2012. július 30., hétfő

Reggeli: Tippek a zabkásához

Zabkása
50 g apró szemű zab két-háromszoros mennyiségű vízben megfőzve, csepp édesítő, hozzá 2 barack.


Teszek fel egy másik változatot is:


Tipp:
- ha sűrűbben szereted a kását, elég a kétszeres mennyiségű víz
- ha hígabban szereted, legyen a víz háromszoros mennyiségű
- készítheted tejjel is, pudingosabb állapotú lesz a kásád
- készülhet tej és víz keverékéből is
- mikróban elég a 2 perc a főzéshez
- ha nem használsz mikrót, tűzhelyen is főzheted, keverni kell párszor
- leöntheted a zabot forró vízzel, állni hagyva ugyanúgy megszívja magát, mint főzés közben
- a zabpehely lehet apró szemű vagy durvább is, mindkettő tökéletes
- ehető édesen és sósan is (én édesen szeretem)
- szinte bármivel ízesíthető (a cukrot nem ajánlom)
- bármelyik gyümölccsel finom, kedvencem málnával
- a fahéj nagyon jól feldobja az ízét, használd bátran, ha szereted.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése