2012. október 22., hétfő

Recept: Tortilla

Hozzávalók (4 főre, vagy 1 főre több napra):
 
(Ha megveszek, se találom a sajátomról a fotót, de azért teszek egyet ide.)
 
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg CH csökkentett liszt
  • 4 evőkanál oliva olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • langyos víz (kb. 3 dl)
  • 1 kk só.

Készítés:
  1. A lisztet, az olajat, a sót és a sütőport egy tálba tesszük.
  2. A vizet fokozatosan hozzá adagolva lágy tésztát gyúrunk.
  3. Lefedjük és 15 percet pihentetjük.
  4. Kb. 10-12 gombócot formálunk belőle és bőségesen meglisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. A serpenyő méretéhez is igazíthatjuk a méretet, de én sokszor négyzetekre/téglalapokra vágom, így kenyér helyett is ehető és szendvicset is könnyebb belőle készíteni.
  5. A csodaserpenyőmben zsiradék nélkül szoktam sütni, nagy lángon. Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani. Nagyon gyorsan sül, érdemes odafigyelni, mert könnyen megég.
  6. Érdemes alufóliával lefedni vagy zacskóba tenni az elkészült darabokat, különben megkeményednek.

2 megjegyzés:

  1. Megérne egy bejegyzést a csodaserpenyőd. :) Kíváncsi lennék rá hogy milyen, mert nekem is kéne olyan. :)

    VálaszTörlés