2012. október 22., hétfő

A csodaserpenyőm

 
Sokan kérdezték már, milyen is a csodaserpenyőm.
Vajon ilyen?
 
(wsteleshop.hu)
 
Vagy ilyen?
 
(arbazar.hu)
 
Esetleg ilyen?
 
(topshop.hu)
 
Eryka kérésére itt a sztori:
 
Novemberben lesz két éve, hogy ide költöztem. Hirtelen egyszemélyes lett a háztartásom, roppant minimális konyhai eszközzel. Egy kanál, egy tányér, pohár, bögre, két kis lábos. Se egy hajszárító, se mosógép, se vasaló... Tudtam, hogy kell még pár dolog, a konyhába is, példának okáért egy serpenyő. Ha elmentem egy konyhafelszerelési cuccokat is árusító bolt előtt, a kirakatot minimum megnéztem, de sokszor be is mentem, hátha... Persze vannak serpenyők, egyik hiperszuperebb mint a másik, csakhogy nekem nagyon nem mindegy, mi mennyibe kerül.
Egyik hétvégén bekeveredtem Pécsre, és éreztem, hogy csak a lábaimra kell hagyatkozni, mert oda fognak vinni Steffihez. Mentem a kis kosarammal a polcok között, aztán megálltam egy táblánál, amin az állt: KIÁRUSÍTÁS. Csak néztem, mit keresek én itt, amikor megláttam Steffit. Ott kucorgott a fém rácsos kirakodás bal felső sarkában. Megfogtam: roppant könnyű és jó a fogása. Megfordítottam, ahol szégyenlősen mosolygott rám a "made in china" felirat. Átsimítottam a belsejét: makulátlan. Kívül amikor néztem, Steff megint elpirult, mert 2 apró pontban le volt pattogva róla a zománc. De nekem nem volt kérdéses: együtt mentünk haza.
600 Ft-ért enyém a földkerekség egyik legszuperebb serpenyője, amibe lassan 2 éve mindenféle zsiradék nélkül sütöm a kenyeret, a húst, párolom a zöldséget, készítem a tükörtojást.
Neki is nagy mértékben köszönhetem az alakulásomat. :)


 

2 megjegyzés:

  1. Köszi Timi. :) Jó mosolyogtam amíg olvastam. Gondolhatod hogy mindenki (én legalábbis) valami hipiszupi rendkívül drága edényre gondolt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elhiszem. Az egyik jelmondatom: szeretem, ha valami "egyszerű és nagyszerű". Steffi is ilyen :)

      Törlés