Hozzávalók (4 főre, vagy 1 főre több napra):
(Ha megveszek, se találom a sajátomról a fotót, de azért teszek egyet ide.)
- 15 dkg liszt
- 15 dkg CH csökkentett liszt
- 4 evőkanál oliva olaj
- 1/2 csomag sütőpor
- langyos víz (kb. 3 dl)
- 1 kk só.
Készítés:
- A lisztet, az olajat, a sót és a sütőport egy tálba tesszük.
- A vizet fokozatosan hozzá adagolva lágy tésztát gyúrunk.
- Lefedjük és 15 percet pihentetjük.
- Kb. 10-12 gombócot formálunk belőle és bőségesen meglisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. A serpenyő méretéhez is igazíthatjuk a méretet, de én sokszor négyzetekre/téglalapokra vágom, így kenyér helyett is ehető és szendvicset is könnyebb belőle készíteni.
- A csodaserpenyőmben zsiradék nélkül szoktam sütni, nagy lángon. Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani. Nagyon gyorsan sül, érdemes odafigyelni, mert könnyen megég.
- Érdemes alufóliával lefedni vagy zacskóba tenni az elkészült darabokat, különben megkeményednek.
Megérne egy bejegyzést a csodaserpenyőd. :) Kíváncsi lennék rá hogy milyen, mert nekem is kéne olyan. :)
VálaszTörlés