2013. szeptember 27., péntek

47. nap / Edzés / Péntek Enikő: Időzóna 3



1. Helyben futás magas térdemeléssel. Bal+jobb lábemelés számít 1-nek a számolásnál, tehát ebből valójában 50-et csinálsz.
2. Gyertya hasprés. Hanyattfekvésben
lábaidat párosan felhúzod a mellkashoz, majd kitolod gyertyába (nyújt a láb). Gyertyából már engeded is vissza addig, amíg a lábujjad nem érinti a talajt (hajlítva a láb).
3. Burpee. Fekvőtámaszba ugrasz, karhajlítás (szabályos fekvőtámasz), innen guggolásba, majd a magasba ugrasz – karok fel!
4. Oldalemelés súlyzóval. Állásban oldalsó középtartásba emeljük az enyhén behajlított karokat. Alkar és felkar vízszintesen, könyök nem lóg. Súlyzó a kézben. Az enyém 2x5 kg.
5. Ugrás páros térdhúzással. Helyből páros lábbal felugrasz a magasba úgy, hogy a lábaidat hajlítva a térd a mellkashoz közelít. Ez nagyon nehéz gyakorlat, ha nem megy, csináld váltott lábbal (1. feladat)
6. Keresztlábas hasizom. Ahogy a gyakorlatsorhoz tartozó kép is mutatja, bal láb keresztben és így közelítjük a térdeket a mellkas irányába. A hátad közepéig emelkedj el a talajtól.
7. Ua, jobb láb.
8. Kéztámaszban B-J páros szökkenés. Kéztámaszban balra és jobbra szökkenek a lábak párosan, nagy ívben. Minden oldal számít, összesen 25 szökkenés.
9. Hátsó váll súlyzóval. Enyhén hajlított lábbal (félguggolásban), előredöntött törzzsel, szűken hátrafelé emeljük a hajlított kart. Karok végig a törzs mellett, lábak szűken egymás mellett.
10. Kéztámaszos lebegő felülés. Ülésben hátsó kéztámasz. a; hátradöntünk – lábak nyújtva a talaj fölött. b; felülünk – lábak nyújtva föl.

Bemelegítés+nyújtás kötelező!

Nem hosszú ez az edzés, és "csak" 25 ismétlés van gyakorlatonként, de azért nem sétagalopp. Nem volt kímélet, és bírta a vállam 8de azért nagyon figyelek rá). Végig nyöszörögtem, hiszen alapból iszonyat izomlázzal álltam neki. De így, az alapos nyújtás után már nagyon jól érzem magam. És megyek is tusolni, öltözni, mert kezdődik a nap, sok a dolog. Viszont a lelkiismeretem tiszta: megvolt az edzés, a kaja előkészítve a hűtőben, ezt elrontani már nem lehet :-)

Péntek Enikő 5 Időzóna edzése edzésleírásokkal, összegyűjtve :
http://boszorkanykonyh.blogspot.co.at/2013/10/pentek-eniko-idozona-edzesek-1-5.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése