2013. február 19., kedd

Mit együnk, mit ne együnk?

Szerény véleményem szerint fontos, hogy az ételeink alapanyagait, annak minőségét és tápláló hatását figyeljük. Hogy a szénhidrátbevitel ne csupán gabonából (kenyér...) álljon, a zsírok "jó zsírok" legyenek (lenmag-, tökmag-, oliva olaj...)... Mert nem mindegy, hogy miből áll az a bevitt napi adag. Pl.:
 
 
Ez után a mennyiség sem mindegy. Általában az ember szeme éhes csak egy ebéd után, nem árt megvárni azt a sokak által hangoztatott 20 percet, amíg az agyba is eljut, hogy hé!, hát ettél már! Minden hókuszpókusz nélkül: ha az ember lassan eszik, ez a dolog sokkal könnyebb. Az adagok elosztásához egy kis segítség lehet:
 


 
Nem árt rendszeresen étkezni.
 
Azt hiszem, az alap, hogy a finomított cukrot és lisztet messze el kell kerülni. Jómagam hosszú évek óta egyáltalán nem eszem finomított cukrot, nincs is otthon, és bár a legelején bele akartam halni, ma már nem hiányzik. Persze a cukornak sok neve, sok fajtája van, érdemes utánanézni, mi is az a cukormentes: hogy bizony maltit, szukralóz, fruktóz... kell-e nekünk.
 
A folyadékról sok szó esett már a blogon is. Saját tapasztalatból tudom, hogy a 2.5-3-4 liter napi folyadék hogy fel képes turbózni az emésztést, milyen széppé varázsolja a bőrt, mennyire jó hatással van a kedélyállapotra...
 
És persze, ha az ember gyermeke még testmozgásra is adja a fejét (és ez nem csak annak fontos, aki fogyni/izmosodni... szeretne!!!), a végén még jól fogja érezni magát a bőrében :)
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése