


R: 5 szelet kolbász
E: indiai sáfrányos csirke, saláta, csokikrém
V: marék mandulaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése