2014. június 10., kedd

Hétfő, kedd (menü, edzés, bikini)

...................................................................................................................................................................
"Jellemzően félünk a problémáktól, megpróbáljuk elkerülni, figyelmen kívül hagyni őket, vagy igyekszünk elmenekülni előlük. Valójában azonban minden probléma egyszerűen egy kérdés, amelyre eddig nem találtunk választ. Bármely probléma, a jelentéktelentől a szörnyen súlyosig, voltaképpen nem egyéb, mint egy válaszra váró kérdés." Noah St. John
...................................................................................................................................................................

Ezzel a mosollyal indultam útnak tegnap Ausztriából. Habár nagyon nyugis, majdnem kellemes két munkahetem volt, nagyon hiányzott G.
A buszon hét és fél órát kínlódtam: kegyetlenül meleg volt, a klímától tüsszögtem, köhögtem, a másfél liter vizemet jóval az út vége előtt megittam. De aztán hazaértem.
G. most is tünemény volt (szerencsére nem dolgozott aznap): már a kint létem alatt megkérdezte telefonon, mire lesz szükségem (tojást és spenótot kértem). Csodaszép házi tojásokat hozott nekem a szombati piacról, igazi házi füstölt sonkát, salátát, paprikát, paradicsomot (...) és cseresznyét meg málnát a néniktől, mert tudja, hogy szeretem. Akasztót varrt a kéztörlő törölközőmre, hogy könnyebben fel tudjam akasztani. Mindig friss ágynemű vár és patyolat tiszta lakás. Olyan tüneményes, figyelmes, gondoskodó (...), hogy nem tudok érte elég hálás lenni.
Aztán szinte egész éjjel beszélgettünk. Volt néhány dolog, ami régóta dolgozott bennem, de egyszerűen féltem belekezdeni, féltem róla beszélni, féltem kérdezni. Nagyon nehezen kérdezek, inkább fortyogok és kombinálgatok magamban. Sokat fejlődtem már ezen a téren, de még bőven van mit javítani. Szóval összeszedtem a bátorságomat, legyőztem a félelmeimet és kérdeztem. Sok minden szóba került aztán, aminek nagyon örülök. Azt hiszem, egy kapcsolatot nagyon meghatároz az őszinteség, és hogy mennyire képesek a felek megnyílni egymás előtt. Mi tettünk egy nagy lépést előre.

Étek hétfőn:
R: (még kint) sonkás rántotta (2 tojás), kávé.
T-E-U: (a buszon) 3 szendvics.
V: (itthon) sonkás rántotta (3 tojás).
+1: 1 szendvics.

Habár nem sokat aludtam, reggel korán keltem. Hiszen a heti edzéstervben keddre futás szerepelt, erre pedig a mostanában tartó kánikulában egyes egyedül kora reggel van esélyem. Húsz fok volt már hajnalban, tűzött a nap, de még akadtak árnyékos részek. Kómásan, hatalmas árkokkal a szemem alatt belepattantam a futócuccomba, felhúztam a futócipőt és elindultam. Fantasztikus volt a két kinti hét bezártsága után kint lenni, mozogni a friss levegőn, kellemes kocogó tempóban egyik lábam tenni a másik után. Laza öt km-t sikerült letudnom.
A hazaérkezés utáni nap mindig sok dologgal teli(k). Mégis nekem nagyon fontos, hogy amennyit csak lehet, együtt legyek és együtt egyek G-ral. Futás és nyújtás után nem tusoltam és ettem rögtön, megvártam G-t. Szeretem a közös reggeliket.
És itt szeretném megjegyezni, hogy G. hosszú hetek óta nem eszik kenyeret. Van egy nadrágja, amibe szeretne megint beleférni. Nem mondom, hogy néha (tényleg ritkán) egy pizza nem csúszott be, de no kenyér, no cukor, és lám: belefér a nadrágba! Olyan de olyan büszke vagyok rá! :)
A közös reggeli után G. dolgozni ment, én tusoltam, mostam, mosogattam, elpakoltam a speizban, meglocsoltam a virágokat, aztán fogtam a bevásárló listámat, a kocsi kulcsot, és a 34 fokban bevetettem magam a városba. 
Mivel célirányosan haladtam és ragaszkodtam a listámhoz, gyorsan elintéztem a szükséges dolgokat. 
Annyiban tértem el a tervtől, hogy találtam akciós gombát, ami gyönyörű volt, 75%-kal leértékelve, hát vettem másfél kilót. 
Amikor hazajöttem, gyorsan megpároltam és adagonként lefagyasztottam. Egészséges, roppanós, nagy fejű csiperkék voltak, és mivel
nagyon szeretem is a gombát, no és nem az a tipikus hízlaló étel, csodaszépen be lehet illeszteni a napi menübe. 
Közben megfőztem a spenótot is (most lenmag- és szezámliszttel, kókuszreszelék és paprika nélkül, jó sok fokhagymával, egyszerűen azért, mert nem jutott eszembe az eredeti receptem) ebédre, így nem kellett kétszer is a főzés miatt felfűteni a konyhát.

Bikinit régóta terveztem már venni, már tavaly is, mert a másik szegény megnyúlott, elszíneződött, nyúztam is eleget. (Mondjuk ez annyira szuper, hogy én leírhatom ezt: BIKINIT VESZEK MAGAMNAK. Istenem, de jó is, hogy anno fejembe vettem, hogy én márpedig lefogyok és emberi formát öltök!) Kaptam is, potom áron. Olyan, amilyet szerettem volna? Nem. Hiperszuper? Nem. Divatos? Szerintem nem, de mondjuk ez nem is izgat ;) Ami izgat: ez a boszi forma még nagyon messze van attól, amilyet szeretnék. De minden nap teszek azért, hogy egyszer csak azt mondhassam: igen, ez az, na ezt az alakot már csak szinten tartani kell ;)

Volt még egy köröm a városban ebéd után, aztán jöhetett a délutáni súlyzós edzés: Les Mills Pump/ Pump and shred. 
A kinti két hetek alatt a tornákkal sokszor még a szinten tartás is nehezen megy. De az izmok érzik az eddigi munkát, emlékeznek. 
Nagyon meleg volt, sokszor kellett innom közben, de nagyon jólesett.

A meleg miatt egész nap fel vagyok puffadva. No meg vedelek is, mint egy kacsa, jobban járnék egy intravénás megoldással...Étek kedd:
R: rántotta sonkával, 3 tojással, 1 paradicsom, kávé.
T: 20 szem mandula.
E: spenót, 1 tojás.
U: (a 2. edzés után) 10 szem mandula,1 adag fehérjeturmix, picur narancs, marék málna, 2 szeletke kenyér.
V: tonhal saláta.

Heti edzésterv itt.
Heti menüterv itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése