2013. szeptember 28., szombat

Új fejezet / 7. hét utáni összefoglaló

Itt volt egy nő, aki nem tetszett magának. Zavarták az úszógumik, hogy erőltetett menet volt egy bevásárlás, hogy lihegés nélkül nem ment egy emeletnyi lépcsőzés sem, hogy egyre nőttek a ruhaméretek, és hogy a mérleg már túlcsordult a 79-es mutatón. Ez a nő eldöntötte: lefogy. Kellett hozzá 2-3 év, mert minden előzetes tudás/hozzáértés nélkül kezdte el, de megcsinálta. Itt lehetne is happy end, de a történet mégis tovább folytatódik.
 
 
 
Itt van egy nő, aki -immár a 2. részében a történetnek- egészséges. Minden mérhető értéke a normál tartományba esik. Ennek nagyon örül, de még mindig nem érzi igazán jól magát a bőrében, sem bikiniben. Igazad van: hordhatnék fürdőruhát is, de nem erről van szó. Volt egy álmom: lefogyni. Nem tudtam a hogyanokat. Nekiálltam, és csináltam. És sikerült. Van egy álmom: kihozni a testemből, amit lehet, amit tudok. Nem tudom a hogyanokat, de csinálom. Erre találtam ki magamnak az Új fejezetet.
 
A programom első szakaszából a 7. héttel végzek. Diéta és edzés. Nem titok. És vannak eredmények.
 
Ahhoz, hogy ezt a programot eddig így meg tudtam csinálni, szükség volt egy nagy ugrásra, egy hatalmas fejlődésre fejben. Kitartásra, fegyelemre, a nemszeretem dolgok elvégzésére. Igen, bizonyos áldozatokra. Például imádtam én is és a szervezetem is a paleo étrendet. De azzal nem sikerült alakulnom úgy, ahogy szerettem volna, váltottam hát egy kis időre. Vagy ha csak a húsevést említem. Nem szeretem a húst. Nem is gyakran látogattam a hentest. Viszont az Új fejezet étrendje húsra épül. És én eszem a csirkét, a pulykát. Ami furcsa: a szervezetem teljesen elfogadja, köszöni, jól van. Az ellenállás egyedül a fejemben létezik. Az pedig, hogy ezt le tudom-e győzni, csak rajtam múlik.
 
Pár napja megint kezdtem besokallni a saját programomtól. Hogy időre, korán kell keljek, pedig szabin vagyok; hogy a francba, már megint hús az ebéd; hogy iszonyat izomlázam van az edzésektől, és most inkább egy forró fürdőt kéne venni, nem megint a súlyzóért nyúlni... Tegnapelőtt estére úgy gondoltam: hallgatok a kisördögre, lesz, ami lesz, Ausztriára sem készülök, majd eszem, amit sikerül. De reggel, amikor felébredtem (időre, korán, mert ugye edzés), a kisördög még szunyókált. Ránéztem a naptárra: Új fejezet 47. nap. A 7. hét a vége felé közeleg. Eszembe jutott, hogy a blogon is jelezték már többen, hogy mindig belefogok valamibe, aztán nem fejezem be. Hét hete csinálod a programot, Boszi, és szuperek az eredmények!- szólalt meg bennem egy hang. Igazán alig van vissza valamicske, gyerünk, MEG TUDOD CSINÁLNI! Ekkor felébredt a kisördögöm, de mire szóhoz juthatott volna, leütöttem. Engedélyeztem magamnak aznapra és mára egy kis -betervezett- gyümölcsöt, és meghoztam a döntést: tervezek Ausztriára, és mire hazajövök, egyetlen hét marad a program első szakaszának a befejezéséig. Igenis: megcsinálom!
 
Vettem fél disznót - na jó, fél csirkefarmot, vasárnap megsütöm, és viszem ki Knittelfeldbe. Ha kiértem, lefagyasztom, elég lesz egy darabig. Van még a kinti fagyasztómban egy kiló pulykahús, az is kitart majd pár napig. Aztán mehetünk sétálni E-tel a henteshez.
 
Vannak, akiknek nem tetszik, hogy nem olvadok bele a tömegbe, hogy elolvasom az ételek címkéit, hogy képes vagyok szabadság alatt hajnalban felkelni csak azért, hogy ne maradjon el az edzés; hogy nem azt eszem, amit szeretek, hanem ami hasznos; hogy előre dobozolok; hogy fotózom, amit eszem (...). Viszont vannak, akik kíváncsian figyelik az alakulásomat, sütik-főzik a receptjeimet, drukkolnak, bátorítanak. A legfontosabb viszont az, hogy mindezt magamnak, magamért csinálom. És határozottan állítom, hogy ha valaki TÉNYLEG akar valamit, akkor képes is rá.
 
7. heti eredmények holnap.
 
Új fejezet / Motiváció 1 /Döntés itt.
Új fejezet / Motiváció 2 /Célok
itt.
Új fejezet / Motiváció 3 / A motivációról itt.
Új fejezet / A táplálkozás 1 / Hogyan kezdjük el az életmódváltást? itt
Új fejezet / A táplálkozás 2 / Célok itt
Új fejezet / 1. heti edzésterv itt
Új fejezet / Táplálkozás 3 / 1. heti étrend itt
Új fejezet / Edzés 1 / Célok, eszközök itt
Új fejezet / Edzés 2 / Finomítások az edzéstervben itt
Új fejezet / 2. heti étrend itt
Új fejezet / 1. hét / Eredmények itt
Új fejezet / 2. heti edzésterv itt
Új fejezet / 3. heti étrend itt
Új fejezet / 3. heti edzésterv itt.
Új fejezet / 4. heti étrend itt
Új fejezet / 4. heti edzésterv itt
5-6. hét: nyaralás, pihenő
 
 
 
 
 

2 megjegyzés:

  1. Szerintem csináld!!!!!!És igen,ollózunk..én igen,sokmindent átveszek innen,már érdemes volt neked!

    VálaszTörlés
  2. Köszi :) Csak ollózz is, tényleg nagyon finom kajcik a boszisok :)

    VálaszTörlés