2013. december 18., szerda

Chia magos piskótatekercs


5 tojást szétválasztottam.


A fehérjéket felvertem mixerrel.

A sárgájákhoz kevertem 1 ek kókuszlisztet és 1 ek mandulalisztet, 1 ek eritritet, 1 ek chia magot. 
Majd a sárga masszához hozzákevertem a felvert fehérjét.



A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem (gáztepsi), előmelegített sütőben 10 percig sütöttem. Kivettem a sütőből, lehúztam a sütőpapírt.


Egy éppen hogy nedves konyharuhába csavartam a frissen sült piskótát.


Amíg hűlt, elkészítettem a krémet:

1 kis doboz kókuszsűrítményt meglangyosítottam, belekevertem 1 ek eritritet, kis vanília aromát és 2 ek chia magot. 

Felforraltam, de nem főztem. Levettem a tűzről és megvártam, amíg kihűl.

A hideg piskótára kentem.

Megszórtam vegyes erdei gyümölccsel.


Feltekertem.


Tálalásig folpackba csomagolom és hűtőszekrényben tárolom.

(Persze megkóstoltam, és nagggyon finom!)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése