2012. augusztus 20., hétfő

Belső csend

 
Meggyőződésem, hogy az életünk alakulása nagyon nagy részben azon is múlik, ahogy gondolkodunk. Kábé két hónapja, a FB-on találtam rá Bagdy Emőke egy kis reggeli gyakorlatára. Akkor napokig így ébredtem, aztán valahogy elmaradt. Kár. Fel kell vennem a szokásnaplómba.

Voltam Bagdy Emőke egyik előadásán. Láttam élőben. Olyan, mint a képen. Mosolygós, energikus, hihetetlenül okos, logikus, tapasztalt, meggyőző. Szívesen hallgatnám újra. :)

(nagygeneracio.hu)

"Reggel, mielőtt kinyitjuk a szemünket, állítsuk be az agyunkat arra, hogy ma egész nap jó dolgok történnek majd velünk. Mondjuk végig magunkban ezt a rövid szöveget: ,,Jó reggelt kívánok magamnak és mindazoknak, akiket szeretek, és akikkel ma csak találkozni fogok. Odavezetek egy fénysugarat a lábujjaimhoz, végigvezetem az egész testemen, és mosolyog minden pici sejtem, örül a mai napnak. Ma valami jó történik!" Próbáljuk ki - és tényleg valami jó fog történni! A saját egyetemi hallgatóimmal is csináltam ilyen kísérletet, igen meggyőző végeredménnyel. A gondolat, a tudat hatalma valóban teremt. Ha meg akarjuk találni ennek az összefüggéseit a modern kvantumfizikában, akkor egész nyugodtan menjünk utána, mert megtaláljuk. A szemünk persze mindent magába fogad, és viszi hátra a tarkólebenybe az információt - de ha az agyunk azt az üzenetet kapta, hogy ma jó dolgok történnek majd, akkor csak jókat keres. Meg van ígérve, te üzented meg - hol van az a jó? És egyszer csak valóban észrevesszük az apró, örömteli dolgokat! Egyszerűen kinyílik bennünk a pozitív érzelem, jobb lesz az energia-háztartásunk. Ezt mindenki kipróbálhatja saját kísérlet keretében is. Egy hétig minden reggel tegyük be a teremtő tudatunkba, hogy ma valami jó történik, közben figyeljük a közérzetünket, a lelkiállapotunkat, a velünk történt eseményekről pedig írjunk naplót - és rá fogunk jönni, hogy ez így igaz. Ha nem hiszünk másnak, higgyünk önmagunknak, a saját tapasztalatainknak!" (Dr Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak?)

2 megjegyzés: