2012. november 27., kedd

Recept: Áfonyás lepény

 
Tízóraira készült.
A lepényt már tegnap este megsütöttem:
4 ek apró szemű zabpelyhet a készítés előtt fél órával beáztattam annyi vízbe, hogy ellepje. Majd hozzáadtam 1 tojást, csöpp sót, és zsiradék nélkül a kis csodaserpenyőmben nagy lángon mindkét oldalát megsütöttem. Mivel kicsi a serpenyőm, egy adag tésztából 2 lepényem lesz.

 
Töltelék:
Az egyik lepénybe 20-25 g sajtkrém került (Spar, narúr) és 2 tk saját szilvalekvár, a másikba 20-25 g sajtkrém és 20 g áfonya.
Feltekertem, csomagoltam, már várom a melóban a tízórait :)
 
338 kcal, 6 g F, 53 g CH, 14 g zsír

2 megjegyzés: