2013. június 29., szombat

Karfiol pizza

 

Pizzát szerettem volna enni. Persze nem boltit, nem fagyasztottat, nem rendeltet. A karfiol pizzával régóta szemeztem már. A neten meglehetősen sok receptet találtam, de egyik sem volt olyan, amit most egy az egyben meg tudtam volna csinálni, így jött a keverék boszi-verzió.



Hozzávalók:
  • 1 cs fagyasztott karfiol (450 g)
  • 1 tojás
  • reszelt sajt (én most 20 dkg-ot használtam)
  • bors
  • feltétnek használtam: paprika, paradicsom, 3 szelet füstölt sajt, 2 szelet házi füstölt sonka, 3 szelet vöröshagyma, 2 újhagyma, kevés paradicsom püré.
Így készült:
  • A karfiolt roppanósra főztem.
  • Leöntöttem róla a vizet.
  • Átturmixoltam (nem pürésre, hanem kicsit darabosra).
  • Sóztam, borsoztam.
  • Hozzákevertem egy tojást.
  • Hozzáadtam a sajtot, jól összekevertem.
  • Sütőpapírral bérelt tepsi aljára nyomkodtam kanállal, egyenletesen.
  • 10 percig elősütöttem (ez idő alatt előkészítettem a feltétet) gáz sütő 7-es fokozatán.
  • Felaprítottam a feltétnek valókat.
  • Kivettem az alapot a sütőből, ráhelyeztem a paradicsomszószt és a feltétet.
  • Visszatettem a sütőbe, 15 percig 8-as (maximális) fokozaton sütöttem, a sajt szépen megpirult.
Nagyon finom.
Nem tészta jellegű az alap, de mennyei.
A negyedét ettem meg, amikor már tele volt a pocakom, úgyhogy nagyon laktató, kiadós, ez az adag 4 főnek szerintem egy étkezésre elég.

Paleo info: a sajt, a paprika, a paradicsom kompromisszumnak számít.

1 nagy adag (a fenti fele) tápértéke: 564 kcal, 45g F, 11g CH, 37g zsír

Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Boszork%C3%A1nykonyha/393431824081717

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése